Roxie powiedz mi,czy Ty bralas po jednej tabletce tych witamin?Czytam wlasnie jakis artykul i tam jest napisane,ze powinno sie brac 500-1000 mcg wit B12,kilkaset % zapotrzebowania na wit B6 ,1mg kwasu folioweg i jeszcze powinno sie brac biotyne.Zglupialam juz sama,czemu to wzrasta?O co chodzi?Mam zwiekszyc dawke?Na opakowaniach pisze,aby nie przekraczas dziennej dawiki,czyli jednej tabletki.
Wiem,ze niektore z Was naprawde sie znaja,powiedzcie mi prosze co mam robic,az brzuch mnie z nerwow rozbolal.W dodatku juz sie boje,co bedzie jak zaszlam w ciaze????Przeciez ja na jakis zawal tu zejde.Jestem taka paniakara,ze nie pytajcie.
Funia tak,mieszkam w takiej pipiduwie,gdzie sa 4 apteki i w zadnej nie moglam dostac metylowanych.Poprosilam wiec meza,aby zakupil w Wawie,bo tam pracuje.I znalazl tylko kwas foliowy metylowany,reszte czyli Bcomplex pani wcisnela mu twierdzac,ze to tez metylowane,zobaczyla obcokrajowca w dodatku slabo mowiacego po polsku wiec wcisnela,a ze moj maz latwowierny to wzial.Szkoda mi bylo je odstawic,wiec zaczelam brac takie.Wiec,tak tylko kwas foliowy byl metylowany.Teraz doczytalam,ze trzeba brac wszystkie na raz.