reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@hajmal zawsze musza byc jakies stresy ehhh
emoji20.png
dobrze ,ze u Was sie to zakonczylo
emoji4.png

Ktory macie juz tydzien?
stresy zawsze będą, byle tylko było dobrze,
dzis mam 23,0tc

Hajmal a u Ciebie nie szukali przyczyny przedwczesnego porodu? U mnie tez rozpoczął się poród a z dzidzia było wszystko dobrze , ale mój lekarz prowadzący chyba nie wiedział co ma robić więc właściwie nic nie zrobił by zatrzymać skurcze.i jak poszłam do niego głupia na sprawdzenie po zabiegu to stwierdził, ze tak się czasem zdarza i po jednym poronieniu się nie diagnozuje...szkoda gadać.nawet nie próbował znaleźć przyczyny tego ze w 16 tygodniu rozpoczął się poród, więc poszłam do dawnego lekarza, który chociaż porobil wymazy, bo obstawial bakterie i rzeczywiście coś tam się znalazlo. Wybralam leki i niby nic nie ma, ale idę mu jeszcze dziurę powiercic by pobrał na mykoplazme i ueroplazme.mam nadzieję ze nie będzie z tym problemu.
Funiu a nie możesz pić siemienia, albo oleju lnianego.? Ja mialam w obu ciazach zaparcia i to mi pomagalo.ogólnie trzeba dużo pić.

U mnie taj jak u Ciebie, zdarza sie, przypadek - żadnych badań nic, dziecko miało wytrzewienie którego na prenatalnych nie dopatrzył, ale mam tu teraz w paździenikówkach jedna mame i jej córeczka też to ma i jest ok na szczęście wiec to nie to winne. Nawet odradzał mi robienie badan i ja go głupia posłuchałam, inny gin kazał mi tylko toxo zrobić, morfologie i mocz.
Dopiero tu na forum znalazłam info co szukać i co badać i teraz już wiem że mój pierwszy gin sie mylił bo on twierdził ze to wina szyjki i ze w następnej ciąży mnie zszyje w 13/14 tc +leżenie. teraz chodzę jeszcze do innego gina ten mi sprawdza czy szyjka sie skraca, kontrole mam co tydzien dwa i jest ok jak na razie. Choć teraźniejszy mówił ze wg niego to nie szyjka była winna, zostały mi dwie przyczyny właśnie mutacja w genach mrhf i pai1 lub bakterie na szyjce. Na mutacje biorę clexan i acard i jutro mam mieć wynik badania wymazu z szyjki.

Funia a activia nie pomaga ?

@Calineczka24 u mnie spoko,choc bardzo sie nudze,bola mnie juz plecy no i nie mowie o strachu[emoji20]
A Ty chyba dobrze sie czujesz?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mam bóle brzucha, ale to podobno normalne..
Niedobrze mi ostatnio, nie mam apetytu, Najgorsze takie jedzenie na siłę :(

Funia90 co się dzieje u Ciebie?
Ja nadrabiam czytanie książek - polecam :)
Mogę parę tytułów polecić :)

Witch mam 30 lat ;) 170 wzrostu powiem ci ze miałam taki miesiąc że stałam w miejscu nic się ie działo za bardzo ważyłam jakieś 62 kg ale po pewnym czasie waga spadła nieraz trzeba się naczekać ja sobie np teraz zrobiłam przerwę od ćwiczeń i zdążą mi się grzeszki ale sporadycznie na razie na dziś mam plan iść z kumpela na pizze ;) a potem chodzia i do przodu i zamierzam całe lato się ruszać a taka przerwa też czasem potrzebna cale życie być na diecie się nie da czasem trzeba zgrzeszyc :)Ja mam słabość do lodów wczoraj zjadłam chyba 3 ale muszę to potem spalić więc coś za coś.

@Funia90 trzeba czekac do jutra czy wyniki sie zmienią , niby jej wyszło to w moczu albo z krwi , a lekarze to tępaki ... jadę później jak M wróci zobaczyć Niunie i żeby im szybciej zleciało do wieczora . A ja dalej nic może po obiedzie mnie puści ;/ byłam z nerwów plewić tuje bo już je trawa przerosła a kosiarką nie obkosi bo zbyt blisko siebie są i by uszkodził ;/ zmęczyłam się jak nigdy cały czas czuje ucisk jajników , też głupia narwana zawsze coś się pójdę ponaciągać xD Niech mężuś Ci pomasuje plecki po pracy :*
@witch84 to prawda ... ja mam dosyć miejscowych szpitali , przeniosłam się do profamili ale jestem bardzo zadowolona traktują chociaż po ludzku
@Calineczka24 ile to już tygodni u Ciebie ? cieszę się ,że wszystko idzie po Twojej myśli :)też zaopatrzyłam się w ksiażki :)
@hajmal jakie leki bierzesz przy tej ciąży ? plamiłaś na początku czy wszystko jest w porządku od pierwszych tyg ? przepraszam ale z ciekawości pytam :* zastanawiam się czy prawie każda kolejna ciąża po poronieniach nie obchodzi się bez plamień...

@Funia90 trzeba czekac do jutra czy wyniki sie zmienią , niby jej wyszło to w moczu albo z krwi , a lekarze to tępaki ... jadę później jak M wróci zobaczyć Niunie i żeby im szybciej zleciało do wieczora . A ja dalej nic może po obiedzie mnie puści ;/ byłam z nerwów plewić tuje bo już je trawa przerosła a kosiarką nie obkosi bo zbyt blisko siebie są i by uszkodził ;/ zmęczyłam się jak nigdy cały czas czuje ucisk jajników , też głupia narwana zawsze coś się pójdę ponaciągać xD Niech mężuś Ci pomasuje plecki po pracy :*
@witch84 to prawda ... ja mam dosyć miejscowych szpitali , przeniosłam się do profamili ale jestem bardzo zadowolona traktują chociaż po ludzku
@Calineczka24 ile to już tygodni u Ciebie ? cieszę się ,że wszystko idzie po Twojej myśli :)też zaopatrzyłam się w ksiażki :)
@hajmal jakie leki bierzesz przy tej ciąży ? plamiłaś na początku czy wszystko jest w porządku od pierwszych tyg ? przepraszam ale z ciekawości pytam :* zastanawiam się czy prawie każda kolejna ciąża po poronieniach nie obchodzi się bez plamień...
U mnie 6t5d a jak u Ciebie?
Jak się czujesz?

@Calineczka24 ogólnie dobrze , zaczęłam brać te wszystkie leki , teraz martwie się małą ;/ za tydzień testuje ;p poza tym nic nowego :) ooo to czekamy na wizytę serduszko juz pewnie będzie :)

@Calineczka24 ogólnie dobrze , zaczęłam brać te wszystkie leki , teraz martwie się małą ;/ za tydzień testuje ;p poza tym nic nowego :) ooo to czekamy na wizytę serduszko juz pewnie będzie :)
No właśnie bardzo bym chciała usłyszeć już serduszko mojej fasolki :tak:
Męczę się tylko bo mi niedobrze cały czas :-( :(

U Ciebie będą piękne dwie kreseczki ! :*
Trzymam kciuki :tak:

A nadal w tym samym szpitalu mała leży?
Zaczęli robić jakieś badania?

@Calineczka24 już niedługo wizyta i będziesz słyszeć łubu dubu <3 :*

No zobaczymy co to będzie ...na razie się jajniki odzywają , ale jak będzie tak będzie ...bardzo bym chciała , ale wiem.... im bardziej chce to sie nie spełnia ;/ ale kciuki przyjmuję i dziękuję :*
Z Niunią nic nie robia każą czekac do jutra na badania , bo że dzis nie są w stanie nic powiedzieć ;/

reklama
@Calineczka24 już niedługo wizyta i będziesz słyszeć łubu dubu <3 :*

No zobaczymy co to będzie ...na razie się jajniki odzywają , ale jak będzie tak będzie ...bardzo bym chciała , ale wiem.... im bardziej chce to sie nie spełnia ;/ ale kciuki przyjmuję i dziękuję :*
Z Niunią nic nie robia każą czekac do jutra na badania , bo że dzis nie są w stanie nic powiedzieć ;/
Wszystko musi być dobrze z mała :tak:
Dobrze wcześniej wyczytałam, że coś ma z wątrobą tak?
Długo choruje?

Do góry