reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@roki_1991 witaj :* bardzo Ci współczuję ... jak sama widzisz wszystkie wiemy jakie to uczucie...
, dasz radę ... przejdziesz przez ten trudny okres i znowu będziecie się starać

A ja nadal krwawię po tym badaniu :/ wg rozdrażniona jestem ... pojechałabym gdzieś wyluzować ale niestety za dużo wydatków ;/ bylismy u szwagra na urodzinach i mój nie pije na ogół wg nic ... a podpił dziś i ja nie lubie ... ja nie wiem wszyscy faceci tak mają ,że ciężko ich wyciągnąć ? wkurzyłam sie bo sie musiałam kompromitować przy ludziach mówie ze idziemy i wg a ten smaki złapał to musiałam byc stanowcza ...i oczywiscie ja ta zła żona nigdy mu sie nie dam napic pff

@roxie nie martw sie ,js na kazdej imprezie wychodze na ta zla,juz z zalozenia uwazaja ,ze ciagne do domu i marudze[emoji4]
Facetom poprostu czasem jest glupio odmowic ,wiesz meska duma[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

dziewczynki głowa do góry :)
Też kiedyś tak jak wy miałam chwile zwątpienia. Po ostatnim poronieniu walczyłam rok i spójrzcie udało się za 6 razem! ale się udało! Ciąże też wspominam nieco traumatycznie ale to już wam niejednokrotnie pisałam.
Kiedyś matrwilam się o brak ciąży, potem o ciąże a teraz są inne troski i zmartwienia i tak życie się toczy. Pamietajcie jednak, że jest ono kruche i nie wolno go marnować na smutki. Myślę, że stres i smutek tylko poteguje nasze immunologiczne wariacje. Czesto bywa tak, ze te dziewczyny, które żyją beztrosko i beztrosko przechodzą ciąże. Nie wszystkim nam się uda niestety ale trzeba zawsze mieć nadzieje.
Tyle ile mam wiedzy i możliwości to staram się i wam pomóc. Być może jednak chce zbawić świat :) Wiadomo, nie ma jednej metody odbitej od szablonu ale pewne informacje są zbliżone do siebie. Zachęcam nowe dziewczyny o przestudiowanie wątku o leczeniu i badaniach i wiem, że wiele z was już tam zaglądała :*
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
być może i ja kiedyś zwrócę się do was o pomoc :D kto wie :)

@nafoczka miejmy nadzieje,ze nie bedziesz miala potrzeby zwracania sie do nikogo o pomoc[emoji5]

Z tym bezstresowym zyciem na prawde cos jest na rzeczy,z reguly jest tak ,ze osoby ktore sie niczym nie przejmuja to rzeczywiscie wszystko sie im udaje[emoji4]

Ja juz dygam na sama mysl o ciazy,ale szczerze mowiac czy to bedzie za miesoac,dwa czy za pol roku to i tak bede sie dygac,no bo jak inaczej po 2 poronieniach?
Tym bardziej ,ze ja tracialam ciaze na etapie 10 tyg wiec troche w tej ciazy musze byc.
A tak na prawde czesciowo uspokoje sie po prenatalnych,bo z tymi mutacjami ktore mam dziecku grozi duzo chorob[emoji20]
Ale coz jak nie zaryzykuje i nie sprobuje to nigdy nie bede miala dzidzi.

Kurka lece sie pakowac bo jeszcze nie gotowa jestem a za 3 godzinki trzeba byc na lotnisku[emoji16]

@nafoczka Twoje doświadczenia dodają otuchy i nadziei , że warto walczyć do samego końca :*
@funia26 to dzisiaj lecisz na wczasy ? :) mam nadzieję ,że przywieziesz 2 kreseczki :*

To fakt strach już pozostanie na zawsze :< ale co nam pozostało ...trzeba próbować i wierzyć ,że będzie dobrze . My pewnie zaczniemy starania w następnym cyklu , jak nie jestem zwolenniczką robienia testów ow itd. ale zamówiłam sobie żeby sprawdzić czy ją wg mam bo ten progesteron nie daje mi spokoju ;/ idę zrobić badanie w czwartek z ciekawości...

Hej dziewczyny.
Powiem Wam że ja też zawsze podchodziłam do wszystkiego na luzie, trochę beztrosko jak to mówicie, i nigdy nie spodziewałam się że spotka mnie coś takiego. No bo przecież miało być dobrze jak zawsze, skoro wszystkim się udaje to czemu u mnie ma być inaczej!!
A teraz, chociaż dopiero minęły 4 dni od zabiegu, wiem że w następnej ciąży jeśli mi się uda w nią zajść, będę żyła w ciągłym strachu, bo przekonałam się że dobre samopoczucie, brak jakiegokolwiek bólu i krwawienia nie oznacza że jest dobrze. Bardzo staram się patrzeć w przyszłość pozytywnie, ale dopadaja mnie na przemian różne nastroje. Raz myślę że pierwszy raz tak się zdarza i że na pewno ze mną wszystko w porządku i kolejny raz będzie okej. A raz się boję że może faktycznie mam jakąś chorobę która nigdy nie pozwoli mi być mamą...
I tak teraz raz dopada mnie dół a raz myślę że będzie okej

@roki niestety to już chyba się nie zmieni, ja też się boje o to cały czas chociaz minely juz 3miesiace. Ale wiem ze zrobię wszystko żeby zostać mama i na pewno są jakieś metody żeby kmi w tym pomóc. Ja co prawda zaczęłam się już starać ale doszłam do wniosku ze jeśli w tym cyklu się nie uda to zrobię choć trochę jakis badan. Tez jak patrze na innych to mi się wydaje ze wszystkim to tak łatwo przychodzi i ze akurat musiało trafic na mnie. Ale musimy być silne i działać bo uzalanie się nad życiem na pewno nie zbliży nas do bycia mamami.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokladnie dziewczyny musimy byc silne i tyle[emoji4]

@roxie zbadaj progesteron ,choc widzisz u mnie byl tak niski ,ze niby mialo owu nie byc a wtedy zaszlam[emoji4]

Wlasnie na lotnisko jedziemy ,takze nie wiem czy sie bede odzywac bo to zalezy czy bedzie internet[emoji4]
Tazke w razie czego najpozniej wroce tu za tydzien[emoji8]

reklama
Dokladnie dziewczyny musimy byc silne i tyle[emoji4]

@roxie zbadaj progesteron ,choc widzisz u mnie byl tak niski ,ze niby mialo owu nie byc a wtedy zaszlam[emoji4]

Wlasnie na lotnisko jedziemy ,takze nie wiem czy sie bede odzywac bo to zalezy czy bedzie internet[emoji4]
Tazke w razie czego najpozniej wroce tu za tydzien[emoji8]

Funiu Kochana!!! A ja powiem tak - przeze wszystkim się zresetuj i zrelaksuj!!! Baw się dobrze kochana i naladuj akumulatory na czas po urlopie!!! Szczęśliwej podróży i udanego wypoczynku!!!

Do góry