reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak powiem Ci zrobie te badanie jak nie zaskocze czyli albo w pt albo na początku kolejnego tyg:) ale chyba w pt to na wszelki wielki bete zrobie jak sikaniec nie wyjdzie ale jak zaskocze to nie bedzie sie stresowac i nie bede robic;) ostatnio mialam o 1 podwyzszony kwas foliowy i wyzsze b12 ale homocysteiny nie robilam jeszcze wlasnie nie wiem czy nie mam mutacji ale i tak heparyne bede dostawac tylko bym wiedziala czy metyle brac i zbijac. @roxie123 jasne zdrowe jedzenie to nie leki ale wiem ze luzszczyca albo przeciwciala moga wytwarzac sie z powodu nietolerancji na jakis pokarm np i organizm je wytwarza albo dzieki diecie mozna wiele rzeczy uspokoic w organizmie, w moin przypadku mysle ze to wazne, bardzo sie ciesze ze tak szybko masz nowy plan dzialania super! Ja 15 grudnia dzwonie do waszego cudotworcy i zapisuje sie na obojetne jaki najblizszy termin od polowy lutego , nie wiem w jakiej bede sytuacji, w najlepszej bede w ładnej ciazy i odwolam wizyte;) w najgorszej bede po kolejnej stracie i akurat wizyta potrzebna ze nie wiem a w sredniej to wciaz sie staram i doktorek pomoze zajsc i utrzymac:) wiem jak szybko czas leci i nawet odlegle terminy w koncu nadchodza i zawsze zaluje ze jednak sie nie zapisalam;) takze zapisze sie i zobaczymy: )

reklama
@zosiak wydaje mi się ze tak jak sama piszesz nie wiesz czy jesteś gotowa na to wszystko bo studia itd. Widzisz u nas też kiepsko bo i kredyt M tylko pracuje ale wiemy że musimy wyciągnąć z pod ziemi same Badani a w Krakowie ponad 1000zl nie licząc reszty . Mówisz ze niezależnie od badań będziesz miała takie leczenie tylko kochana nikt z glowa bez badań Ci tego leczenia nie zastosuje i jak zdecydujesz się to i tak je będziesz musiała zrobić żeby lekarz wiedział co dac i w jakich dawkach...tak naprawdę nie wiesz ile masz przeciwciał blokujacych bo nawet ja tego nie wiem dopiero te badania rozjaśnia sprawę :/ homocysteina czy wit D nie decyduje o ochronie zarodka wszystko zależy od tego w która stronę pójdziemy po naszych przejściach . Po poronieniach każdy cykl jest monitorowany czy to cp było czy nie. Widzisz ja teraz nastawiam się na ciążę i nie mam innego celu w życiu mąż tak samo chcemy za wszelką cenę zostać rodzicami i chcemy żeby nasze życie przestało toczyć się wokół badań wizyt itd. Sportu nie uprawiam wgl bo nie lubię często tez mi stawy nawalaly przy tym a jem co lubię i na co mam ochotę i nic z tych rzeczy nie ma wpływu na moje poronienia a ja się czuje bardzo dobrze wyniki z witamin i morfologii też mam super , to jest kwestia przyzwyczajeń i tego co komu na psychikę pomaga . Musisz pomyśleć zanim zaczniecie działać o dobrym lekarzu który pokieruje tym wszystkim ... bo jesteś na razie bardzo zagubiona w tym wszystkim i ja to rozumiem bo jeszcze jakiś czas temu myślałam że to wszystko mnie nie dotyczy ...
Ale wydaje mi się ze to jeszcze nie ten czas skoro M przedłuża wyjazd Ty myślisz o skończeniu studiów a nie da się podejmować trudnych decyzji mając inne cele ;* bo powiedzmy trzeba ciążę leżeć cała i o co wtedy ze studiami itd trzeba być gotowym na wszystko . Kochana ja życzę Ci jak najlepiej ;* ale wiesz doskonale ze życie czasami samo układa sobie scenariusz niezależnie od tego jak my chcemy ;*

@Totois30 wiedzialabys gdybyś nie tolerowala jakiegoś pokarmu [emoji4] według mnie kwestie żywieniowe są często promowane ze względu na ludzi którzy mają zaburzenia w odżywianiu czy nalogowcach przy takich organizmach jak nasze jedzenie nie jest czymś co by powodowało u nas problemy chyba że tak jak mówisz czegoś nie tolerujesz ja nie mam z tym problemu po prostu wiem czego nie moge jeść i omijam to [emoji4] zapisać się zawsze można i odwołać tez .Teraz robisz tak jak ja wcześniej próbujesz bez względu na to co się wydarzy życzę Ci zdrowej ciąży .
Ja teraz żałuję ze próbowałam bo zachodze bez problemu ale z każda kolejna ciąża bez właściwego leczenia pogatszalam sprawę :/

Nie odbierzcie mnie źle po prostu chciałabym zeby Was ominęły moje błędy , bo wiem jak bardzo chce się kolejnej ciąży z nadzieją ze będzie bezproblemowo . Ale wiem że często człowiek musi się przekonać na własnej skórze zanim pójdzie konkretna droga...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 dobrze, że jest teraz ktoś, kto porządnie się Tobą zajmie, zleci wszystkie potrzebne badania i zapewne dobrze je zdiagnozuje. Mam nadzieję, że nowy rok uszczęsliwi Cię dzieciątkiem :)

U mnie 4 dc ale przypałętało się jakieś pieczenie, oby nie infekcja bo chyba będą nici ze staran w tym m-cu, (już nie pamiętam kiedy miałam jakąś infekcję i akurat teraz kiedy już bym mogła próbować) jak nie przejdzie do końca miesiączki będę musiała wybrać się go gina :(

@gosia100 też mam duze nadzieje ze się uda...
Wiesz co mi pomagało cal y czas stosuje zapobiegawczo . Lacibios femina probiotyk + zel odkąd stosuje to nic się nis dzieje

Lacibios femina probiotyk to w kapsułkach? chyba dzisiaj skoczę kupić, bo on bezpieczny dla ciężarnych więc w razie co nie zaszkodziłby i żel też kupię, bo przecież nie zaszkodzi. @roxie123 a Ty kapsułki cały czas zażywasz czy tylko żel?
Jak byłam w pierwszej ciąży to ciągle miałam takie "pieczenie" ale nigdy badania żadnej infekcji nie wykazały, były to ciągle jakieś podrażnienia (przez delikatność miejsc intymnych), teraz myślę, ze może po tym poronieniu\zabiegu też łatwiej podrażnić i to tylko takie podrażnienie a nie infekcja, bo już mi smutno na myśl, że będę musiała opóźnić starania... ;(

@gosia100 wiesz co kapsulki biorę tak 2 razy w tyg jak się nic noe dzieje czasami raz zależy jak mi się przypomni [emoji14] jak coś czuje to codziennie . Żel tak samo . Ono tanie nie jest ale skuteczne i bezpieczne

@roxie123 uwazam ze mam dobrego lekarza badania na przeciwciala mialam robione praitycznie po laparoskpii i wszystkie wyniki mam czarno na bialym wszystko przekroczone i to sporo lekarz kontaktuje sie ze mna telegonicznie teraz mu worost powiedzialam ze chce odpoczac . Noe do konca zgodze sie z Toba z tym sportem i dieta bo niestety jesli bedzie koniecznosc to i Ty po to siegniesz masz przyklad @Destino a stawy Cie bola od zke wykonywanych cwiczen jestes osoba bardzo szczuplutka kazdy robi to co uwaza za sluszne, mi dzisiaj siostra zalatwila ta pierzge ;) maz przyjedzie bede go tez faszerowac bo nie tylko moje zdrowie jest wazne na to wszystko ma wplyw. Co do studiow no zostal mi rok ale prawda jest taka ze jeslibym zaszala odpuszczam praktyki i robie ewntualnie tylko zajwcia w szkole apraltyki moge zrobic jak szczesliwie donosze ciaze u mnie tak kolezanka zrobila a zawsze moge tez wziasc dziekanke jest rozwiazanie.

@zosiak tutaj jest mowa o zupełnie innych przeciwcialach i o głębszej immunologii to nawet nie przeciwciala a ilość komórek które zabijają zarodek. Mam nadzieje ze lekarz Cię dobrze poprowadzi i nie będzie się uczył na Tobie jak moj wcześniejszy na mnie a też jest dobrym lekarzem jednak immunologia to trochę wyższa polka :/ u mnie żywienie miało mega wpływ ale jak miałam przymusowa dietę i tryb życia w biegu bo nie bylo kiedy zjesc wiec owoc czy kanapka a odkąd jestem w pl jem regularnie i co chce to czuje sie super nie wyobrażam sobie życia np bez gorącego chleba czy bułki [emoji16][emoji4] mi zazwyczaj lekarze mówili że z ćwiczeń dla mnie to koci grzbiet haha za szybko spadam z wagi po prostu no i kregoslup miałam nastawiamy kręgi po robocie w Uk i mam nawet zakaz na podnoszenie czy ćwiczenia rozciagajace . Stawy mam genetycznie teraz jest ok już od dawna ale w wieku kiedy roslam to nawet na nogi wstać nie raz nie mogłam siostra ma to samo ale to po tacie nie po cwiczeniach [emoji4] tak jak mówisz zależy co jest dla kogo .
Chciałam tylko doradzić żebyś się nie przeliczyla jak ja i nie ufała tylko temu jednemu lekarzowi ;*

@roxie123 nie martw sie, mam zaufanie do mojego lekarza ktorego bede siw trzymac kazdy stosuje inne metody leczenia;) bardziej moje rozterki dotycza tych studiow no ale zawsze cos jest nie tak, nikt nie da Ci gwarancji ze za pierwszym podejsciem sie uda u kazdego nawet u Ciebie z nowym lekarzem nawet u Maliny.Oczywiscie jesli mi podbadnie lekarz to go zmienie ale narazie nawet nie dalam mu szansy bo jestem swiezo po laparoskopii i zadnego leczenia nie bylo narazie tylko badania. Co do cwiczen i diety zycie nauczylo mnie pokory zycze Ci tego tez juz nie raz pisalam ze czegos nie bede robic a zycie zweryfikowalo inaczej i tak naprawde jakby nawet trzeba bylo jesc mrowki albo slimaki zeby poprawic moj stan zagryzlabym zeby i to robila. Napewno nie zamierzam sie odchudzac teraz mam dobra wage waze 65 kg mam 167 wzrostu BMI 23

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
@zosiak nie chodzę do Maliny [emoji6]
Nie ma gwarancji nigdy w żadnej ciąży ale jeśli ktoś leczy tym co nie trzeba i się uczy na tobie to pogarsza temat o to chodzi :/ widzisz ja niby miałam żelazny ale co to za zelazny przy takich dawkach do tego clostylbegyt który też szkodzi :/
Studia studiami trzeba miec cele i wszystko sie ułoży [emoji4]

Do góry