reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roxie123 to ja mam ten sam "problem" co Ty! ;) mogę jeść ile chce a i tak tego nie widać. Ja mam 161 cm i 46 kg. Całe życie byłam szczupla, a jem za trzech. Oczywiście staram się jeść zdrowo, bo nawpychać się fast foodami to nie sztuka, a potem się źle czuje. W ogóle najwięcej przytyłam jak chodziłam na siłownię 3x w tyg :biggrin2: przytyłam,bo mi mięśnie urosły. To jedyna moja metoda na przybranie na wadze.
Dodatkowo dodam,że z ziółkami zaczynam. Wybrałam zestaw nr 4, na zrosty i niedrożne jajowody. Zobaczymy...
Powiem Wam,że brałam Castagnus na obniżenie prolaktyny i rzeczywiście spadła mega. Poza tym myślałam,że po wiesiołku poprawi mi się ilość śluzu,niestety nie zauważyłam efektów. Dopiero po siemieniu lnianym jest meeeeeega poprawa ;)
Obecnie łykam sanprobi femi (probiotyk+prebiotyk) folik, magnez+B6 i B12 , chce uzupełnić witaminy w organizmie przed następnymi staraniami.

reklama
@kropkikreski4 @roxie123 skąd ja to znam ;).
Zanim zachorowalam na tarczyce to ważyłam góra 50 kg i nie mogłam przytyć a jadłam wszystko w dużych ilościach i nic wszyscy mowili że ja taka chuda pewnie się odchudzam a ja tak miałam całe życie.
Więc jak utylam te 14 kg w ciągu miesiąca to się okropnie czułam bo całe życie szczupła a tu tyle kg i potem się okazało że mam chora tarczyce właśnie .

@kropkikreski4 kiedy te badania bedziesz robic?

Dzisiaj zaszalalam siostra miala urodziny i zjadlam troche chipsow i slodkosci:/ ale koncze z tym, pochodzilam dzisiaj tez po sklepach tyle pieknych rzeczy jest a kasy brak rozsadek mowi zeby nic nie kupowac bo kasa nam sie przyda i kupilam tylko prezent dla siostry ;)
Ja tez zawsze malo wazylam bo 57 maks 59 przy 167 cm wzrostu ale po dqoch ciazach przytalam z 57 do 67 i waga stanela noe przejmuje sie tym w ogole wazniejsze dla mnie jest dziecko marze o nim i powiem ze bie obchodzi mnoe ile przytyje byle tylko utrzymac ciaze a potem bede sie martwic:)

Dzis o wadze. Ja od kiedy pamiatam bylam chuda jak patyk. Od wakacji moja waga poszla w gore 5 kg :) dla mnie to bardzo duzo. Mysle ze to dzieki witamina. Tabsy na tarczyce duzo tez daja:).

☆ Walczyć o marzenia ☆

@AgaB33 szkoda ze to ostatni cykl staran moze jeszcze cos sie zmieni co? Ta apka jest juz dlugi w sieci ze kazdy produkt z biedronki i lidla pojawi sie na liscie, trzeba wpisac ile gram sie zjadlo i to wyliczy ile to i ile jeszcze zostalo dziennego zapotrzebowania: ) na poczatku właśnie ustawia sie zapotrzebowanie, ile % czego no to ladne sniadanka, ja jestem uzalezniona od wagi i jem np 30gr platkow przy 50 kg wadze, warto liczyc ja jak zaczelam okazalo sie ze jem za duzo bialka a duzi za malo tluszczy a te bardzo wazne i weglowodany tez, z warzyw malo węglowodanów sie przyswaja ale Twoj plan brzmi racjonalnie , chociaz ja bym nie dala rady:) ja musze ziemniaka, ryz, makaron(od niedawn a kukurydziany) no i miesko albo rybke, ale detoks 2 tyg ludzie stosuja ale mowia ze ciężko nie wiem jak z efektami ale wazne potem właśnie umiec wyjść z takiej diety.
Polecam wszystkim grapefeuita na przedsniadanie: ) tez bardzo dobre ma dzialanie dla organizmu @kropkikreski4 poczytam o tym sanprobi femi:)

reklama
@Frezja_1 homecysteina 14,3 , kwas foliowy 18,3 wit d3 poprawa z 14.2 na 39.8 , przeciwciala 23,62
maz:
badanie cynku 87,6 norma od 80-140.
Ziola O.Sroki pije od 25.04 do lipca potem mialam przerwe sierpien wrzesien pazdziernik i od listopada znowu zaczelam pic tylko w listopadzie pilam do owulacji. Z ziolami jestem zaznajomiona od 2001 roku wowczas moj dziadek chorowal na nowotwor przedlozyly mu zycie rok czasu potem niestety nawrot choroby i podpisal zgode na operecje po operacji po dwoch tyg zmarl

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry