reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@AgaB33 kciuki są trzymane. Ty bądź pewną na 95% a my będziemy piątki za tę piątkę trzymać.

Macie jakiś dyplomatyczny sposób na zwrócenie uwagi pasażerom żeby nie jedli w samochodzie?
Jutro będziemy wieźć do moich rodziców, moją ciocię i jej 30-letniego syna. Po 10 minutach jazdy wyciągają kanapki, picie i robią piknik. A jazdy raptem 1.5 godziny. Mąż tego nie cierpi. Nic nie powie, ale to go drażni. Jak tu ugryźć ładnie sprawę?
Ja jestem z tych co machną ręką, ale może zaproponować gdy będą kanapki wyciągać, żeby wytrzymali chwilkę to zaraz zrobimy postój na stacji/parkingu na posiłek?
Tylko nie wiem czy to tak ładnie będzie?

reklama
@ivvonka U nas w samochodzie jest zasada - nie jemy podczas jazdy. Raz że się kruszy, a dwa że wcale nie jest to bezpieczne. Myślę, że pomysł z postojem jest dobry. Skoro to Twoja ciocia, to faktycznie mężowi może być głupio zwracać im uwagę. Także weź to w swoje ręce - powiedz, żeby zostawili miejsce w brzuchu, bo u Twoich rodziców będzie dużo jedzenia i będzie im przykro jak nie będą jeść ;-)

@membaris ale cien oznacza ciaze to nie test owulacyjny ze negatyw, brak ciazy to biel absolutna. Zrob jeszcze raz test jutro albo wrzuc focie oostatnego;) @AgaB33 jeszcze czekamy zatem;)

Ja testuje dopiero7.01 za 2 tyg :)

@AgaB33 bardzo mocno trzymam kciuki, zeby przeczucie Cie nie zawiodlo. ✊
@membaris u mnie dzisiaj 26dc:) mialam 5 tych testow ciazowych ktore przyszly z tymi owulacyjnymi i zrobilam wczoraj z czystej ciekawosci ale ani cienia cienia ktory jest cieniem cienia ;) tylko jedna mocna czerwona kreska...moze za wczas zrobilam ale skoro nawet nie ma bladziutkiej drugiej to cudu nie oczekuje.. @ pewnie przyjdzie jutro albo w ciagu najblizszych paru dni. Narazie zadnych objawow ano na to ani na to. Przeczuwam, ze ten cykl nie nalezy do moich..moze to nawet i lepiej bo w tym roku slabo mi sie wiodlo...wiec na szczescie tez nie licze. Moze od nowego roku zacznie sie cos lepiej dziac a ten rok zamkbe z bagazem przykrych doswiadczen i nie bede do niego wracac...
Podobno jaka wigilia taki caly rok.. A u mnie tak jakos smutno. Zero magii, ciagle tylko siedze i mysle ze nie tak wyobrazalam sobie swieta i lzy plyna po policzku. Fajnie ze moge chociaz sie wyzalic Wam :) bo nie mam z kim o tym pogadac.... :)
Zycze Wam smacznego karpia dzisiaj i mimo wszystkich przeciwnosci samych radosci :) buziaki

Czy tylko ja nie lubię Wigilii i świąt?

@witch84 lekarz powiedział, że na tym etapie łożysko się dopiero tworzy i ma czas się podnieść. Mam się oszczędzać i niewspolzyc czego oczywiście nie robię od pozytywnego testu:)
Nie wiem czy wiecie ale biorąc clexane nie jest wskazane leżenie plackiem. Poza tym przy dwulatku jest to niemożliwe. Mąż bardzo mi pomaga ale mama też jest potrzebna. Dzwoniłam do mojego lekarza i kazał się oszczędzać ale nie leżeć plackiem.

@anja93 a czemu tyle smutku? Przez oatatnia ciaze? Ja juz o tym nie mysle ide do przodu;).ale przygotuj sie na pare dni malego smutkowania jak @ przyjdzie ale zaraz staranka i znow jest dobrze: ) ale u Ciebie jeszcze nic nie przesądzone ja ostatnio nie mialam objawow tylko nerwa, a potem przyszly megabolace cycy i zachcianki:) fajnie bylo ..i bedzie! dla mnie swiweta nigdy nie byly wesole rodzinne.mieszkalismy 300 km od najblizszej rodziny i zawsze bylam ja siostra i rodzice niestety z problemem alkoholowym wiec po kolacji juz spali a my siedzialysmy same z siostra.7 lat temu w Wigilie ostatecznie dowiedzialam sie ze moj byly ode mnie odchodzi, skapcanialam w tym zwiazku strasznie poswiecalam sie tyle a nie o to chodzi teraz jestem soba silna niezalezna i szczesliwa:) 6 lat temu tata w szpitalu w swieta 28.12 2011 zmarl..dopiero u meza a wczesniej chlopaka, narzeczonego rodzinne swieta, teraz jestesmy u mamy, mama jest specyficzna nigdy nie mialam z nia kontaktu bo jej nie bylo albo spala albo pila;) teraz jest ok ale dopiero łapiemy kontakt tyle zlego przez nia przeszlam ze mi tez ciężko wyluzowac mama twierdzi ze wszystko bylo ok nie pamieta..tak bardzo marze teraz o swojej rodzinie zeby swieta robic w domu z mezem i dzieckiem/ dziecmi:) ale bedzie dobrze.wieczorem jedziemy do rodziny M tam odpoczne;) a Ty jak spedzasz swieta? Gdzie, z kim?

Zobacz media 718717
W tym dniu radosnym, oczekiwanym, gdzie gasną spory, goją się rany, życzę wam zdrowia, życzę miłości, niech mały Jezus w sercach zagości, szczerości duszy, zapachu ciasta, przyjaźni, która jak miłość wzrasta, kochanej twarzy, co rano budzi i wokół pełno życzliwych ludzi :)

ps. my dalej w dwupaku :) puki co wszystko ok, mały rośnie zdrowo , ściskam mocno nogi aby wtrwać do wyznaczonego terminu cc czyli 8 stycznia :) buziaki dla wszystkich

@Olasec - nie nietylko ty :) ja też ostatnimi laty nie przepadam za swietami :(

@membaris ale cien oznacza ciaze to nie test owulacyjny ze negatyw, brak ciazy to biel absolutna. Zrob jeszcze raz test jutro albo wrzuc focie oostatnego;) @AgaB33 jeszcze czekamy zatem;)

Ja testuje dopiero7.01 za 2 tyg :)
No niby tak, nigdy nie wychodzily mi cienie jak robiłam testy albo krechą albo biało. Jestem 3-4 dni przed okresem takze różnie może być

Załączniki

• WP_20171224_14_16_40_Pro.jpg
    WP_20171224_14_16_40_Pro.jpg
    703,4 KB · Wyświetleń: 88
@membaris jak na moje oko to test ewidentnie do powtórzenia w celu potwierdzenia, że ściemnieje, bo blada jest fakt, ale jakby nie liczył to dwie.

@anja93 jak jest źle to znaczy, że idą zmiany na lepsze. Nie może być cały czas źle to by było bardzo głupie. Każda zła passa

@witch84 u Was też się nie je w aucie - to dobrze, bo myślałam, że my jakieś dziwne zasady mamy. Chyba połączę Twój pomysł i swój. Czyli coś w stylu: nie szamiemy teraz, bo papu czeka a jak już naprawdę trzeba to postój robimy. Swoją drogą to gdybym w cudzym aucie jechała to w życiu bym nie wpadła pomysł jedzenia w nim.

reklama
@membaris no pewnie ze jest cien czyli ze jest hormon czyli ze jest ciaza! No ciche gratulacje, masz test zeby powtorzyc jutro z porannego? No i w sr na bete chyba ze juz we wt cos bedziesz miala otwarte:)

Do góry