reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

To dotyczy każdej mutacji ? i trzeba brać od początku ciąży ?
Zapytam lekarza co on mi na to powie ;/
Roxie ja mialam tydzien po zabiegu ddimery 750 norma 0-500 ale w ciazy moze byc do 1000 zadnych mutacji nie robie sa bdrogie na nfz nie daza ani gin ani rodInna ale moja gin zapowiedziala profilaktycznie od pozytyw. Testu da mi clexane 400 i luteine jak zwykle na nfz:)

reklama
Tak , do lekarza trzeba iść żeby zobaczył gdzie umiejscowiła się ciąża , pewnie da Ci duphaston a on jest na recepte , pewnie wspomni o acard on jest bez recepty :) jak masz jak zrób beta hcg i progesteron przed wizytą :) lepiej iść i pogadać z lekarzem co doradzi :) oczywiście kwas foliowy cały czas :)

:( i niestety się nie udało.. W środę i w piątek testy były pozytywne, wczoraj poszłam na betę, ale wczoraj też rano zaczęłam delikatnie plamić..plamienie się nasilało razem z bólami brzucha i pleców (już wiedziałam, że ból pleców nic dobrego nie przyniesie, bo podobnie miałam przy pierwszym poronieniu). Po odebraniu wyników wizyta na pogotowiu i już coraz większe krwawienie. Moje wyniki z wczoraj to beta HCG 7, progesteron 1,47. Nie uważacie, że ten progesteron jest za mały i to faktycznie mogło być przyczyną ciąży biochemicznej? Dzisiaj krwawienie już takie jak w czasie@, z tym że trochę mocniejsze...

Nie nadążam za Wami :p

mfifi Gratulacje!

funia Ale się Ci namieszało. Ale jak to mawiają: "Nie ma ludzi zdrowych. Są tylko nie do końca zdiagnozowani!" Ty już znasz swojego przeciwnika, więc przynajmniej wiesz z czym walczysz. Jednak intuicja Cię nie zawiodła, że zdecydowałaś się przebadać. Zmień lekarza - szkoda Twoich nerwów.

Ewelyn Nie szalałabym w Twoimi przypadku z badaniami. Zrobiłabym cytologię (o ile nie robiłaś jej już jakiś czas), toxoplazmozę, cytomegalię (i przy okazji morfologię + glukoza na czczo). Można zbadać też tarczycę TSH, ft3 i ft4.

I już nie pamiętam, co miałam komu napisać :p Później postaram się jeszcze raz przejrzeć, co u której się dzieje.

Wit D suplementu cały czas. Toxo miałam badana teraz, zresztą od małego mam koty. Cytologia i czystość pochwalić są ok. Tsh i tf4 były ok w 7tc. Przed ciążą miałam plamienia dwa dni przed @ i chyba to znaczy o niskim progesteronie ale w ciąży był w normie. Morfologia i glukoza tez ok.
Chciałbym sobie zbadać czy nie mam IO.
Zobaczę co ginekolog powie mi w piatek

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@Roxie ja badalam w 13 dc mialam wtedy sluz plodny wiec potraktowalam to jako faze owulacyjna.
Jak zbadasz to porostu pamietaj w ktorej fazie zeby ocenic wynik[emoji4]
A pierwszy raz badalam w 16 dc po owu (potwierdzonej monitoringiem) i tez wiedzialam jak odczytac wynik.
Mozesz tez zbadac dzis nawet i wtedy wynik odczytasz jako faza folikularna,bo Ty masz chyba 8-9dc?[emoji4]
Ja nie kupilam tych solgraow ,mam ten prenatal uno,te wit b troche mnie wystraszyly z tym,ze tam pisze zeby nie brac w ciazy[emoji20]biore juz 1,5 miesiaca to tez sa metyle.

Ja nie poslucham tego lekarza bo jego zdanie wydaje mi sie bez sensu.
Leczenie ktore chcial mi zaproponowac nie przynosilo skutkow.
No i nie zna sie na mutacji w ogole.
Ale w razie co mam dobra aletwrnatywe,bo on powiedzial ,ze przepisze mi te zastrzyki jak bede chciala,wiec jakby nikt mi nie wypisal to jego wykorzystam[emoji4]
Z tym kwasem tez sie myli ale dobrze,ze ja sie znam(dzieki Wam).

W ogole Wy to jestescie super[emoji4]wszystko wiecie[emoji5]

@witch zawsze wszycy uwazali mnie za okaz zdrowia,nawet ja sama siebie i tutaj masz racje nie ma ludzi zdrowych,sa tylko nie zdiagnozowani heheh[emoji4]
Dobrze ,ze posluchalam dziewczyn i intuicji bo lekarze badania odradzali ,a bez zastrzykow najprawdopodbniej nie mam szans na donoszenie.
A jak tam u Ciebie jak sie czujesz?[emoji4]

@KasiaK89 ja mysle,ze bardzo niski ten progesteron i uwazam ,ze powinnas go zbadac i jak wyjdzie zle to po owu brac luteine lub duphaston.

@Ewelyn ja bym zbdala wit d przed suplementacja bo nadmiar tez jest bardzo szkodliwy.

@agatush powiedz prosze jak radzisz sobie z pieczywkiem?jesz?jesli tak to jakie?
Bylas u dietetyka ustalic diete czy radzisz sobie zupelnie sama?
Ja nie wiem czy ja dam rade tak calkowiecie,calkowiecie wyeliminowac gluten.
Ale zacisne na pewno bardziej pasa[emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Roxie ja badalam w 13 dc mialam wtedy sluz plodny wiec potraktowalam to jako faze owulacyjna.
Jak zbadasz to porostu pamietaj w ktorej fazie zeby ocenic wynik[emoji4]
A pierwszy raz badalam w 16 dc po owu (potwierdzonej monitoringiem) i tez wiedzialam jak odczytac wynik.
Mozesz tez zbadac dzis nawet i wtedy wynik odczytasz jako faza folikularna,bo Ty masz chyba 8-9dc?[emoji4]
Ja nie kupilam tych solgraow ,mam ten prenatal uno,te wit b troche mnie wystraszyly z tym,ze tam pisze zeby nie brac w ciazy[emoji20]biore juz 1,5 miesiaca to tez sa metyle.

Ja nie poslucham tego lekarza bo jego zdanie wydaje mi sie bez sensu.
Leczenie ktore chcial mi zaproponowac nie przynosilo skutkow.
No i nie zna sie na mutacji w ogole.
Ale w razie co mam dobra aletwrnatywe,bo on powiedzial ,ze przepisze mi te zastrzyki jak bede chciala,wiec jakby nikt mi nie wypisal to jego wykorzystam[emoji4]
Z tym kwasem tez sie myli ale dobrze,ze ja sie znam(dzieki Wam).

W ogole Wy to jestescie super[emoji4]wszystko wiecie[emoji5]

@witch zawsze wszycy uwazali mnie za okaz zdrowia,nawet ja sama siebie i tutaj masz racje nie ma ludzi zdrowych,sa tylko nie zdiagnozowani heheh[emoji4]
Dobrze ,ze posluchalam dziewczyn i intuicji bo lekarze badania odradzali ,a bez zastrzykow najprawdopodbniej nie mam szans na donoszenie.
A jak tam u Ciebie jak sie czujesz?[emoji4]

@KasiaK89 ja mysle,ze bardzo niski ten progesteron i uwazam ,ze powinnas go zbadac i jak wyjdzie zle to po owu brac luteine lub duphaston.

@Ewelyn ja bym zbdala wit d przed suplementacja bo nadmiar tez jest bardzo szkodliwy.

@agatush powiedz prosze jak radzisz sobie z pieczywkiem?jesz?jesli tak to jakie?
Bylas u dietetyka ustalic diete czy radzisz sobie zupelnie sama?
Ja nie wiem czy ja dam rade tak calkowiecie,calkowiecie wyeliminowac gluten.
Ale zacisne na pewno bardziej pasa[emoji16]

Kochana ja nie byłam u dietetyka. Sama się za to wzięłam. Poczytałam trochę poza tym mam koleżankę którą choruje ma celiakie i jest od lat na diecie bezglutenowej więc trochę się jej radzilam na początku. Powiem tak.... Glutenu jest nawet w przyprawach więc ja zaopatruje się we wszystkie produkty albo w sklepach zielarskich albo w internecie - są internetowe sklepy BG gdzie wychodzi taniej niż w normalnych sklepach. Jem pieczywo - bezglutenowe zamawiam też przez Internet świeże i mroze... Można dostać takie pieczywo w marketach - biedronka, Tesco, Auchan ale smak.... Pozostawia dużo do życzenia. W biedronce są makarony BG więc to mam pod ręką a wszelkie mąki, bułki tarte itp kupuję przez Internet. A w zwykłych sklepach sprawdzam składy produktów. Można kupić w biedronce i lidlu wędliny BG ketchup, musztardę, nawet kostki rosołowe jeśli ktoś używa są oznaczone znakiem przekreslonego klosu masz wtedy pewność że są BG. W razie pytań pisz - chętnie podpowiem... Tylko przygotuj się na to że to jedzenie smakuje inaczej mimo wszystko.... Mąki mają inną konsystencję, makaron nie pecznieje :-p i ich użycia trzeba się nauczyć...

@agatush fajnie ,ze masz kolezanke ,ktora doradzila,tylko nie fajnie ,ze biedna ma celiakie.

Ja mysle,ze bedzie tego coraz wiecej.
Ja dzis bylam w piekarni ziarenko(nie wiem czy u Was jest taka) u nas to taka sieciowka.
I od wrzesnia beda mieli typowy chleb bez glutenu,bo to wymaga osobnej produkcji.
Poki co Pani sprzadala mi chleb bez maki,z samych ziarenek,jeszcze nie probowalam.
A moglabys podrzucic nazwe firmy z ktorej kupujesz chlebek?moze i do mnie bedzie dalo sie zamowic[emoji4]
Ja tez nie bede szla do dietetyka sama sobie poradze ale bede musiala sie uczyc[emoji4]
W domu spoko ,gorzej z wyjsciem do kogos,albo na jakas impreze.
Rozmawialaysmy o tym kiedys.
Ciebie Rodzice wspieraja ,jednynie dziadkowie z tego co pamietam nie rozumieja[emoji4]a u mnie jak tesciowe to uslysza to mnie wysmieja.
Moj tesc np mowi mi ,ze zle robie ,ze pije wode[emoji15]
Mowi mi naleje ci soczku(nektar z karotonu,czyt cukier w kartonie)
Albo coli,woda jest niezdrowa.
Takze jak mu powiem ,ze wiekszosci jedznia na majowce nie tkne i mam swoje to juz czuje to kazanie.
A jemu nie przagadam[emoji38]
Wybiore sie po pracy do lidla to oblukam sobie produkty ze znaczkiem klosa[emoji4]
Musze tez zaopatrzyc sie w nowe przyprawy,maki itd[emoji4]

@agatush fajnie ,ze masz kolezanke ,ktora doradzila,tylko nie fajnie ,ze biedna ma celiakie.

Ja mysle,ze bedzie tego coraz wiecej.
Ja dzis bylam w piekarni ziarenko(nie wiem czy u Was jest taka) u nas to taka sieciowka.
I od wrzesnia beda mieli typowy chleb bez glutenu,bo to wymaga osobnej produkcji.
Poki co Pani sprzadala mi chleb bez maki,z samych ziarenek,jeszcze nie probowalam.
A moglabys podrzucic nazwe firmy z ktorej kupujesz chlebek?moze i do mnie bedzie dalo sie zamowic[emoji4]
Ja tez nie bede szla do dietetyka sama sobie poradze ale bede musiala sie uczyc[emoji4]
W domu spoko ,gorzej z wyjsciem do kogos,albo na jakas impreze.
Rozmawialaysmy o tym kiedys.
Ciebie Rodzice wspieraja ,jednynie dziadkowie z tego co pamietam nie rozumieja[emoji4]a u mnie jak tesciowe to uslysza to mnie wysmieja.
Moj tesc np mowi mi ,ze zle robie ,ze pije wode[emoji15]
Mowi mi naleje ci soczku(nektar z karotonu,czyt cukier w kartonie)
Albo coli,woda jest niezdrowa.
Takze jak mu powiem ,ze wiekszosci jedznia na majowce nie tkne i mam swoje to juz czuje to kazanie.
A jemu nie przagadam[emoji38]
Wybiore sie po pracy do lidla to oblukam sobie produkty ze znaczkiem klosa[emoji4]
Musze tez zaopatrzyc sie w nowe przyprawy,maki itd[emoji4]

Kochana wytrwałości życzę. Z jakiego powodu chcesz iść na dietę? Przecież szczupła osoba jesteś[emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chyba bym nie dała rady na takiej diecie :D z resztą długo bardzo starałam się przytyć teraz się udało , stram sie jeść zdrowe rzeczy ale dieta nie dla mnie :)
Robię liste pytań do lekarza żeby pod po narkozie o niczym nie zapomnieć :D
Już wiem że musze zapytać o te zastrzyki te przeciwzakrzepowe , o homocysteine o to ile mam brać te metyle o ile mi powie bo ja je biore na własną rękę ;p czy można coś przedawkowac i wg co jeszcze ???
@funia26 czemu boisz się wit B ? ja robiłam progesteron zobacze tylko date badania i date ostatniej @ który to był dzień i będę wiedzieć :)

reklama
@mififi nie chce ale bede musiala[emoji4]ze wzgledu na mutacje[emoji4]a jak Ty sie czujesz?[emoji4]

Nie ,dziewczyny ja przy racjonalnym odzywianiu na pewno nie schudne,nie chce i nie moge[emoji4]waze 54-55 kg i tak trzymam wage ,a jem ok 2000 kcl dzinnie ,tylko poprostu zdrowo sie odzywiam.
Mysle,ze poprostu zastapie produkty z glutenem na te bez i tyle[emoji4]
Np codziennie jem platki owsiane,to teraz przezuce sie na jaglane ,na tej zasadzie to bedzie dzialalo[emoji4]
Moze stad mam homocysteine dobra,ze uwazam na to co jem,w sensie na jakosc.[emoji4]

@Roxie z lista to jest bardzo dobry pomysl,ja nawet bez narkozy zawsze o cos zapomne zapytac[emoji4]Kurcze nie wiem czy te witaminki mozna przedawkowac ale chyba nie.
Zapytaj o zastrzyki bo sama jestem ciekawa.
No i od kiedy bys je brala.
Ja tylko czekam az Cie wybudza i przyniesiesz nam same dobre wiwsci[emoji5]
Wiesz co ja poprostu wystraszylam sie tego ,ze tam pisze aby nie brac w ciazy[emoji58]
W tym prenatal jest 0,8 mg kwasu metylowanego,wit b 12 metylowana i zwykla b6
I chyba poki co na tym poprzestane,skoro homocysteine i tak mam dobra[emoji4]

Do góry