reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja już po wizycie, ginekolog powiedział,że dobrze się wszystko oczyściło, beta HCG 16, więc jakbym się zdecydowała to po miesiączce mogę myśleć o dzidzi. A Wy chcialyscie od razu? Ja naradzie muszę dojść do tego czy jestem gotowa psychicznie na tą by próbować. Poza tym po 1 miesiączce zrobię USG.

Odnośnie progesteronu to też mi lekarz kazał brać jak będę podejrzewać że jestem w ciąży. Może te mogłam się spytać czy nie powinnam wcześniej po owulacji juz brać.

Ja bym odpuściła i dała sobie czas conajmniej do kolejnego cyklu bo organizm może szybko zalapac bo hormony świeżo wszystko itd. ale jest tez teraz osłabiony i mimo że jest czysto to się regeneruje jeszcze,
więc w razie ciazy nie koniecznie moze ja utrzymać ... moze a nie musi , to Twoja decyzja oczywiscie[emoji4]
No i ta beta 16 to niby nie dużo ale jeszcze chwilę do @ [emoji4] taka tylko moja porada lepiej ten jeden odpuscic niech cykl wróci i się ureguluje

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roxie123 ten cykl to w ogóle nie chodzi w grę. Balabym się tak od razu,choć na szczęście dużo osobom się udaje :)
Zastanawiam się czy w drugim cyklu próbować,czy np nie czekać kilka miesiecy. Beta HCG po dwóch tygodniach również sprawdzę, zmczy zmierza do zera . Jak.pironilam to od razu myślałam.kuefy będę mogła się starać,a teraz myślę,że wszystko na spokojnie.

@ZoryaX77 nie ma reguły w zasadzie bo moja kolezanka zaszła przed pierwszą @ i urodziła tylko mała ma trochę problemów ze zdrowiem , ale ma... to jej 3 dziecko bo pierwsze bez problemu drugie poroniła i 3 urodziła ale tak jest jesli poronienie było przypadkiem faktycznie , to kolejna szybka ciąża ma szansę się utrzymać , gorzej kiedy jakiś powód jest to wiesz osłabiony organizm tylko pogorszy sprawę... musisz sobie zadać pytanie czy jesteś gotowa na wszystko , każda z nas nastawia się , że będzie dobrze ale nikt nam tego nie zagwarantuje ...dlatego przy kolejnych staraniach trzeba być gotowym psychicznie to podstawa... ja zaszłam w drugim cyklu po poronieniu i w lutym poroniłam znowu...ale u mnie jakiś problem jest "jakiś " w zasadzie nic nie wyszło oprócz mutacji i niedoczynności tarczycy , a byłam pewna , że się uda bo kazdy mi wmawiał , że to był przypadek ... teraz we wrzesniu niby ciąża biochemiczna bo coś było ale zaraz poszło wraz z okresem bo tylko test pozytywny i beta która spadła z dnia na dzień ... no i teraz za tydzień testuje coś czuję , że będzie pozytyw ale nie nakręcam się bo wiem jak się może zakończyć na nic nie mamy wpływu jestem obstawiona lekami zastrzykami itd ...trzeba mieć mocna głowę , żeby popłakać i dać radę zebrać się w sobie w razie W , bo czasami starania ciągną się latami czego ani sobie ani żadnej z Was nie życzę... aczkolwiek trzeba miec na uwadze , że psychika gra tutaj główna rolę

@roxie123 liczę że u mnie to byl przypadek oby ... Ja już mam dwuletnia córeczkę i poprzednia ciąża była ok, musiałam brać od 9 tygodnia luteinę, bo miałam niski progesteron i tyle. Ja ogólnie psychicznie czuje się nie najgorzej , pierwsze kilka dni było.koszmarne, teraz staram się głównie ze względu na moja córeczkę trzymać, nie chce żeby ona wiedziała,że jest coś nie tak. Trzymam kciuki za testowanie ✊

Destinka mądrze pisze :) w miesiącu kiedy planujecie dzidzie najlepiej dupka brać po owulacji i tak do 10dni , a jak @ będzie miała przyjść to i tak przylezie a jak nie przyjdzie to ciąża jest w jakiś sposób zabezpieczona
@roxie123 mam pytanie ja teraz jak sie staram i jestem po owulacji powinnam brac duphaston w razie co ? Od ktorego dnia po owu? I czy ewentualnie duphaston nie przesunie mi okresu?
@anja93 dzieki za wsparcie :)

@membaris bierzesz tak z 2dni po ow dla pewności że była i się nie przesunela , bierzesz 7-10dni @ zazwyczaj przychodzi sama a jak coś to po odstawieniu . Ja brałam dupka a @ i tak przylazla

To jak owulacje miałam 17 to dzis powinnam wziąść. Dziewczyny jakos nie jestem przekonana :/ moja gin kazala po pozytywnym tesie dopiero brać. Nie che tez sobie cyklow rozregulowacjak nie zajde.

reklama
@membaris progesteron jest potrzebny szczególnie po owulacji. Musisz sama zadecydować...
Ja biorę wszystkie leki od owulacji zastrzyki sterydy itd a jak @ ma być to i tak jest

Do góry