reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Właśnie o to zaufanie do lekarza to bardzo ciężko.
W weekend miałam jakby śluz płodny wiec mam nadzieję że @ dostane za ok dwa tygodnie.
Ale tak czytam o tych waszych badaniach i się zastanawiam, bo nie chciałam nic robić ale może coś warto? Mamy juz zdrowe dziecko i to było moje pierwsze poronienie.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Roxie miejmy nadzieje,ze jednak on Ciebie zaskoczy wiedza[emoji4]
Moj gin chyba nie bardzo ma pojecie,zrobil sobie foto wczoraj i powiedzial ,ze sobie to skonsultuje.
Ale moze przynajmniej chce sie czegos nauczuc.
Jestem ciekawa[emoji4]

@Ewelyn racja ,zaufanie do lekarza to podstawa[emoji4]
Nie wiem co Ci doradzic z badaniamia.
Na twoim miejscu duzo mocniej traktowalabym to jako przypadek[emoji4]
Zbadaj wit d zebys wiedziala czy suplementowac.
Zwroc uwage czy masz plamienia przed @ i moze tyle wystarczy na poczatek.
Ew toxo i cytomegalia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@katarina czekalam rowne dwa tygodnie ale ja bylam na miejscu,nie wysylkowo[emoji4]

@gie_er gratulacje[emoji4]

@zosiak z jednej strony fajnie ,ze wracasz do pracy,a jak sie czujesz?[emoji4]

@Roxie ja juz starcialam chyba nadzieje przez tego lekarza,cos czuje ,ze musze chyba poszukac kogos innego.
Niby powiedzial ,ze mamy sie starac ,a jak uslyszal ,ze idziemy na katiotypy to kazal czekac ,na co ja powiedzialam ,ze kariotypow i tak nie zmienie i ,ze co za roznica czy ryzyko podejme teraz czy za dwa miesiace jak bede miala wyniki?

Ja nie wiem...wygladalo to tak:
Zobaczyl wynik i powiedzial ,ze jedynie dostane acard i mam brac od momentu ciazy kwas foliowy 15 mg,chyba bez sensu prawda?skoro ja go nie przyswajam?
Zapytalam o zastrzyki to pow ,ze on bedzie je wlaczalam od 2 trymestru,ze w 1 to wiaze sie z duzym ryzykiem w wadach budowy ukladu kostnego.
Ale oczywscie jesli ja chce to on mi je da i w pierwszym trymestrze.
Ja chyba oszaleje...potrzebuje dobrego lekarza.
Co myslicie o tym?to prawda?
Ja bralam w poprzedniej ciazy acard i kwas 5mg i to nic nie dalo.

Funia koniecznie znajdz innego lekarza. Przeciez on nie moze sie uczyc na Tobie!!! Zastrzyki bealam cala ciążę chociaz mialam mutacje tylko w jednym allelu. Z Oliwia tez bralam ale tylko do 12 tc tak profilaktycznie bo wtedy jeszcze badan nie mialam. Kwasu foliowego w dawce 15mg absolutnie nie bierz! Tylko i wylacznie metylowany.

Dziewczyny mam wyniki, homocysteina 5,70 :-) ale kwas foliowy 24 przy normie do 18... przestać brać narazie?

@mifif super[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️bardzo sie ciesze[emoji4]

@Kwiatuszek wlasnie poczulam ,ze wiem wiecej niz on[emoji15]
Dziekuje za utwierdzenie mnie[emoji4]

@katarina homocysteina piekna[emoji4]moze tez masz mutacje ,ze kwas masz ponad norme,bo on tak wychodzi w wynikach przy mutacji.
Nie wiem co masz zeobic,moze dziewczyny doradza[emoji4]

@funia26 no na Twoim miejscu bym poszukała innego lekarza , ja zmieniłam teraz na tego i zobaczymy czy się popisze , kwasu zwykłego nie bierz kup sobie ten solgaru :) a jeszcze takie pytanko w którym dc najlepiej badać progesteron ?
@Kwiatuszekk23 jaką masz mutacje ? i zastrzyki to są te przeciwzakrzepowe ?
@Katarina91 oj chciałabym mieć taką jak Ty :) hm u mnie nie ma normy z kwasu foliowego pisze tylko ze norma to > 5,38 dziwne ...
@mfifi04 super ! :)

Ostatnia edycja:
@funia26 no na Twoim miejscu bym poszukała innego lekarza , ja zmieniłam teraz na tego i zobaczymy czy się popisze , kwasu zwykłego nie bierz kup sobie ten solgaru :) a jeszcze takie pytanko w którym dc najlepiej badać progesteron ?
@Kwiatuszekk23 jaką masz mutacje ? i zastrzyki to są te przeciwzakrzepowe ?
@Katarina91 oj chciałabym mieć taką jak Ty :) hm u mnie nie ma normy z kwasu foliowego pisze tylko ze norma to > 5,38 dziwne ...
@mfifi04 super ! :)

Tak zastrzyki z heparyny biorą dziewczyny z mutacją - czyli przeciwzakrzepowe albo fraxiparynę, albo clexane

reklama
Do góry