reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@gosia100 czekam do wiosny w lutym chyba jeszcze nie bede gotowa a dwa ze maz teraz za granixa jest. U mnie poronienie bylo w 6tyg a pozniej ciaza pozamaciczna i laporoskopia w 8 tyg.

reklama
Miałam nie mówić ale tutaj żadna jeszcze nie jest na wylocie więc szepnę
...na innym wątku dziewczyna straciła córcię w 33t mała obkręciła się i udusiła pępowiną... niby nie powinno się mierzyć na tragedie , ale wynosić ciążę i stracić to ja nie wiem czy bym miała siłę dalej się starać eh nie prędko pewnie , znam też kobietę , z sąsiedniej miejscowości , która 10 lat się starała i straciła dzidzi w 5 miesiącu... jak widać nie mamy wpływu na nic trzeba się modlić i wierzyć , że uda się szczęśliwie donosić i urodzić ... każdej z Was życzę szcześcia i pomyślego przebiegu ciąży :**
U mnie rok miną końcem października za tydzień testuję :p

@roxie123 odnosnie Twojej powyzszej wypowiedzi (mam nadzieje ze to komus tez doda otuchy). Znajoma stracila ciaze w 6 miesiacu po 7 latach staran !!! Trzy miesiace pozniej znow zaszala a teraz w pazdzierniku jej corcia skonczyla juz roczek. Druga znajoma starala sie 8 lat doczekala sie blizniat :-) a tak jak juz wczesniej pisalam kiedys. Sasiadka moja w wieku 44 lat urodzi teraz w grudniu :-)
Ps. Ja mialam termin na 3 maja. Ogromnie sie cieszylam ze dzidzia urodzi sie w takim pieknym miesiacu..... A teraz jakbym zaczela starania hmm w grudniu styczniu i jesli zaszlabym w ciaze szybko urodziloby sir koncem roku..ale w sumie dla mnie to juz bez znaczenia :-)

@Marika92 niby jestem 3 tyg przed tobą, ale ty masz starsza troszkę ciążę, a ja młodsza o 2 tyg, tak więc mi też póki co wypada lipiec.lekarka powiedziała mi datę,ale bardzo nie chciałam jej słyszeć. Nie chce się przywiązywać i przeżywać potem tego co teraz.... Sama wiesz ze różnie może być, choć bardzo staram się wierzyć i pozytywnie myśleć

@anja93 ja też miałam zabieg 5 października, też po wywołaniu tabsami i tez mam dwuletnią córeczkę, też zabieram się po @ w okolicach 2 grudnia :)

@membaris trzymam kciuki żeby jednak teraz Tobie się udało :)

@ZoryaX77 a Ty kiedy poroniłaś? Ja pierwszą ciążę też miałam bezproblemową.

@Marika92 trzymam kciuki :* oby na wizycie były same dobre wieści :)

@zosiak a Ty kiedy poroniłaś? Czemu czekasz do lutego? Nie chcesz czy nie możesz wcześniej?

@gosia100 czyli czekasz do 2@? Tak? Dobrze mysle? Tzn pewnie to juz tu bylo gdzies na forum ale ciezko wszystko spamietac. Ja niby mialam czekac trzy @ ale sprobuje po dwoch :-D

Dzwonilam do gina, mam przyjsc w czwartek chce podejrzec moje pecherzykj:) i zdecyduje co z luteina super ze zadzwonilam, uswiadomilyscie mi dziewczyny w roznych postach ze luteina to wazna sprawa:) kazda z was to najlepsza ciotka(ciotka bo mysle o aktualnych i przyszlych dzidziach tego forum, na pewno tylu dziewczynom juz pomoglyscie :*)
Ja mialam termin na kwiecień. .tez idealnie ale jak pisze @anja93 teraz termin tez bedzie dla mnie bez roznicy;)

Opowiem wam hit :D
Siedzę w pracy, a codziennie mamy inna drożdżowke w promocyjnej cenie. Dziś jest drożdżowka "ślimak ser-marmolada" więc koleżanka napisała na drzwiach "drożdżowka ślimak 1,25"
Na to wchodzi babka i pyta się co to mam za drożdżowke ze ślimakiem :D no myślałam że padnę

Kochane cieszcie się ciążą... to sa takie momenty do których nie wrócimy a nie można zakładać tez ze będzie źle...mimo tego strachu i rozczarowań łapcie te momenty...jak będzie coś nie tak to i tak beda łzy bez względu czy się nastawiamy czy nie jesteśmy tylko ludźmi i strata zawsze boli nawet kiedy wydaje sie ze jesteśmy silne...trzeba chyba z czasem uczyć się godzić z pewnymi zdarzeniami na które nie mamy wpływu

Marika jak tam ???

Sent from my SM-J500FN using Forum BabyBoom mobile app

reklama
@roxie123 dokladnie tak!niby nie chcemy sie nastawiać i sie stresujemy a zal i rozczarowanie zawsze ogromne niewazne jak bysmy sie "nie przyzwyczajaly" dokladnie tak! dziewczyny glowa do gory, jest ciaza jest dobrze, tyle bylo historii z krwawieniami bolami i donoszymi ciazami, a co ma byc to bedzie, starajmy sie cieszyc! Jakby to byl pierwszy raz:)

Do góry