reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak ja to mam wrażenie, że od słodyczy jestem uzależniona, siedzę w pracy i myślę "ale zjadłabym coś słodkiego" tak mi ciężko zrezygnować, chociaz po porodzie (a miałam cc) musiałam się zdrowo odzywiać i słodyczy długo nie jadłam, nawet weszło mi to w nawyk, a teraz pssss waga stopniowo w góre, niby tylko 3 kg wiecej niz przeważnie, ale to dużo - powinna stac w miejscu, szczególnie ze w najlepszym okresie po porodzie miałam 7 kg mniej niż w tym momencie (a dziecko ma 2 lata) gdzies się zagubiłam...
Muszę się ostro zabrać za siebie, bo źle sie to skończy

reklama
@Totois30 ale to Twoj pierwszy cykl staran nie? To jakby nie wyszlo to przeciez nie masz sie czym martwic. Ja ostatnio zaszlam w drugim i dla mnie to mega szybko. Takze jak nie teraz to nastepnym razem, ale mimo to trzymam mocno kciuki.przydalaby sie taka dobra wiadomosc na weekend :D najwazniejsze ze w ogole mozemy zajsc w ciaze. To mnie jjakos tak podnosi na duchu. To byla moja pierwsza ciaza ktora skonczyla sie w 8tyg ale najwqzniejsze ze zaszlam i ze tak szybko. Lekarz po poronieniu tez mi powiedzial ze z zajsciem w kolejna raczej tez nie bede miala problemow. Takze glowa do gory! Nie ten cykl to nastepny aaaa w 2018 na pewno bedziesz miala okazaly brzuszek..
Tez bym tak bardzo chciala :) ...
@AgaB33 chyba wiekszosc kobiet tak ma, to jest raczej normalne :) :)

@gosia100 to jest dokładnie tak jak @mamcia2014 mówi. Najgorzej sie zebrac ale jak już się znacznie to wpada sie w rytm i szkoda przerywac. Ja wczoraj planowałam 40min orbitrek bo nie miałam czasu ale i tak wyszła prawie godzina :-) a resztę rzeczy zdążyłam i tak zrobić !

@anja93 tak pierwszy a ostatnim razem myslalam ze to juz dni nieplodne(tzn tak mezowi w sumie mowilam bo sie bal troche zaczac starac;)) i odstawilismy zabezpieczenia a tu ciaza byla takze faktycznie jest sie z czego cieszyc, jasne nie bede sie martwic, mam nadzieje;) ale na pewno nie bede miala czym, super ze naturalnie sie udaje:) @gosia100 na spokojnie malymi kroczkami to i tak beda duze kroki tak naprawde, slyszalam ze jak post od slodyczy sie nie udaje to warto co tydzien zmniejszac chociaz ilosc i potem poscik robic, no i tu szybki spacer, tam 30 min z youtubem i powoli nabierze sie zdrowe nawyki:)

@gosia100 ja też mam słabość do słodyczy niestety ale walczę z tym .
U mnie też moja nadwaga trwała około 2 lat skupiłam się na dziecku i nie żałuję.
Po 2 latach się przelamalam i zrobiłam pierwszy trening na początku robiłam jak mi się chciało co 2 3 dzień ale po miesiącu były efekty kilka cm mniej i zlapalam bakcyla wciągnąć mi się udało i po 3 miesiącach byłam w rozmiarze M jak dawniej.
Polecam zmierzyć sobie talie w najwezszym miejscu brzuch na wysokości pępka i biodra a po tygodniu dwóch ćwiczeń znowu się mierzyć ja np teraz przez tydzień zgubilam 2 cm w biodrach i 2 w brzuchu a ćwiczę 3,4 razy na tydzień to nie jest tak dużo ale efekt już jest .

Albo najlepiej nie ważyć się bo miesnie też nabierają masy w czasie treningów tylko mierzyć co 2 tygodnie albo co miesiac jak komu pasuje .

To co walczymy razem z pokusa na słodkie?
Bo przyznam się że czasem capne coś słodkiego a chce to wyeliminować z diety raz a dobrze .

Jestem za :)
Ale zaczynam od ograniczania słodyczy, bo święta tuż, tuż, a od nowego roku już całkowity post - chociaż na miesiąc :)
Ćwiczenia zaczynam od dzisiaj, chociaż 2 razy w tygodniu wygospodarować troszkę czasu :)

@gosia100 ok to zaczynamy razem ograniczać a potem eliminować po nowym roku ja na razie ogranicze się do małych ilości jeśli już.
No i życzę powodzenia i wytrwałości początki są najgorsze potem jakoś leci będę trzymać kciuki za Ciebie;) .

reklama
@Frezja_1 to ja pytalam o ziola. Dzieki,ze odp :) na jakim ''bocianie'' znalazlas te ziola? Sorki,ale nie wiem gdzie szukac,to jakas str internetowa?
@mamcia2014 @gosia100 Ja sie przylaczam dziewczyny. Juz od tyg sobie zapowiadam,ze sie wezme za siebie. Czas najwyzszy,a wiadomo ze z takim wsparciem jak tu bedzie latwiej :)
@zosiak mam juz swoj juicer! :) musze teraz owocow nakupic :) Mam nadzieje,ze sie sprawdzi. Najbardziej ciekawi mnie burak...nigdy nie pilam buraczanego soku, ale widze ze podajecie tu co jakis czas co z czym mieszacie,wiec bede podgladac :)

Do góry