reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Popieram Zosie. Ja niestety mialam juz sepsę i wylądowałam w szpitalu na tydzień pod kroplowki. U mnie zaczęło się od bólu brzucha. Jak siadałam to czułam jakby wszystko chciało mi wypaść ze środka a potem doszła temp 40 st i drgawki. Wtedy pojechaliśmy na IP i bez gadania pod kroplowki ale pierwsze co robił lekarz to sprawdzał zapach wydzieliny.
Warto to skontrolować ale jak nie ma innych objawów to może nie jest źle .

reklama
Dzięki za te słowa :) chyba jednak na wszelki wypadek jutro podjadę sobie do szpitala, tak dla własnego spokoju. Nie zniosłabym jakby się okazało że jeszcze coś dzieje się tam złego.... A moja gin jest na urlopie właśnie, wraca dopiero 15.05... Zły moment sobie wybrała na to, ale też się jej należy ;)

Dziewczyny, a tu co taka cisza? :-) moze u Was dopisuje pogoda w majówkę, u nas straszna kicha z pogoda...
@...Margotka9022... jak u Ciebie sprawy? Działacie w tym cyklu? Pamietam ze jesteśmy w tym samym czyli 18dc, ja wlasnie w poniedziałek i wtorek miałam płodny śluz wiec moze cos z tego będzie, za jakieś 10 dni bede testować. Dziewczyny a z krwi kiedy juz beta moze wyjść?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny,
Mam pytanie może głupie no ale cóż zarykuje i zapytam :)
Robię testy owulacyjne od 28 kwietnia i dziś mam owulacje wg moich obserwacji i kalkulatora owulacyjnego. I mam tylko kreskę kontrolna i nic więcej... Nigdy wcześniej testów nie używałam. Pomijając fakt ze mogą być trafne, to co może być jeszcze nie tak? Niski poziom lh czy jego brak, a może po poronieniu mam 2 cykl bezowulacyjny. Robiłyście takie testy, i jakie macie odczucia co do nich?

@Amfora podobno te testy wychodzą tylko u 50% kobiet... u mnie tez sie nic nie pojawia, tylko kreska kontrolna

Dziewczyny, a tu co taka cisza? :-) moze u Was dopisuje pogoda w majówkę, u nas straszna kicha z pogoda...
@...Margotka9022... jak u Ciebie sprawy? Działacie w tym cyklu? Pamietam ze jesteśmy w tym samym czyli 18dc, ja wlasnie w poniedziałek i wtorek miałam płodny śluz wiec moze cos z tego będzie, za jakieś 10 dni bede testować. Dziewczyny a z krwi kiedy juz beta moze wyjść?

Hej Kochana, tak u mnie też 18 dc, działamy co drugi dzień. Mnie bolało w niedziele, test owulacyjny wyszedł bardzo mocny, śluz był już od soboty. Jutro mam wizytę u ginekologa wiec może na usg będzie widać czy owulacja w ogóle była i jak ta moja torbiel się ma. No i odbieram rano wyniki histo pato bo JUZ!!!!! są. Kurde ponad miesiąc czekałam. W 10dpo beta może wyjść ale poczekaj do 11-12. Ja powinnam okres dostać 14 maja i dopiero wtedy robie test.
U nas pogoda do bani. Ja pracuje w turystyce wiec weekendu majowego nie mam.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny,
Mam pytanie może głupie no ale cóż zarykuje i zapytam :)
Robię testy owulacyjne od 28 kwietnia i dziś mam owulacje wg moich obserwacji i kalkulatora owulacyjnego. I mam tylko kreskę kontrolna i nic więcej... Nigdy wcześniej testów nie używałam. Pomijając fakt ze mogą być trafne, to co może być jeszcze nie tak? Niski poziom lh czy jego brak, a może po poronieniu mam 2 cykl bezowulacyjny. Robiłyście takie testy, i jakie macie odczucia co do nich?
Amfora a mierzysz temperature? Myślę że wykresy bardziej się sprawdzają nuż testy i jeśli masz mały pik LH to i skoku tempki nie będzie.

Amfora a mierzysz temperature? Myślę że wykresy bardziej się sprawdzają nuż testy i jeśli masz mały pik LH to i skoku tempki nie będzie.
Ja długo mierzyłam temperaturę i wykresy pokrywały mi się z testami. Ale zrezygnowalam z mierzenia bo to powodowało ze za bardzo się nakręcalam. Wydaje mi się ze ja po owulacji juz jestem (przed ciążą owulacje miałam 11-13 dc) a teraz wyszło ok 15-16. Macica mnie boli, mietosi w środku. Jak na okres. W poniedziałek zrobię progesteron.

Wczoraj zmierzyłam i dziś i wyszło 36,9,
Pogoda u mnie taka sobie, nie pada ale nie nastraja optymistycznie.

reklama
Wczoraj zmierzyłam i dziś i wyszło 36,9,
Pogoda u mnie taka sobie, nie pada ale nie nastraja optymistycznie.
U mnie to zwykle wygląda tak ze przed owulacja ok 36.5. Dzień przed owulacja lekki spadek, w owulacje skok najczęściej do 36.7-36.8 rośnie sobie przez 13 dni do 37 a potem 36.7 i przychodzi okres.

Do góry