reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Roxie ja w slaskich laboratoriach analitycznych[emoji4]tam sobie teraz upodobalam,bo fajnie Panie kluja,w ogole dzis mi sie snilo ,ze bylam sie kluc bo kurcze dawno nie bylam i juz mam taka super zagojona zylke idealna na wklucie[emoji38][emoji3]
Ale w diagnostyce tez pewnie bedzie tego samego dnia wieczorem.

@hona ale nawet probujac w niedziele i w piatek macie bardzo duze sznase[emoji4]
Wiem co czujesz bo sama mam podobne obawy ,ale u mnie tez przewanie wygrywa rozsadek.
Mi gin w styczniu mowil ,ze
Kazda zdrowa kobieta ma ok 6-8 szans w roku na zajscie w ciaze czyli nie kazdy cykl jest owulacyjny,ja tak to zrozumialam[emoji58]

@gie_er nooo super kochana...gratulacje ogromne[emoji5]ktory masz tydzien teraz ?
Jejku jak sie ciesze[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Funia według USG dzisiejszego 6w2d i tym razem dzięki Bogu zgadza się z terminem @ . Poprzednia ciąża od początku rozwijała się zbyt wolno.

reklama
Dziś byłam u endokryloga po skierowanie i prawie znów się rozkleilam jak przyszłam do przychodni.. małe dzieci i kobiety w ciąży..ehh. jeszcze pokój obok niego przyjmuje ginekolog która prowadziła moja ciążę i wróciły źle wspomnienia. Na szczęście lekarz szybko mnie przyjął i był bardzo miły. Dał mi jeszcze skierowanie na usg tarczycy dodatkowo i doradził ze mogę brać acard wiec tez go wykupiłam. On jest dodatkowo ginekologiwm i akby mi się udało zajść w ciążę to chciałabym żeby ją prowadził tylko nie wiem czy bym się do niego dopchala. Ogólnie optymistycznie się nastroilam po tej wizycie. Zastanawiałam się tylko czy to usg mogę zrobić jakbym zaszła w ciążę wiec na wszelki wypadek umówiłam się na połowę maja. A jutro przed praca robie morfologie i tsh :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Troche mnie tu nie bylo wiec na wstepiewidzialam ze niektore dziewczyny zaciazyly gratuluje trzymam kciuki aby wszystko bylo ok.
Funiu dobrze ze znasz przyczyne teraz juz wiesz jak dzialac napewno sie uda! :)
Roxie jezeli lekarz dal Ci zielone swiatlo to do dziela odrzuc negatywne mysli.
Paula tez czasami mi przykro jak widze kobiety szczegolnoe z wozkami ale z kazdym dniem jest lepiej.
Dziewczyny tyle razy byl poruszany ten watek o witaminach metylowych ale ja gapa jakos go pomijalam nie jestem specem od witamin ale czy mozecie mi napisac kto moze je brac czymsie roznia od zwyklych i poprostu jakie gdzie kupic.

Najlepiej rozpisac jakie leki przed ciaza brac bo czytalam troche i jedne pisza ze braly:
-pregne plus + kwas foliowy,
-prenatal uno + kwas foliowy
-magnez i wit B + kwas foliowy
Dodatkowo wyczytalam o spozywaniu:
-witD
-wiesiołka
-olej lniany,
-migdały orzechy
-zielona herbata
-melisa
Natomiast partnerzy wyczytalam ze kobietki faszerowaly ich:
-cynkiem wit e
Dodatkowo pisaly o jakims zelu conceive plus
a z zuwnosci to migdaly orzechy pestki dynii watrobka jajka

Czytalam tez o jakis ziolach O.Sroki nie mam pojecia co to jest i czy komus pomogly( dla kobiet).

Jesli chodzi o mnoe to konczy mi sie juz l4 w czwartek prawd ide do pracy. W srode mam lekarza i bede z nim rozmawiac o tych szczepieniach. Kolezanka tez mi z innego forum polecila zabiegi z borowiny oklady zastanawiam sie nad nimi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@katarina czekalam rowne dwa tygodnie ale ja bylam na miejscu,nie wysylkowo[emoji4]

@gie_er gratulacje[emoji4]

@zosiak z jednej strony fajnie ,ze wracasz do pracy,a jak sie czujesz?[emoji4]

@Roxie ja juz starcialam chyba nadzieje przez tego lekarza,cos czuje ,ze musze chyba poszukac kogos innego.
Niby powiedzial ,ze mamy sie starac ,a jak uslyszal ,ze idziemy na katiotypy to kazal czekac ,na co ja powiedzialam ,ze kariotypow i tak nie zmienie i ,ze co za roznica czy ryzyko podejme teraz czy za dwa miesiace jak bede miala wyniki?

Ja nie wiem...wygladalo to tak:
Zobaczyl wynik i powiedzial ,ze jedynie dostane acard i mam brac od momentu ciazy kwas foliowy 15 mg,chyba bez sensu prawda?skoro ja go nie przyswajam?
Zapytalam o zastrzyki to pow ,ze on bedzie je wlaczalam od 2 trymestru,ze w 1 to wiaze sie z duzym ryzykiem w wadach budowy ukladu kostnego.
Ale oczywscie jesli ja chce to on mi je da i w pierwszym trymestrze.
Ja chyba oszaleje...potrzebuje dobrego lekarza.
Co myslicie o tym?to prawda?
Ja bralam w poprzedniej ciazy acard i kwas 5mg i to nic nie dalo.

@katarina czekalam rowne dwa tygodnie ale ja bylam na miejscu,nie wysylkowo[emoji4]

@gie_er gratulacje[emoji4]

@zosiak z jednej strony fajnie ,ze wracasz do pracy,a jak sie czujesz?[emoji4]

@Roxie ja juz starcialam chyba nadzieje przez tego lekarza,cos czuje ,ze musze chyba poszukac kogos innego.
Niby powiedzial ,ze mamy sie starac ,a jak uslyszal ,ze idziemy na katiotypy to kazal czekac ,na co ja powiedzialam ,ze kariotypow i tak nie zmienie i ,ze co za roznica czy ryzyko podejme teraz czy za dwa miesiace jak bede miala wyniki?

Ja nie wiem...wygladalo to tak:
Zobaczyl wynik i powiedzial ,ze jedynie dostane acard i mam brac od momentu ciazy kwas foliowy 15 mg,chyba bez sensu prawda?skoro ja go nie przyswajam?
Zapytalam o zastrzyki to pow ,ze on bedzie je wlaczalam od 2 trymestru,ze w 1 to wiaze sie z duzym ryzykiem w wadach budowy ukladu kostnego.
Ale oczywscie jesli ja chce to on mi je da i w pierwszym trymestrze.
Ja chyba oszaleje...potrzebuje dobrego lekarza.
Co myslicie o tym?to prawda?
Ja bralam w poprzedniej ciazy acard i kwas 5mg i to nic nie dalo.

Kochana... Zastrzyki nie są szkodliwe w 1 trymestrze... Ja je biorę od 5tc codziennie i to w zwiększonej dawce... Dziwne to co powiedział bo z tego co się orientuję to wszystkie dziewczyny z mutacja brały zastrzyki: albo od owulacji, albo od pozytywnego testu, albo od potwierdzenia obecności pęcherzyka ma usg (tak jak ja) .... Plus acard i metyle...

@agatush dlatego jak wyszlam to z niemocy sie poryczalam,bo cos mi tu smierdzi niewiedza na temat mutacji...branie kwasu 15mg? To chyba nie ma sensu skoro ja go i tak nie przyswoje,no i pytanie czy on mi nie zaszkodzi.
Ja czytalam ,ze sama mutacja jest powodem do brania heparyny.
A ja dodatkowo mam pai-1.
Mysle,ze musze poszukac kogos innego,bo jak bede chodzila do niego to sama bede musiala przepisywac sobie recepty.

Czytalam tez ,ze przy tych mutacjach wskazana jest dieta bezglutenowa

@agatush dlatego jak wyszlam to z niemocy sie poryczalam,bo cos mi tu smierdzi niewiedza na temat mutacji...branie kwasu 15mg? To chyba nie ma sensu skoro ja go i tak nie przyswoje,no i pytanie czy on mi nie zaszkodzi.
Ja czytalam ,ze sama mutacja jest powodem do brania heparyny.
A ja dodatkowo mam pai-1.
Mysle,ze musze poszukac kogos innego,bo jak bede chodzila do niego to sama bede musiala przepisywac sobie recepty.

Czytalam tez ,ze przy tych mutacjach wskazana jest dieta bezglutenowa

Myślę że dobrze byłoby poszukać innego lekarza...

No ja jestem na tej diecie, zresztą wiesz no o tym kiedyś pisalysmy... Myślę że musisz poszukać kogoś kompetentnego... Podpytaj dziewczyn na 2 wątku może któraś z Twoich okolic poleci Ci kogoś fajnego [emoji110] [emoji110]

@agatush tak,tak glownie wiem to od Ciebie[emoji4]ale tez czytalam w necie.
Ty w sumie nie masz mutacji a i tak kazali Ci postepowac jakbys miala.
Na pewno dieta bezglutenowa nie zaszkodzi,tylko jak ja dam rade [emoji4]
Jakos musze[emoji4]
Szukam innego lekarza,ktory bedzie sie znal na tym[emoji4]

reklama
Dziewczyny czytam tutaj czytam pilnie :) ta wiedza mi też jest potrzebna :) w końcu musze czymś zaskoczyć mojego gina w czwartek...a powiedźcie mi czy z moją mutacją też trzeba brac zastrzyki ?

@zosiak hej :* jak się masz ? :) zielone światło hm...trudno powiedzieć co to będzie jak widzisz nie ufa się do końca tym lekarzom ... ciekawe co mój powie na temat homocysteiny . Co do witamin to trzeba je brać kiedy ma się problem z metylacją w organizmie ale wujek google Ci fachowo wytłumaczy :)

Do góry