reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@ivvonka masz racje, ja mogłam nie robic bo okres dopiero za 3-4 dni. Na teście jedna gruba krecha i jeden cień... Ale na bieliźnie dwie plamki różowego śluzu jak co miesiąc zwiastujące okres :/ echh...

Hej dziewczyny :) ja ostatnio dodawałam tutaj swoje pierwsze posty u Was. Chciałam poinformować, ze byłam wczoraj u ginekologa prywatnie, bo jednak nie wytrzymałabym do 4 grudnia gdzie lekarz na NFZ stwierdził, ze dopiero wtedy będzie można zobaczyć serducho. Jednak na wczorajszej wizycie okazało się, ze jest to juz 7 tydzień i 5 dzień ciąży, według jego usg (które wydaje mi się być lepsze technicznie) i serduszko już bije. Przepisał mi duphaston żebym miała wspomaganie, miał ludzkie podejście i tłumaczył, ze wszystko jest okej i ze teraz trzeba o siebie dbać. Po świętach na następnej wizycie idę do tego na NFZ bo tam mam termin i muszę go uświadomić o wieku ciąży, bo chyba nie do końca wiedział co jest grane. Od razu widac było różnice w podejściu tych dwóch lekarzy do człowieka.

Ja chciałabym wam życzyć wesołych, spokojnych świąt w gronie bliskich osób. Żebyście chociaż przez chwile mogły odetchnąć od trosk i problemów codzienności, cieszyc się chwila i magia świąt. Trzymacie się cieplutko, do napisania w nowym roku, buziaki :) pozdrawiam

I przepraszam, ze nie odnoszę się do waszych wiadomości, ale wiedzcie ze wszystko codziennie pod wieczór jak mam chwilkę czytam i jestem myślami i serduchem z Wami. Oby czas świąt był momentem wytchnienia dla Was wszystkich, trzymajcie się kobietki ❣️[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@ivvonka wsytarczy ze wlozysz pierniki do pijemnika i polozysz przekrojone na pol jabko tak zeby sie tylko nie stykal srodek z piernikami a skorka gwarantuje ze pierniki zrobia sie miekkie;) pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Aggs zdrówka. Mogłoby trochę pomrozić porządniej a nie tak się diabli.

@zosiak, no...Tylko nie mam aktualnie jabłek, ale patent kupuję. Dzięki :)

@miloscwczasachpopkultury lekarze są różni, mają różne podejście (nie zawsze słuszne) pracują na różnych sprzętach (nie zawsze najlepszych), jedni się stale dokształcają inni stoją w miejscu. Sztuką jest znaleźć tego dobrego. Tobie się chyba udało. Jeśli jesteś zadowolona to jego wskazań się trzymaj.
Zdrowych, spokojnych i wesołych świąt i Tobie życzę.

@Olasec To teraz odpoczywaj. A lekarz nie zalecił z związku z tym łożyskiem leżenia? Bo ja po takiej informacji, to chyba bym się do łóżka przywiązała...
@miloscwczasachpopkultury Cieszę się, że wszystko jest dobrze. Ja bym jednak chyba nie pouczała tego lekarza na NFZ, bo może poczuć się urażony... I jeśli tylko Ciebie stać, to bym zmieniła na tego prywatnego (ewentualnie część dziewczyn robi tak, że do lekarza na NFZ chodzi tylko po skierowania na badania - bo niestety jak chodzisz prywatnie, to i za badanie w labie wszystkie płacisz).
@Funia90 Ty też nie szalej za mocno. I dobrze nakarm Asieńkę - niech rośnie w siłę, bo już bliżej niż dalej do porodu :D

I ja Wam wszystkim życzę: Spokojnych i Radosnych Świąt!

@membaris a może to implementacja?? Spokojnie. Ja wiem że ciężko czekać cierpliwie ale naprawde niewarto przed terminem @ testu robic. Ja na pewno nigdy już nie popelnię tego błędu.

A teraz o mnie. Ja na 95% jestem pewna że to ciąża. Mi się @ nie opóźniła odkąd córcię mam. Cycy dziś chcą wybuchnąć. Niedobrze mi i ciągnie mnie w dole brzucha. I spać mi się chce. Święta są więc i tak nie mam wyjścia bo labo nieczynne i test popsułam. Jutro nie robię testu. Poczekam do wtorku i tak nic innego nie zrobie. Wiem tyle że alkoholu nie tykam

@AgaB33 To mocno trzymam kciuki, by przeczucie Ciebie nie myliło! A co na to mąż? - bo u mnie to on zawsze wiedział, że już w ciąży jestem - jeszcze wcześniej niż ja się dowiedziałam czy test zrobiłam. Podobno oni to wyczuwają ;-)

reklama
Do góry