reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@hona... Mnie na początku też nie spadała..... Po miesiącu brania leków bez efektu mnie moja gin zwiększyła dawkę podwójnie..... Ja przeszłam też na bezglutenowa dietę... Nie poddawaj się i nie załamuj, niektórzy potrzebują więcej czasu...

reklama
@dor_ka to zaopatrz sie w bielizne i pizamki na zmiane i duuuuzo podpaswk takich najdluzszych bo w szpitalach nie daja.
A mozesz potrzebowac duzo.
Po zabiegu moze tez byc na poczatku slabe krwawienie ale lepiej sie ubezpieczyc.
Powodzenia,trZymaj sie jakos[emoji8]
Zaczynasz nowy etap,lada momemt staranka[emoji4]

@mififi trzymam kciuki abys trafila na dobrego specjaliste[emoji4]

@hona zamow na allegro,jak chcesz podesle Ci jutro konkretne linki,ktore wyslala mi roxie kiedys.
A jak nie chcesz zamawiac tamtych wiatamin to zakup ten prenatal uno ,ktory ja biore,tam jest metylowany kwas i b12.
Pij soczek i narazie sie nie stresuj,zobacz jak Roxie szybciutko spadla homocysteina.
Nawet jesli zaszlas ,to zdazysz zadzialac.
Sok z buraka polecam w polaczeniu z jablkiem,sam jest nie do przejscia dla mnie ,no i oczywiscie wyciakany najlepiej a nie z kartonu[emoji4]
Narazie nie panikujmy,bo stres moze wyrzadzic wieksza szkody[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzieki dziewczyny,jestescie kochane.Sprawdzilam tabletki,kwas foliowy metylowany i te kuzwa niby metylowane Bcomplex biore 38dni.Mialam nadzieje,ze choc troszke spadnie a tu jeszcze uroslo.Powiedzcie mi ,bo nie wiem,ostatnio jak zapytalam w przychodni o mutacje MTHFR to pani nawet nie miala w spisie wykonywanych badan,ale bardzo mila,powiedziala,ze zadzwoni do lab i sie dowie.Potem oddzwonila,a ze bylam w pracy to zdazyla mi powiedziec ,ze tak robia,i ze to bedzie kosztowac 149zl.Cos malo,prawda?Nie dopytywalam,bo mialam urwanie glowy.Jak to jest ?Te mutacje sa dwie?Wytlumaczcie mi prosze,bo mam dosc przegladania internetu.Z gory dziekuje

@calineczka sa w internecie kalkulatory bhcg,sprawdz i nie martw sie [emoji5]mysle,ze jest oki ,w ciagu 48 h powinna wzrosnac bodajze min 60% i nie sluchaj uprzejmych kolezanek,bo sie zestresujesz i zaszkodzisz.
Ja robilam bhcg w 26 dc i mialam 45,takze bete mamy podobna.
Ja nie badam przyrostu ,bo mnie akuart to stresuje.

@hona rzeczywiscie dziwnie malo,ja jak szukalam to ceny byly kolo 900 zl a za to samo zaplacilam 330 i to jest chyba najtaniej w pl
Test dna Katowice.
Wymaz z jamy ustnej.
Wysylka w cenie.
Maja tez inne oddzialy ,ale to proste jak drut,mozesz to zrobic sama.
Zamawiasz kuriera i odbiera od Ciebie.
Wynik do 14 dni robocZych.
1495487272-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana a jak ma się później do tego kontrola z ZUS-u ?
Nijak :) nr statystyczny choroby widzi tylko lekarz i ZUS a pracodawca nie, widzi natomiast kod którego nie będzie a ty możesz potem/ale nie musisz wyrównać. Jeśli dasz rady pracuj, jeśli nie weź urlop a jeśli i to odpada to zwolnienie bez B
Dziewczyny beta 1721 [emoji33][emoji33][emoji33]
Powinno byc około 900-1000, w czwartek było 213 [emoji33]

Tez pomyślałam o dwóch fasolka
@hona zbadaj może te mutacje ;/ hm ja czytałam że jesli się bierze metylowane b12 b6 i folian razem to szybki spadek jest , u mnie tak przynajmniej było , u Ciebie może faktycznie krótki czas albo nie wiem ;/

Teraz przed staraniami idę zbadać homocysteine znowu może nawet w tym tyg dla pewności czy badać coś jeszcze co ma wspólnego z krzepnięciem ? chodzi mi o to żeby dostać heparyne bez wymysłów lekarza zeby jeszcze badania jakies robic tylko isc z kompletem czy po prostu homocysteina wystarczy ?
Roxie wariat z tej twojej ciotki :p
Dziewczyny ratunku,odebralam wynik homocysteiny i uwaga:
05 kwiecien 10,47 (3,70 - 13,90)
19 maj 11,57 taka sama norma
O co kuzwa chodzi?Bralam metylowany kwas foliowy,jadlam B complex co prawda nie metylowane,ale myslalam.ze choc troche spadenie , a nie jeszcze wzrosnie,Co mam robic?Nie badalam mutacji.
Ratunku dziewczyny,a my wlasnie podjelismy decyzje ,ze sie staramy
Hona a spróbuj z sakiem z buraka

@Funia90 fluidy zawsze i wszędzie :)

Funia tu widze masz caly zestaw.Ja na razie zrobie chyba tylko MTHFR,w czerwcu czeka mnie cala masa wydatkow,musze to jakos ogarnac.A co to znaczy to C677T i A1298C ?

@hona mthfr musisz zbadac w dwoch wariantach.
Jedna odmiana odpowiada za wchalnianie kwasu foliowego,druga za krzepliwosc,tak jak pai i ta reszta.
Jak nie bedzie duzej roZnicy to doradzam Ci komplet.
A mysle,ze ta babka albo sie pomylila,albo podala cene za jedna odmiane.

Jak ja dzwonilam i szukalam to bylo najtaniej.
Podala mi hajmal namiary na nich[emoji4]

Dawno się nie odzywalam ale musiałam trochę odpocząć od starań. Funia gratuluję tych 2 kredek j strasznie zazdroszczę.. chciałabym juz tez być w ciąży ale to tsh ostatnio jakoś niskie i może przeszkodzić. Tak w ogóle to właśnie siedzę z ręką nad zlewem bo robiąc kanapki przecielam dłoń i się wykrwawialam. Juz mieliśmy do szpitala jechać. Tak.. jestem aż tak zdolna...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@calineczka sa w internecie kalkulatory bhcg,sprawdz i nie martw sie [emoji5]mysle,ze jest oki ,w ciagu 48 h powinna wzrosnac bodajze min 60% i nie sluchaj uprzejmych kolezanek,bo sie zestresujesz i zaszkodzisz.
Ja robilam bhcg w 26 dc i mialam 45,takze bete mamy podobna.
Ja nie badam przyrostu ,bo mnie akuart to stresuje.

Ja zrobilam bete tylko, zeby sie upewnic, ze wzrasta. ;)
Wedlug kalkulatora bety to jest 5 tydzien.

Funia a jak u Ciebie? Objawy sie pokazaly?
U mnie zgaga, sutki bola, natomiast w piatek tak mi sie w glowie zakrecilo, ze masakra. Cos mnie tknelo i zrobilam w sobote test i tu taka niespodzianka :)
Tesciowe to oszaleja ze szczescia ;)

Do góry