reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak dziewczyny narazie podchodzę do tego na spokojnie. Test jutro powtórzę i zobaczymy jak @ nie przyjdzie to zrobię betę. Pierwszy raz mi się zdarzyło że test mi wyszedł przed czasem. Na zdjęciu ten cień jest ślady a tak na żywo ciemniejszy. No czekam do jutra :)

reklama
@membaris ciąża jak nic. To u mnie nawet takiego ciena dziś nie było a @ powinna być wczoraj rano. Ty masz pozytywny test a ja mam objawy :-) :) trzeba nas zebrać do kupy :laugh2:

@Totois30 to faktycznie nie masz dobrych wspomnień ale aktalnie masz to wynagradzane i bardzo dobrze. Życzę Ci aby już nigdy nie spotkały Cię takie nieprzyjemności.

Ostatnia edycja:
@Olasec tez nie lubie Swiat, przespalabym ten czas..zwlaszcza w tym roku
@ivvonka dzieki za slowa otuchy, moze cos w tym jest bo przeciez nie moze byc ciagle pod gorke. Bylam dzis w kosciele i uslyszalam tekst: "dla Boga nie ma nic niemozliwego" strasznie mi utkwil w pamieci jakos tak mi lepiej.
@Totois30 nie dosc ze prawie caly dzien leca mi lzy ze smutku to jak przeczytalam Twoja historie to znowu to samo..
ale jest z Ciebie twarda babka :)) podziwiam i kibicuje z calego serducha. Przeszlas wiele i tak samo jak Tobie mi rowniez zalezy zeby usiasc kiedys przy wigilijnym stole w naszym domu chocby z jednym dzieckiem.
A ten smutny czas u mnie to samo z siebie jakos tak.. Wszystko do mnie wrocilo kazde wspomnienie z wizyty na usg, z pobytu w szpitalu, z zabiegu. Pamietam nasza radosc jak zobqczylismy dwie kreski. Jak bylam miedzy 6 a 7 tygodniem pojechalismy w podroz poslubna za granice. Na straganie w miescie zauwazylam takie nale butki zrobione na szydelku smialam sie wtedy do meza zebysmy je kupili bo nasz dzidzius bedzie mial pamiatke z pierwszej wycieczki z nami.
Tydzien temu bylam w pepco chcialam cos kupic i jak zobaczylam te wszystkie male ciuszki i te mamy ktore je przegladaly, wybieraly kupowaly, wyszlam bo znowy lzy i znowu smutek. Nie chce a to samo przychodzi. I dlatego te swieta takie sa, bo mimo ze spedzam je w rodzinnym gronie to zabraklo w nim malej czastki mnie ktora przeciez powinna byc. Dookola mnie pelno kolezanek w ciazy, sasiadek a ostatnio nawet dowiedzialam sie ze kuzynka jest w ciazy z druga coreczka. I kazdy taki szczesliwy a ja mam totalnego doła. Zycie jest takie niesprawiedliwe...

@anja93 jasne rozumiem. Mialabym tak samo ale naprawde odganiam te mysli i wyobrażenia bo boje ze troche mi to siądzie na glowe, boje sie ze bym sie podlamala byla niepotrzebnie nieszczesliwa a mam z czego czerpać pozytywna energie, M fajny duzo znajomych, mieszkanko fajne, nie mozemy sie zalamywac..boje sie ze to by sie odbilo na moim zwiazku. Zyj bejbe mysla ze to wszystko przed wami ze sie uda i bedziecie mieli swoje malenstwo a na razie dbajcie o siebie i bliskich:) jesli macie fajnych;)

Ostatnia edycja:
Chyba mam anginę. No jak mi się już jajko i plemnik dogadały to teraz tak?

Są jakieś domowe sposoby na to białe? Na razie znalazłam solne plukanki.

@ivvonka no to masz Ci los. A skąd wiesz że angina??

Mi córcie trochę położyło. Gorączkę chyba ma i zimni jej. Poszła już spać a ja z nią bo mnie prosiła. No niedobrze. Mówią że jaka Wigilia taki caly rok. Mój tato chory, M chory, córcia chora. Śpiny z M oddzielnie eh..

@anja93 nie smutaj się tak bo to Ci nic nie da naprawdę. A jak wpadniesz w doła to będzie tylko gorzej bo będziesz mieć cieżko się pozbierać. Ja wiem że zapomnieć się nie da ale trzeba żyć dalej i patrzeć w przyszłość a nie zamartwiać się przeszłością. Przyszły rok na pewno będzie dla nas lepszy od tego

To jest jedyna choroba, na która choruję co prawda rzadko, ale tę łąjzę znam i nie pomylę z niczym innym, także jak nie kaszlę, a gardło boli i jest białe obustronnie to nie ma innej opcji.

@anja93 jasne rozumiem. Mialabym tak samo ale naprawde odganiam te mysli i wyobrażenia bo boje ze troche mi to siądzie na glowe, boje sie ze bym sie podlamala byla niepotrzebnie nieszczesliwa a mam z czego czerpać pozytywna energie, M fajny duzo znajomych, mieszkanko fajne, nie mozemy sie zalamywac..boje sie ze to by sie odbilo na moim zwiazku. Zyj bejbe mysla ze to wszystko przed wami ze sie uda i bedziecie mieli swoje malenstwo a na razie dbajcie o siebie i bliskich:) jesli macie fajnych;)
No chce odgonic te zle mysli, bo przeciez mam dla kogo zyc itp ale to chyba tak przy swietach taka handra mnie zlapala... Bo mam teraz czas na myslenie i sie zalamuje. Ale spoko, od jutra postanawiam poprawe :)
Mamy fajnych znajomych, przyjaciol ale nikt nic nie wie to trzeba grac szczesliwych a w glebi serca dusic to co w srodku siedzi. Dzieki dziewczyny. Pojedzone??? Mam nadzieje ze milo spedzilyscie Wigilie, ja wlasnie z mama sącze lampke winka :) :) bo @ i tak pewnie przylezie na dniach. A jest szansa ze jeszcze cos moze sie zmienic czy skoro jak w 25dc byla biel absolutna to juz nici?
@ivvonka oooo nie tylko nie angina. Ale podobno najlepsze oklady ze swojskich jajek :p :p :p

reklama
@AgaB33 zdrówka dla Was.
Mówią że jaka Wigilia taki caly rok.
To ja Wam dedykuję ulepszoną wersję. Stary Rok jaki, Nowy Rok taki. Więc wystarczy do Sylwestra na nogi stanąć.

@anja93 u mnie też niewesoło bywało. Rodziły się dzieciaki w rodzinie, każdy wracał do domu po świętach a ja zbierałam się po rozwodzie, a tata miał mnie za zero. Przy łamaniu się opłatkiem poryczałam się, bo wszyscy najpierw odwrócili się do siebie, a ja stałam jak ofiara losu. To był moment, ale bardzo przykry. Wtedy postanowiłam, że to ostatni rok tak i że zaczynam od nowa. Lekko nie było:tułałam się po stancjach z karaluchami. Brałam każdą pracę. Dalej byłam zerem, ale na swoim okręcie i za swoimi sterami. I choć czasem było źle, bardzo źle i odechciewało się wszystkiego to w końcu po kilku latach się przejaśniło i wyprostowało. Dlatego wiem, że musi się poprawić, tylko nie wolno się poddać, ale wypłakać, wytrzeć nos, iść dalej odgradzając to co złe grubą krechą... A najlepiej to dwoma różowymi.
Przytulam Cię mocno i życzę Ci duuuuużo siły i wiary w to, że los potrafi być też miłą niespodzianką.

Do góry