reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@daria95 Ja bym zrobiła test co Ci zależy może już pokaże: )
@Funia90 No ten mój lekarz jest fajny nie powiem . Ja zaraz kolejna tabletka , nienawidzę rano wstawać xD ja mam miejsca w koło domu dużo to leżaczek i w cieniu . To faktycznie trochę kiepsko na mieszkaniu ale otwieraj wszystkie okna drzwi balkonowe wietrz dużo . Jak będzie cień to posiedz z książka dotlen sie :) a ja mam dziś jakiegoś doła ;p bo tu wysyp 2kresek a mi się wydaje że chyba nic z tego

reklama
@daria95 Ja bym zrobiła test co Ci zależy może już pokaże: )
@Funia90 No ten mój lekarz jest fajny nie powiem . Ja zaraz kolejna tabletka , nienawidzę rano wstawać xD ja mam miejsca w koło domu dużo to leżaczek i w cieniu . To faktycznie trochę kiepsko na mieszkaniu ale otwieraj wszystkie okna drzwi balkonowe wietrz dużo . Jak będzie cień to posiedz z książka dotlen sie :) a ja mam dziś jakiegoś doła ;p bo tu wysyp 2kresek a mi się wydaje że chyba nic z tego
Ja sobie dokładnie wczoraj pomyślałam, dlaczego miałoby się udać [emoji52] dzisiaj mam 6dpo i jeszcze tyyyyle czasu do testowania lub @

Daria na test może być za wcześnie jeszcze. Mnie wprawdzie cień cienia wyszedł 4 dni przed @ ale nie zawsze tak jest.
No właśnie dziewczyny. Robie testy z allegro. I jakoś super kreska nie ciemnieje przez te dwa dni. Przypomnę beta wczoraj 56. Jutro jadę powtórzyć. Zdziwiam prawda? To normalne że przed okresem nie wychodzą testy super pozytywnie? W poprzedniej ciąży przy becie 173 miałam też cień na teście. Stresuje mnie ta beta jutro. Dziś jede do przychodni się zapisać na wizytę przed urlopem. To będzie 5t4d. Chce wiedzieć że chociaż pęcherzyk jest tam gdzie ma być i niech się dzieje wola nieba. Progesteron mam dobry, nie muszę brać luteiny.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Ewelyn Ja dziś dopiero 4 dni po ow :/ także daleka droga :) myśli mam takie jak i Ty . Chyba za bardzo chce...
@...Margotka9022... beta jest ok nie sugeruj się testami zrób przyrost i juz :) Nie zamartwiaj się na zapas :) dobrze będzie; *
@Funia90 chyba się za szybko pochwaliłam ,że chodze do wc ;/ dzisiaj mnie zamurowało i męczy idę po jakies jabłka do sklepu bo mnie chyba nie puści ;/ do tego cała macica mnie kłuje od rana

Dziewczyny moja kruszynka jest w szpitalu ma 10 mies ;[ < córcia mojego męża siostry > wyszły jej jakieś zmiany wątrobowe ... 3 majcie kciuki żeby było dobrze ! :< strasznie się martwię ;/
Jeszcze Ci durni lekarze nic nie robią , podali kroplówke i tyle...nie rozpoznali jeszcze co tam jest nie tak ... powiedzieli ,że usg zrobią może jutro jak się większa grupa dzieci zbierze masakra wg brak słów... mała wczoraj zwymiotowała to pielegniarki powiedziały żeby sobie matka sama posprzątała . Mówiłam szwagierce ,że jak do jutra się dzieckiem nie zajmą to niech bierze wypis i jedzie do dobrego szpitala ... zmartwiłam się okropnie :<

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny jak tam u Was? U mnie wszystko ok puki co .
Witch wyszłam z ukrycia hehe no ja mam 58 59 na wadze na razie stoi w miejscu a ćwiczenia troszkę odpuścilam bo się bałam że za dużo schudne ale dziś wracam do gry po 2 tygodniach przerwy także nie poddajemy się i walczymy.

Pozdrawiam wszystkie serdecznie :)

@mamcia2014 W dobrym momencie się odezwałaś, bo właśnie miałam iść po batonik do kawy :D Ale już mi się odechciało. Dziś na wadze 70,8kg... To 0,5kg więcej niż ostatnio - po prostu za często się ważę, ale nie mogę się obecnie doczekać "6" z przodu :) No to piękną wagę osiągnęłaś. Ja nie przypuszczam, że mój organizm jest w stanie za dużo się odchudzić. U mnie każde 100g wymaga dużo samozaparcia. Ale w końcu te kilogramy przez lata zbierałam, to i szybko też nie spadną :) A przypomnisz mi ile masz wzrostu i ile masz lat?

@...Margotka9022... Stężenie beta hcg w moczu zależy od wielu czynników - np. ile wypiłaś, kiedy poprzednim razem byłaś w WC. Dlatego zaleca się zrobienie testu z pierwszego porannego moczu (a jeśli w nocy się budzisz, to ten poranny się nie liczy). Beta świadczy o ciąży, więc jest dobrze!

@roxie123 Nasze szpitale to jakaś porażka... Szkoda słów! Wszystkich pracowników powinni zacząć wysyłać na szkolenia pt. "Jak rozmawiać z pacjentem". I to obowiązkowo. A co się stało, że trafili do szpitala? I skąd wiedzą, że to wątroba?

@roxie123 jejku co sie dzieje z malutka?zmiany watrobowe?od czego to jej.... [emoji22]w dodatku taka malusia ,daj nam znac co u niej.

A Ciebie bidulo tez zachalo ehh,..ja dzis lepiej ale bardzo sie balam,jeszcze lekarz mi mowil w pon zeby nue dopuscic do zaparc a ja mu mowie ,ze mnie to raczej nie dotyczy ,no i sobie wykrakalam[emoji4]tak jak Ty...

Dziewczyny narazie nie nastawiajcie sie ,ze nic z tego nie wyjdzie bo to bez sensu.
Ja tez narazie jestem dobrej mysli choc mam duze obawy[emoji20]

@daria95 ja mialam ciagniecie jajnikow wiec wrozy to dobrze [emoji4]ale co wyjdzie to sie okaze .
Piszesz ,ze mialas ciaze biochemiczne,sprawdzalas progesteron?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kochane, beta 56 [emoji173]
Jestem dziś w 25 dc, progesteron 97.8 (35-141)
Wiec chyba wszystko jest na razie ok [emoji4]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana gratuluję ! :* Witaj wśród brzuchatek :)
Oczywiście nuuuudnej ciąży życzę :)

Funia90 jak Twoje samopoczucie?

Jak tam w ogóle mamy wasze fasolki ? :)
Mam nadzieję, że u każdej z osobna wszystko ok ? :)

Długo mnie u Was nie było. Przepraszam, nie mam wytłumaczenia. Chyba za bardzo leniwa się zrobiłam :(
Ja siedzę na urlopie już pierwszy tydzień się kończy.
W poniedziałek mam ginekologa na kasę chorych a od wtorku idę do tego samego, ale prywatnie bo nie prowadzi ciąży na kasę chorych.
U mnie ból pleców od wczoraj, ale daję radę :wink:

Umowę dostałam w pracy na półtorej roku. :tak:
Od wtorku zamierzam iść na L4 i obijać się całą ciążę :laugh2:
Tylko nie wiem jak się później ma urlop macierzyński do tej umowy?
Będzie mi przysługiwał tylko do czasu zakończenia umowy czy jak to jest?

calineczka Urlop będzie Ci przysługiwał do końca umowy, a jak umowa wygaśnie - będzie Ci przysługiwał zasiłek macierzyński. Bodajże będziesz musiała napisać pismo do ZUS, że w związku z rozwiązaniem umowy na czas określony prosisz o wypłatę zasiłku za okres od ... do .... Ale to kadrowa powinna Ci z tym pomóc.

reklama
calineczka Urlop będzie Ci przysługiwał do końca umowy, a jak umowa wygaśnie - będzie Ci przysługiwał zasiłek macierzyński. Bodajże będziesz musiała napisać pismo do ZUS, że w związku z rozwiązaniem umowy na czas określony prosisz o wypłatę zasiłku za okres od ... do .... Ale to kadrowa powinna Ci z tym pomóc.
Dziękuję za informację ;)

Do góry