reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak ja to mam wrażenie, że od słodyczy jestem uzależniona, siedzę w pracy i myślę "ale zjadłabym coś słodkiego" tak mi ciężko zrezygnować, chociaz po porodzie (a miałam cc) musiałam się zdrowo odzywiać i słodyczy długo nie jadłam, nawet weszło mi to w nawyk, a teraz pssss waga stopniowo w góre, niby tylko 3 kg wiecej niz przeważnie, ale to dużo - powinna stac w miejscu, szczególnie ze w najlepszym okresie po porodzie miałam 7 kg mniej niż w tym momencie (a dziecko ma 2 lata) gdzies się zagubiłam...
Muszę się ostro zabrać za siebie, bo źle sie to skończy

reklama
@Totois30 ale to Twoj pierwszy cykl staran nie? To jakby nie wyszlo to przeciez nie masz sie czym martwic. Ja ostatnio zaszlam w drugim i dla mnie to mega szybko. Takze jak nie teraz to nastepnym razem, ale mimo to trzymam mocno kciuki.przydalaby sie taka dobra wiadomosc na weekend :D najwazniejsze ze w ogole mozemy zajsc w ciaze. To mnie jjakos tak podnosi na duchu. To byla moja pierwsza ciaza ktora skonczyla sie w 8tyg ale najwqzniejsze ze zaszlam i ze tak szybko. Lekarz po poronieniu tez mi powiedzial ze z zajsciem w kolejna raczej tez nie bede miala problemow. Takze glowa do gory! Nie ten cykl to nastepny aaaa w 2018 na pewno bedziesz miala okazaly brzuszek..
Tez bym tak bardzo chciala :) ...
@AgaB33 chyba wiekszosc kobiet tak ma, to jest raczej normalne :) :)

@gosia100 to jest dokładnie tak jak @mamcia2014 mówi. Najgorzej sie zebrac ale jak już się znacznie to wpada sie w rytm i szkoda przerywac. Ja wczoraj planowałam 40min orbitrek bo nie miałam czasu ale i tak wyszła prawie godzina :-) a resztę rzeczy zdążyłam i tak zrobić !

@anja93 tak pierwszy a ostatnim razem myslalam ze to juz dni nieplodne(tzn tak mezowi w sumie mowilam bo sie bal troche zaczac starac;)) i odstawilismy zabezpieczenia a tu ciaza byla takze faktycznie jest sie z czego cieszyc, jasne nie bede sie martwic, mam nadzieje;) ale na pewno nie bede miala czym, super ze naturalnie sie udaje:) @gosia100 na spokojnie malymi kroczkami to i tak beda duze kroki tak naprawde, slyszalam ze jak post od slodyczy sie nie udaje to warto co tydzien zmniejszac chociaz ilosc i potem poscik robic, no i tu szybki spacer, tam 30 min z youtubem i powoli nabierze sie zdrowe nawyki:)

@gosia100 ja też mam słabość do słodyczy niestety ale walczę z tym .
U mnie też moja nadwaga trwała około 2 lat skupiłam się na dziecku i nie żałuję.
Po 2 latach się przelamalam i zrobiłam pierwszy trening na początku robiłam jak mi się chciało co 2 3 dzień ale po miesiącu były efekty kilka cm mniej i zlapalam bakcyla wciągnąć mi się udało i po 3 miesiącach byłam w rozmiarze M jak dawniej.
Polecam zmierzyć sobie talie w najwezszym miejscu brzuch na wysokości pępka i biodra a po tygodniu dwóch ćwiczeń znowu się mierzyć ja np teraz przez tydzień zgubilam 2 cm w biodrach i 2 w brzuchu a ćwiczę 3,4 razy na tydzień to nie jest tak dużo ale efekt już jest .

Albo najlepiej nie ważyć się bo miesnie też nabierają masy w czasie treningów tylko mierzyć co 2 tygodnie albo co miesiac jak komu pasuje .

To co walczymy razem z pokusa na słodkie?
Bo przyznam się że czasem capne coś słodkiego a chce to wyeliminować z diety raz a dobrze .

Jestem za :)
Ale zaczynam od ograniczania słodyczy, bo święta tuż, tuż, a od nowego roku już całkowity post - chociaż na miesiąc :)
Ćwiczenia zaczynam od dzisiaj, chociaż 2 razy w tygodniu wygospodarować troszkę czasu :)

@gosia100 ok to zaczynamy razem ograniczać a potem eliminować po nowym roku ja na razie ogranicze się do małych ilości jeśli już.
No i życzę powodzenia i wytrwałości początki są najgorsze potem jakoś leci będę trzymać kciuki za Ciebie;) .

reklama
@Frezja_1 to ja pytalam o ziola. Dzieki,ze odp :) na jakim ''bocianie'' znalazlas te ziola? Sorki,ale nie wiem gdzie szukac,to jakas str internetowa?
@mamcia2014 @gosia100 Ja sie przylaczam dziewczyny. Juz od tyg sobie zapowiadam,ze sie wezme za siebie. Czas najwyzszy,a wiadomo ze z takim wsparciem jak tu bedzie latwiej :)
@zosiak mam juz swoj juicer! :) musze teraz owocow nakupic :) Mam nadzieje,ze sie sprawdzi. Najbardziej ciekawi mnie burak...nigdy nie pilam buraczanego soku, ale widze ze podajecie tu co jakis czas co z czym mieszacie,wiec bede podgladac :)

Do góry