reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 nie jestem pewna, ale cos mi chodzi po glowie, ze jak te przeciwciala sa wysokie, to jest Hashimoto. Dobrze by bylo skontrolować to u endo. Moze to jakies przejściowe i związane z ciążą bądź poronieniem.
@zosiak te przeciwciala tarczycowe mozesz zbadać niezależnie od ciąży.

reklama
@Frezja_1 bardzo dobrze ci chodzi po głowie. Właśnie one odpowiadają za hashimoto. Dlatego do endo muszę iść koniecznie :) a że reszta tarczycy jest w normie to mam nadzieję że nie będzie źle :) choć wczoraj miałam ciężki wieczór... Przepłakałam sobie trochę, oczywiście miałam wizję że nigdy nie będę mieć dzieci... Ale mój M mnie trochę ustawił do pionu i dziś już jest lepiej :)
@zosiak to możesz zrobić z każdym momencie, nie musi być ciąży ani 6 tyg po poronieniu :)

@roki_1991 kurcze a moze w labie sie walneli? Moze jakas telefoniczna konsultacja, ja mialam wszystko co Ty robione ale bylo w normie
@anja93 u mnie tak problem ze chłop mlodszy 2 lata;) ja po prostu chciałam juz dzialac nie musi sie udawac udawac tu i teraz ale nie chce miec kiedys do siebie pretensji takze dobrze mi z tym ze po prostu dzialamy, juz troche doswiadczen dzieki temu mam za soba:)a M teraz chce co w sumie czasem mnie smuci bo chce mu dac bobo ale wie ze natura is harsh:)
Dziewczyny ja robilam kiedys posty na slodkie powiem wam tylko ze bede kibicowac:D i tak wiem ze slodkie nas trochę rozwala wiec bardzo ograniczam ale jak mam okazje to cos szamne, waga mi pasi wiec bede stala obok:) od razu powiem ze kostka gorzkiej czekolady wg mie dziennie w takich postach dozwolona a przynajmniej pozwala nie zwariowac:)

@roki_1991 te przeciwciała wyszły mi w normie ale wizytę mam dopiero 15.12 to będę mądrzejsza. Ogólnie ona mówiła że te przeciwciała mogą być powodem poronienia ale jak włączy się odpowiednio leczenie to normalnie donosi się ciąże. Przy Hashimoto ważna jest w sumie dieta i da się to ogarnąć także na pewno będziesz mieć dzieci tylko pod okiem endo. Pewnie też da Ci skierowanie na powtórne badanie bo po poronieniu to organizm trochę fiksuje. Mi leukocyty dwa miesiące do ładu wracały. Także może się okazać że to tylko pokłosie poronienia.

@AgaB33 ja właśnie tak myślę że mam to po pierwszym poronieniu. Bo wysokie te przeciwciała jak na to żeby miały być po tym. Ale wiem też że one mogły się teraz przyczynić do tego że się nie udało, dlatego muszę to skonsultować z endo.
Dziękuję wam bardzo za rady i troskę :* cieszę się bardzo że was mam, bo bez was przypuszczam że byłabym teraz w ciężkiej depresji nie wiedząc co się ze mną dzieje, a tak, daje rade funkcjonować w miarę normalnie i dobrze mi z tym jest ;)

@roki_1991 super ze Aga Cie uspokoila bo u mnie tarczyca w normie ale boje sie w sumie bo mama ma problemy musze dokladnie sie dowiedziec jakie i obserwowac a my za Toba tesknimy i mamy nadzieje ze bedziesz tu z nami:)
Dziewczyny właśnie wrocilam z silowni( wlasnej osobistej przerobionej suszarni w bloku, sprzetu kupa bo M gymfreak )i bardzo sie ciesze bo moge znow robic przysiad bez bolu! Te kolana mi tak doskwieraly jeszcze nie jest szalowo ale jest lepiej, mialam usg i nie mam zapalenia ale cos mi siedzi w stawach ale mysle ze powoli sie tego pozbywam:)

@Totois30 takie ćwiczenia to.mega endorfiny potem masz wrażenie że góry możesz przenosić. Tylko teraz chociaz do jutra delikatnie z tymi ćwiczeniaMi bo wiesz może się zagniezdzac :-) także nie przeszkadzaj

reklama
Ja Was tutaj podczytuje i kibicuje ;* ale od początku też jestem na innym wątku tutaj już sa nowe osoby które są świeże w temacie nawet nie myślą o takich badaniach wiec nie ma sensu się rozpisywać bo nikt nie skorzysta i ja to rozumiem nie mają za sobą tylu strat wiec i mają inne myślenie na razie i dobrze trzeba wierzyć ze się uda[emoji4] Jestem pewna , że większość zajdzie w kolejną ciążę bezproblemowo i zniknie tego Wam życzę ;* ja się 3mam grupy teraz która mi pomaga i rozumie o czym pisze więc wybaczcie ze mnie mało; *
Teraz jestem bardzo zabiegana bo wprowadzka w sobotę [emoji4]

Przytulam i czekam na pozytywy [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry