reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@anja93 jasne rozumiem 3mam kciuki za przypadek, ja bylam w swietnym zdrowiu duzo sportu, ale 10 lat temu mialam maly epizod z przeciwcialami i na tej podstawie wiedzialam zeby tego nie lekceważyc..troche sie boje ze powinnam miec wlaczony jeszcze steryd bo mam przeciwciala z grupy ana ale każdy lekarz mowi ze to 1szy raz i to mogl byc pzypadek a przeciwcialo moze nie szkodzic bo zdrowi ludzie moga tez je miec ale od ok 7 tyg bola stawy wiec nie wiem czy po stracie cos sie nie obudzilo:/ moze bede miala teraz problem z zaskoczeniem przez to moze powinnan stosowac steryd juz wczesniej zeby uspic czujnosc..ale po 1 stracie nikt nie traktuje problemu poważnie..ale zapisze sie do jakiego dobrego immunologa i moze uda sie czegos dowiedziec.a luteine po owulacji parę dni najlepiej zeby nie zablokowac wlasnie, juz mi dziewczyny napisały z drugiego wątku zeby Wlasnie nie odstawiac po pozytywie bo bedzie za duzy nagly spadek.tylko ja biore 10dni do 28dc odstawiam dzien przed@. A Ty tez masz te paski owu z allegro?tam jest 5 testow ciazowych wiesz noze jaka maja czulosc?bo nie wiem czy polegac na nich czy jechac w pt rano na bete ale cos sie boje ze nie zaskoczylam;) ale spoko oko. @roxie123 tylko 100 zl o_O wow:D sluchaj no ja sie zaczelam obawiac ze powinnam miec wlaczony steryd przez te pojedyncze ana..chcialabym to skonsultowac, ale nie wiem czy na razie jestem gotowa finansowo na te wszystkie badania. Tylko czy po 1 stracie powinnam tez to wszystko robic czy po prostu poszukac kogos kto potwierdzi stosownosc encortonu i sprobowac na zelaznym bo moze i bez niego sie uda kto wie. Cholera nie wiem co robic:( a powiedz mi jeszcze bylas u Przybycienia tak? Pisalas ze Pasnik sie wypalil? Nie wiem do kogo uderzac najchetniej bym pojechala do warszawy..mam nadzieje ze lepiej sie czujesz :*
Kochana nie wiem jaką mają czulosc te testy z allegro, specjalnie sprawdzalam teraz ale nie pisze. Tak tez je mam, 50 testow owu i 5 ciazowych. Chociaz ja bym bardziej ufala tym bobo testom z apteki ale te pewnie tez nie najgorsze. No nie wiem bo nir sprawdzalam ich jeszcze. Ale z drugiej strony najwieksza pewnosc bedziesz miala jak zrobisz bete. Z calych sil trzymam kciuki zeby to bylo "to" :*

reklama
Hej dziewczyny,witam. Nadrabialam material ktory tu naskrobalyscie :)
@nafoczka Zgadzam sie z tym co pisalas wczesniej o tym forum. Ono naprawde pomaga,tyle sie tu dowiaduje,a to dzieki wam dziewczyny, dziekuje ze jestescie takim wsparciem.
@roxie123 Ciesze sie,ze udalo Ci sie trafic na lepszego lekarza. Mam nadzieje,ze nie bedziesz musiala juz wiecej szukac. Przykroi,ze musialas przejsc taki koszmar z winy zlego leczenia, trzymaj sie kobietko.
U mnie ok,moj M ma dlugi weekend wiec cieszymy sie soba :) Stresuje sie przed czwartkiem,wtedy wracam do pracy. Rozmawialam ze swoja kumpela z dzialu, niestety nie wyglada to ciekawie. Wszyscy juz wiedza,ze bylam w ciazy. Ktos sie wygadal. Mam nadzieje,ze nie bedzie zbednych komentarzy. Coz,szef chyba nie jest az tak mily jak mi sie wydawalo po jego wspolczujacym mailu. Boje sie. Ale zdecydowalam,ze jak cos mi sie nie bedzie podobalo to od razu zloze wypowiedzenie I ewentualnie bede musiala tam zostac 4tyg do konca. Zobaczymy jak to bedzie. Mam nadzieje,ze sobie poradze z presja.

@anja93 dziękuję,że napisałaś. U mnie podobnie, :(8tc2dzien....
Nie robiłaś żadnych badan? I czy lekarz dał Wam zielone światło na starania,czy sami zdecydowaliście?
Oo to bylysmy na tym samym etapie :( robilam pare badan np cytomegalie, badalam hormony itp, tsh ale nie robilam nic konkretnego wiecej. Postanowilam zaufac ze to byl przypadek. Łudze sie a nadzieja umiera ostatnia. Gdyby zdarzylo mi sie to ponownie nie oszczedzilabym ani gorsza na wszystkie badania.. Wiadomo drugi raz to juz raczej nie przypadek.. A lekarz mowil zebysmy probowali dalej po trzech miesiacach bo niby tak ustalono itp. Ze to najwcsesniejszy moment na kolejne proby. Ale ja sprobuje juz teraz po dwoch @. Czuje sie gotowa. Jak ma byc dobrze to bedzie. a jak cos bedzie nie tak (a z calych sil sie modle zeby nie) to nir wazne czy bedzie to teraz czy za pare miesiecy.

@anja93 chyba sa czule bo pisali na stroniw ofery allegro -10 tam czegoś tam na cos nie pamietam tych mililitrow czy czego to niezle bo w rossmanie sa i czule 25 takze maja duza czulosc ale czy sa dobre to tez nie wiem;)tez mam nadzieje ze to bedzie to ale chyba nic nie czuje nowego;) @zosiak uuu tonjak w ciazy:D u mnie odwrotnie..dlatego walcze z ta dieta zeby odbudowac flore, kiszonki te sprawy, nie mam typowych biegunek bo nie latam do toalety ale mam przeciwienstwo zaparc w toalecie:)a wlasnie jestem przyzwyczajona do duzej ilosci blonnika i kawy nawet juz nie pije bo mi akurat za mocno dziala, teraz aplikowalam probiotyki i probowalam tym walczyc ale bez zmian jeszcze chyba wizyta u gastrologa mnie czeka chociaz nie jest to uciazliwe brzuch nie boli, ale nie wiem o co kaman:/

Ostatnia edycja:
Ja nabialow jem mało raczej jogurty czy kakao ewentualnie płatki z mlekiem [emoji4] ser tylko w pierogach albo kluskach xD kefiry itd ble [emoji23]
Ja wiem ze dla niektórych dieta jest niezbędna mi nie trzeba dobrze sie mam jak teraz , nic mi nie brakuje nie mam niedoborów czy innych dolegliwości. Wiadomo ze czasami dieta być musi przy różnych schorzeniach . Ja unikam kwaśnego .

A wiecie dziewczyny jak to jest z tym wolnym na własnej działalności ? Powiedzmy jakbym sobie otworzyła coś a nagle musiała leżeć i nie pracować ? Bo chciałabym studio otworzyć dotację wziąść ale ZUS trzeba płacić a jak mnie położy np.to wtedy nie ma klientów to i kasy jak to z tym jest ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Totois30 zebys wiedziala juz w pracy zadawali mi pytania czy ciaza a ja ze nie ze wzdecia a jestem bezposrednia:D no ale coz moj stan sie troche pogorszyl po laparoskopii teraz juz lepiej ale nie bylo kolorowo fajnie ze podobnie myslisz jak ja. Rzucilam tez kawe a pilam jej duzooo rozpuszczalnej nawet 4 razy dziennie teraz pije zbozowke raz dziennie i raz dziennie zielona herbate. A skoro juz jestesmy w temacie czy ktoras z Was uzywala produktow Anny lewandowskiej u mnie w miescie otworzyli sklep ze zdrowa zywnoscia i miedzy innymi sa tam jej produkty batoniki itp hummus.

@roxie123 mysisz zawiesic wtedy dzialalnosc ale na malym zusie to sa grosze nie pieniadze za l4.a na macierzynskim wyrownuja do bezrobotnych matek czyli 1000 zl bo tak pare malych stowek wychodzi...chyba ze bierzesz dotacje to nie wiem jak z zawieszaniem bo chyba nie mozna przez rok ale raczej sa przepisy na takie sytuacje;) @zosiak dla mnie jasa w błoto ;) ogladalam jej produkty z ciekawosci w piotrze i Pawle i placi sie za Anney imie kasy:) lepiej samemu kupic amarantus np i zmieszac z orkiszem czy cus :)

reklama
@zosiak ja na przykład widzę po sobie że jak poćwicze to się lepiej czuje. Z jedzeniem to jest tak że oczy wołają tego jedzenia do którego jesteśmy przyzwyczajeni ale ja zauważyłam że może w momencie gdy jem sałatę zamiast kanapki z majonezem nie jestem szczęśliwa ale później już tak. Jak organizm czuje się lepiej. To jest po prostu zmiana myślenia i przyzwyczajeń. Ja do płatków owsianych ze skarbami na śniadanie to sie juz tak przyzwyczaiłam że dziwnie mi jak kanapke jeM. Tylko że u mnie coś to wszystko nie pomaga. Waga twardo w miejscu ewentualnie w górę. Eh... ale postanowilam ze będę sie ruszać i starać jeść prawidłowo a po Nowym Roku post Dąbrowskiej chce sobie zrobić. Bo to już wymaga silnego zaparcia a w święta trudno będzie się nie złamać.

Do góry