reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Funia90 No właśnie musze przed 8 ten encorton a jego biore po śniadaniu a jeszzcze na czczo biore letrox więc nie da rady ogarnąć zbytnio ;/ my też w sumie późno chodzimy spać ale zimą to szybko padam :) ojej biedactwo ;/ to nie masz cały dzień do kogo buzi otworzyć ;/ pisz tutaj jak coś ja teraz staram się też nie przemęczać jakby coś było niech się zagnieździ dobrze , i siedzę na necie to odpisze zawsze . A nie ma Cię kto odwiedzić ? ktoś z rodziny ? ja mam mame w domu jak nie idzie do pracy to ja praktycznie mam wszystko pod nos odkąd wróciłam z UK nie może się nacieszyć że w końcu ruch się w domu zrobił . Dzidzia sobie tam rośnie :* dobrze będzie :* cały czas 3 mam kciuki za Was :* w poniedziałek dostaniesz piękne foto z usg :* ile to już tyg według ostatniej @ ?

reklama
@hajmal zawsze musza byc jakies stresy ehhh[emoji20]dobrze ,ze u Was sie to zakonczylo[emoji4]
Ktory macie juz tydzien?

@roxie123 mam przyjaciolki ale jedna mieszka w Norwegii ,druga urodzila 3 tygodnie temu,trzecia na dzis miala termin a 4 mieszka troche daleko i wykancza domek wiec nie ma czasu[emoji20]
Mama mieszka blisko ale dopiero wczoraj jej powiedzialam o ciazy i jeszcze u mnie nie byla.
Nawet moj M mi psa zabiera na budowe zeby sobie poniegal i tak leze sama i gapie sie albo w tv albo w telefon albo spie[emoji20]
Narazie malo czasu minelo ale jak tak dalej bedzie to zwariowac mozna.
Tym bardziej ,ze jestem ruchliwa ,energiczna osoba ,ktora nie lubi jak sie nad nia uzalaja i wszytsko zawsze robie sama.

Rzeczywiscie u Ciebie ciezko bo Ty jeszcze na tarczyce bierzesz leki ,sporo tego masz bidulo[emoji58]ale mam nadzieje ,ze bedzie efekt brania tego wszystkiego[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 rozumiem ;/ ale mamunia napewno przyjdzie do Ciebie...:**
Ja też tak często sama jak wszyscy pójdą do pracy , ale szukam sobie zajęcia , chociaz teraz też szaleć nie będę bo już mi lekarz zapowiedział ,że jak coś to będzie ciąża zaliczana do wysokiego ryzyka więc myślę ,że więcej będę na siedząco niz chodząco ;/ ale byle fasolka była... i rosła to ja mogę wszystko poświęcić , najwyżej sfiksuje troche psychicznie xD No jest tych leków teraz o 22 dupka na zakończenie i od rana znowu maraton :)

Hajmal a u Ciebie nie szukali przyczyny przedwczesnego porodu? U mnie tez rozpoczął się poród a z dzidzia było wszystko dobrze , ale mój lekarz prowadzący chyba nie wiedział co ma robić więc właściwie nic nie zrobił by zatrzymać skurcze.i jak poszłam do niego głupia na sprawdzenie po zabiegu to stwierdził, ze tak się czasem zdarza i po jednym poronieniu się nie diagnozuje...szkoda gadać.nawet nie próbował znaleźć przyczyny tego ze w 16 tygodniu rozpoczął się poród, więc poszłam do dawnego lekarza, który chociaż porobil wymazy, bo obstawial bakterie i rzeczywiście coś tam się znalazlo. Wybralam leki i niby nic nie ma, ale idę mu jeszcze dziurę powiercic by pobrał na mykoplazme i ueroplazme.mam nadzieję ze nie będzie z tym problemu.
Funiu a nie możesz pić siemienia, albo oleju lnianego.? Ja mialam w obu ciazach zaparcia i to mi pomagalo.ogólnie trzeba dużo pić.

@margotka alez oczywiscie ,ze jest cien [emoji7]a nie mowilam Ci pipko???? I co trzeba sluchac cioci Funii[emoji16]
Pedz rano na bete[emoji4]

@roxie123 dziekna dziewczynka z Ciebie[emoji4]
Ja robie o 22.30 bo podobno lepiej lezec po zastrzyku[emoji4]
Tez mam takie pieprzyki w miejscu wbicia,ostrzrgam niektore nie wiem czemu ale bola bardziej.
Kuleczki tez mi sie robia,to tzw zrosty,pamietaj aby nie trafic w to samo miejsce.[emoji4]
Dzien zlecial mi dzis na spaniu[emoji4]hehe ,nie wiem co bede w nocy robila

Zosiu ciesze sie ,ze masz juz plan leczenia[emoji4]
Co do sytyacji z koleznka ,rozumiem twoj bol,mialam tak nie raz,uwierz los jest zlosliwy a my musimy nauczyc sie jak sobie z tym radzic[emoji20]
Bedziemy przez to tylko silniejsze.
Z jedenj strony fajnie ,ze twoj M pojedzie,bo tak jak mowisz kaska sie przyda i nabierzecie takiego oddechu[emoji4]

Kochana zosiak bardzo mi przykro ze spotkalas kolezanke i jej sie udalo rozumiem cie doskonale bo... W domu obok mieszka szwagierka z ktora mialysmy tydzien roznicy w porodzie i ja juz nie mam nic a ona czesto przychodzi z corka i brzuszkiem i sie po nim glaska i mowi do niego :(:(

Hej . Dawno mnie tu nie było.
Przypomnę : do poronien (ciaze biochemiczne ) doszło na poczatku stycznia druga w połowie marca . Badania porobione i wszystko jest w normie. Teraz moje pytanie jest takie ovu miałam 29maja i od wczoraj mam straszne bóle w lewym jajniku wczoraj szedl w dół a dziś promieniuje na całe podvrzusze i do góry nad biodro. Czy miała któraś tak ? Możliwe ze coś będzie ? Na testy jeść ze za wcześnie, @powinna być 15 czerwca a 16 wyjeżdżam na wakacje...

Daria myślę że to może być dobry znak i trzymam kciuki.:biggrin2: Ja bym zrobiła test jutro albo pojutrze rano, jeśli masz czuły 10.mi on pokazywał ciąże na kilka dni przed terminem @. Margotce też teraz pokazał na 4 dni przed.

reklama
@roxie123 no widzisz to twoj lekarz bez zadnych palmien kazd dmuchac na zimne a ci do ktorych ja trafialam twierdza ,ze to normlana ciaza,no teraz to wiadomo kazdy ,ze trzeba lezec.
Wiadomo,ze dla dzidzi sie zrobi wszystko,szkoda ,ze nie mieszkam w domu lub nie mam balkonu,kupilabym hamak i lezalabym chociaz na tym balkonie a tak to robie za kiszonke w domu,jak sie zrobia upaly to ja nie wiem.

@Frezja_1 ja codziennie od kilku miesiecy pilam koktajl z siemiem lnianym ,ostatnio przestalam bo na forum dziewczyna mowiala ,ze nie mzona,ale pytalam w poniedzialek lekarza i mowil ,ze moge wiec wracam znow do tego bo zawsze bardzo mi pomagalo.
Mam nadzieje,ze jutro bedzie bez sensacji bo bole to jedno ale o dzidzie sie martwie najbardziej.

Ja robilam te wszystkie wymazy,ale u mnie akuart nic nie wyszlo.

@Nusia123 masz racje to wszystko smutne a te osoby na pewno nje chca nam zrobic zadnej przykrosci.
Wierzymy w to ,ze i dla nas wyjdzie sloneczko[emoji5]

Do góry