reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@AgaB33 powinno pokazać przy takich cyklach [emoji4] przede wszystkim progesteron pokaże czy ow faktycznie była [emoji4] &&&

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roxie123 @AgaB33 przyblizycie mi temat badania progesteronu?nigdy tefo nie robilam stracilam ciaze w 9tc od ostatniej miesiaczki, myslicie ze warto zbadac?oczywiscie kazdy lek i gin mówił nieee ale moze wlasnie w 25dc zrobie bete i właśnie progesteron?zeby zobaczyc czy nie za niski na utrzymanie ewentualnej ciazy albo na kolejny raz dowiem sie czy moze brac luteine wczesniej? Tylko jakie wyniki co beda znaczyly:)?

Ja zawsze progesteron z beta robię a jak nie to po to zeby zobaczyć czy ow była [emoji4] ja dupka biorę po owulacji od razu ale on w badaniu nie wyjdzie a lutka tak
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Totois30 nie wystarczy zbadac poziom progesteronu by stwierdzic, ze jest go malo. Moze byc niski wtedy, kiedy cykl jest bezowulacyjny. Poza tym progesteron jest w ciele wytwarzany skokowo, czyli jego wykres wyglada troche jak sinusoida. Jesli badanie trafi na doline, bedzie niski. Zeby sprawdzic czy jest niski dobrze poobserwowac cykl. Po peknietym pecherzyku zostaje cialko zolte moze inaczej sie to nazywa i sprawdza sie jakie jest duze i do tego bada progesteron i dovtego zbiera wywiad czy przed okresem nie ma plamien. Mi kiedys jeden gin to sprawdzil. Progesteron bada sie w ciagu jednego dnia co godzine i wyciaga srednia, albo przez kilka dni o tej samej porze i wyciaga srednia. Dlatego ginowie raczej go nie badaja. Wola dac dupka i wtedy zabezpieczaja ciaze po poronieniu. Poza tym w ciazy tez sa objawy jego niskiego poziomu. Boli brzuch i sa plamienia. Na to tez daja dupka. Mozna tez jego poziom zbadac ok 7 dni po owulacji. Jak jest powyzej 6 owulacja byla, nizszy poziom mowi, o braku owulacji. To tyle co sie nauczylam o progesteronie. Przewaznie bada sie go ok 25 dnia cyklu jak sa regularne, czyli ok 28 dni

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Destinka mądrze pisze :) w miesiącu kiedy planujecie dzidzie najlepiej dupka brać po owulacji i tak do 10dni , a jak @ będzie miała przyjść to i tak przylezie a jak nie przyjdzie to ciąża jest w jakiś sposób zabezpieczona

A mi gin nic nie dal:( nic nawet nie mowil, dopiero po 2 kreskach chce wlaczyc wspomagacze..dzwonic do gin?ogarniac cos?co myslicie...

reklama
Ja już po wizycie, ginekolog powiedział,że dobrze się wszystko oczyściło, beta HCG 16, więc jakbym się zdecydowała to po miesiączce mogę myśleć o dzidzi. A Wy chcialyscie od razu? Ja naradzie muszę dojść do tego czy jestem gotowa psychicznie na tą by próbować. Poza tym po 1 miesiączce zrobię USG.

Odnośnie progesteronu to też mi lekarz kazał brać jak będę podejrzewać że jestem w ciąży. Może te mogłam się spytać czy nie powinnam wcześniej po owulacji juz brać.

Do góry