reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja po moim pierwszym poronieniu nie chcialam robic zadnych badan. Na poczatku myslalam o tym, ale zrezygnowalam. Nie poszlam nawet do ginekologa, ktory zreszta sam powiedzial mi, ze nie ma sensu robic jakichkolwiek badan. Wole wierzyc, ze ten pierwszy raz to byl przypadek i wynik stresu. Nawet, jesli byly jakies wady genetyczne (a pewnie byly i to one spowodowaly poronienie) nie jest powiedziane, ze wystapia w kolejnej ciazy. Bardzo mocno wierze, ze tym razem sie uda.

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dobila mnie moja matka. Zadzwonila do mnie z pytaniem jak się czuję itp itd. I nagle wyjechała....żebym nad kolejnym dzieckiem się zastanowiła....bo macive mam po zabiegach oslabioną itepe itede żebym pomysl ze staraniami rozważyła bo może okazać się tak że pół roku będę leżeć w szpitalu i w ten deseń cała rozmowa. No spoko, martwi się o Laurę, bo gdybym poszła do szpitala to bym pewnie nie widziała jej za długo będąc w szpitalu. Niesamowitą przykrość mi sprawiła. Poczulam się tak, jakby sklaniala mnie do myślenia o tym żeby o dziecko nie starać się w ogóle :-( nawet jesli nie chciala źle to za wcześnie zabrała się za taką rozmowę :-( znowu płaczę :-(

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

@Elodia nie przejmuj sie tym co mowi inni, nawet Twoja wlasna rodzina. Decyzja nalezy tylko i wylacznie do Ciebie i Marka. Opwiadalam Ci o mojej siostrze, kiedy nasza mama dowiedziala sie o jej kolejnej ciazy byla zla na nia i nie odzywalala sie przez kilka dni, ale przeszlo jej. Stracilas ciaze na samym jej poczatku. Masz juz jedno dziecko, czyli mozesz spokojnie miec kolejnego zdrowego i wesolego bobasa. Poronienia sie zdarzaja. To biologia i rzadza nia takie a nie inne mechanizmy. I tak sobie to tlumacz. Mi pomoglo przegladanie statystyk. Daj tylko macicy sie zagoic. I nie placz dziewczyno.
:*

@Elodia przykro czytać takie rzeczy. Ale powiem ci, że bliscy bardzo często nie wiedzą jak się zachować i co powiedzieć, a wtedy wychodzą takie głupie sytuację. Fakt, nie powinna mówić takich rzeczy, bez względu na to z jakiego powodu tak powiedziała. Ale niestety czasem tak to bywa. Przykre ale prawdziwe. Musisz się trzymać i postarać się nie zwracać uwagi, choć wiem że trudno. Przytul córkę i głowa do góry! :) plan działania obrać jakiś i do przodu ;)

Hej dziewczyny! Ale naskrobalyscie,wrocilam z pracy a tu tyle tego:)
@mamcia2014 jak ida cwiczonka? :) Mi juz zakwasy ustaly:) dzis rano znow wsiadlam na rower,pogoda daje po nosie,dzis rano -11stopni!!!brr! A i nie ruszylam slodyczy ;)
@Elodia jak sie czujesz kobietko? Placz, jescze jest wczesnie,masz prawo. Wyrzuc z siebie smutki. Ja po drugiej stracie dochodzilamdo siebie 7miesiecy...A co do rodziny,wiem co czujesz. Moje rodzenstwo,a mam ich4,kiedy poronilam w ogole sie do mnie nie odzywali. Nie tak,ze bylismy skloceni tylko chyba nie wiedzieli jak o TYM rozmawiac. Bylo mi bardzo ale to bardzo przykro,nikt nie zapytal nawet jak sie czuje. Mialam do nich ogromny zal,przez ok8mcy sie z nimi nie odzywalam. Nie potrafilam zrozumiec,dlaczego mnie nie wspieraja. Prawda jest taka,ze Ci ktorzy przez to nie przeszli nie potrafia o tym rozmawiac. To straszne,to boli ale taka jest prawda.
@Aggs hej kobietko. Jak sie czujesz?
@roki_1991 mala,jak sie trzymasz? @kropkikreski4 ja tez bede myslala o staraniach prawdop od marca,zalezy kiedy zrobimy badania. A wlasciwie zalezy kiedy bedziemy w PL.
Dzis po raz pierwszy po powrocie do pracy zobaczylam sie z szefem. Dziewczyny, pisalam Wam wczesniej jak mnie strasznie potraktowal na wiesc o ciazy,balam sie dzisiejszego dnia. No i co...nie byl ani mily ani nie mily. Na dzien dobry tylko mnie przytulil,to chyba byly jego wyrazy wspolczucia a w ciagu dnia tylko ze3zdania wymienilismy,nic konkretnego. Balam sie,ze bede miala jazde,ale wychodzi na to,ze jemu jest chyba glupio,albo nie ma odwagi zagadac,bo dobrze wie ze mi kumpela powtorzyla jak mi dupe oczernial. Co ma byc to bedzie,musze tylko przebolec ze dwa miesiace czy cos poki nie znajde nowej pracy. Eh...:/

@K28 u mnie też raczej w porządku :) a co do szefa, powiem tak. Po pierwsze może być mu głupio. A po drugie na pewno nie wie jak się zachować, nie wie co powiedzieć, czego lepiej przy tobie nie mówić. Więc stąd może się odzywać mniej do ciebie, bo nie wie czy cie czymś nie urazi.
Super... Prąd znika i się pojawia. Uwielbiam tą pogodę.... U nas wieje tak mocno że widziałam dziś blaszany garaż, zupełnie zniszczony i do tego w zupełnie innym miejscu niż dotychczas. Drzewa połamane, auta poniszczone, dach komuś zerwało nawet. Także jest nieźle... Jeszcze ta noc ma być taka... Wczoraj wiało nawet 130 km na godzinę

Lojezu to w Polsce taka pogoda? Nie sprawdzam wiadomosci od paru dni a nikt z rodziny mi nie pisal... dzis byl pogrzeb mojej babci. Nie moglam pojechac do Polski i mi trochd ciezko z tego powodu. Dzien przed utrata przez babcie swiadomosci zdarzylam jescze tylko jej powiedziec, ze jestem w ciazy. Bardzo na to czekala...

reklama
Do góry