reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@mififi nie chce ale bede musiala[emoji4]ze wzgledu na mutacje[emoji4]a jak Ty sie czujesz?[emoji4]

Nie ,dziewczyny ja przy racjonalnym odzywianiu na pewno nie schudne,nie chce i nie moge[emoji4]waze 54-55 kg i tak trzymam wage ,a jem ok 2000 kcl dzinnie ,tylko poprostu zdrowo sie odzywiam.
Mysle,ze poprostu zastapie produkty z glutenem na te bez i tyle[emoji4]
Np codziennie jem platki owsiane,to teraz przezuce sie na jaglane ,na tej zasadzie to bedzie dzialalo[emoji4]
Moze stad mam homocysteine dobra,ze uwazam na to co jem,w sensie na jakosc.[emoji4]

@Roxie z lista to jest bardzo dobry pomysl,ja nawet bez narkozy zawsze o cos zapomne zapytac[emoji4]Kurcze nie wiem czy te witaminki mozna przedawkowac ale chyba nie.
Zapytaj o zastrzyki bo sama jestem ciekawa.
No i od kiedy bys je brala.
Ja tylko czekam az Cie wybudza i przyniesiesz nam same dobre wiwsci[emoji5]
Wiesz co ja poprostu wystraszylam sie tego ,ze tam pisze aby nie brac w ciazy[emoji58]
W tym prenatal jest 0,8 mg kwasu metylowanego,wit b 12 metylowana i zwykla b6
I chyba poki co na tym poprzestane,skoro homocysteine i tak mam dobra[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U mnie wszystko ok jeszcze nie dotarło do mnie szczęście. Ja ważę 46 i ani grama więcej. Niestety nie uważam na to co jem. Poprostu jem to na co mam ochotę.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja ważyłam 46 jak zapierniczałam w UK od rana do nocy i ciężko mi było przytyć całe życie byłam sucharkiem wiecznie miałam niedowagę bo mam jakies 162 wzrostu :) a teraz po tych 2 ciążach hormony powariowały i zaczełam tyć waże 52 i dla mnie w sam raz , to maximum do mojej figury , chociaż mama mi powiedziała , że jak będę w ciąży to się będę toczyć haha :D ważne że przykryłam kosteczki :D i w sumie podobnie jak mfifi jem na co mam ochotę :)
@funia26 weź mi nawet nie mów...boję się co będzie po wybudzeniu , to już pojutrze aaaaa strach w oczach xD popytam go popytam , musze obczaic czy wg kuma o czym mówie do niego . Ostatnio jak wspomniałam o mutacji to podszedł do tego ze spokojem powiedział że to łagodna forma i wprowadzi tylko jakies tam leki , żebym wyluzowała ;/ bo jemu też zalezy zeby wszystko się udało ...

@katarina czekalam rowne dwa tygodnie ale ja bylam na miejscu,nie wysylkowo[emoji4]

@gie_er gratulacje[emoji4]

@zosiak z jednej strony fajnie ,ze wracasz do pracy,a jak sie czujesz?[emoji4]

@Roxie ja juz starcialam chyba nadzieje przez tego lekarza,cos czuje ,ze musze chyba poszukac kogos innego.
Niby powiedzial ,ze mamy sie starac ,a jak uslyszal ,ze idziemy na katiotypy to kazal czekac ,na co ja powiedzialam ,ze kariotypow i tak nie zmienie i ,ze co za roznica czy ryzyko podejme teraz czy za dwa miesiace jak bede miala wyniki?

Ja nie wiem...wygladalo to tak:
Zobaczyl wynik i powiedzial ,ze jedynie dostane acard i mam brac od momentu ciazy kwas foliowy 15 mg,chyba bez sensu prawda?skoro ja go nie przyswajam?
Zapytalam o zastrzyki to pow ,ze on bedzie je wlaczalam od 2 trymestru,ze w 1 to wiaze sie z duzym ryzykiem w wadach budowy ukladu kostnego.
Ale oczywscie jesli ja chce to on mi je da i w pierwszym trymestrze.
Ja chyba oszaleje...potrzebuje dobrego lekarza.
Co myslicie o tym?to prawda?
Ja bralam w poprzedniej ciazy acard i kwas 5mg i to nic nie dalo.

Funia będzie dobrze nie martw się ☺ dobrze ze przyczyną jest odkryta to bardzo ważne, teraz już tylko do przodu i będziesz szczęśliwa mamusia zobaczysz☺

@mififi ale jak zobaczysz pierwsze usg to dotrze[emoji5]
Bardzo sie ciesze i mam nadzieje,ze niedlugo dolacze do brzuchatek[emoji4]
Jeszcze na 100%nie wiem czy bedziemy sie starac ale owu mam na wyjezdzie wiec wiecie,slonce ,plaza i wiatr we wlosach hehe to moze zaszalejmy.
I tak sobie mysle,ze M narzie nic nie mowie zeby sie nie stresowal[emoji5]taki niby spontan to bedzie [emoji12]

To z Was dopiero sa suchary [emoji3][emoji3][emoji3]ja mam 168 wzrostu ale wygladam bym powiedziala szczuplo ale nie przsadnie[emoji4]no ale to moje zdanie i zeby nie bylo ja jem duzo i wlasnie zastanawiam sie jak dam rade bez slodkosci i innych zakazanaych teraz rzeczy,cos wynajde bez glutenu[emoji4]
Apropo @agatush chleb z lidla niw dosc ,ze mnie nie zachecil to mnie odstraszyl grrr...a ten z samych ziarenek co dzis kupilam to na moje oko ma pszenice wiec albo sama cos upieke albo bede musiala zamowic tak jak Ty[emoji5]

@Roxie niech juz Towja Mama nie przasadza[emoji4]ale nawet jakbys miala sie toczyc to w sumie o tym marzysz[emoji5]wiec zycze Ci abys byla chodzacym paczkiem[emoji12]

Mysle,ze twoj gin jarzy,skoro wspomnial o lekach i ,ze to lzejsza odmiana.
Moj zasugerowal mi konsultacje z genetykiem.
Zrobil foto i powiedzial,ze sobie skonsultuje wiec moim zdaniem widzial to poraz pierwszy

@funia26 hehe mama się śmiała oczywiście , bo wie jak bardzo chce być tym pączkiem :) mam nadzieję bo w sumie , ne wiem gdzie bym miała szukać jakiegoś innego lekarza znowu ... no nic czas pokaze:) Oj zazdroszczę Ci tych wakacji i uda się bo wyluzujecie :) ja zaszłam ostatnio na Majorce ;p także wczasy służą takim sprawom :)

@mififi ale jak zobaczysz pierwsze usg to dotrze[emoji5]
Bardzo sie ciesze i mam nadzieje,ze niedlugo dolacze do brzuchatek[emoji4]
Jeszcze na 100%nie wiem czy bedziemy sie starac ale owu mam na wyjezdzie wiec wiecie,slonce ,plaza i wiatr we wlosach hehe to moze zaszalejmy.
I tak sobie mysle,ze M narzie nic nie mowie zeby sie nie stresowal[emoji5]taki niby spontan to bedzie [emoji12]

To z Was dopiero sa suchary [emoji3][emoji3][emoji3]ja mam 168 wzrostu ale wygladam bym powiedziala szczuplo ale nie przsadnie[emoji4]no ale to moje zdanie i zeby nie bylo ja jem duzo i wlasnie zastanawiam sie jak dam rade bez slodkosci i innych zakazanaych teraz rzeczy,cos wynajde bez glutenu[emoji4]
Apropo @agatush chleb z lidla niw dosc ,ze mnie nie zachecil to mnie odstraszyl grrr...a ten z samych ziarenek co dzis kupilam to na moje oko ma pszenice wiec albo sama cos upieke albo bede musiala zamowic tak jak Ty[emoji5]

@Roxie niech juz Towja Mama nie przasadza[emoji4]ale nawet jakbys miala sie toczyc to w sumie o tym marzysz[emoji5]wiec zycze Ci abys byla chodzacym paczkiem[emoji12]

Mysle,ze twoj gin jarzy,skoro wspomnial o lekach i ,ze to lzejsza odmiana.
Moj zasugerowal mi konsultacje z genetykiem.
Zrobil foto i powiedzial,ze sobie skonsultuje wiec moim zdaniem widzial to poraz pierwszy

Podesle Ci link do sklepu i chleba jak będę przy kompie ;-) ja nigdy szczupłą nie byłam.

I to nie jest tak że na diecie bezglutenowej się chudnie.... Ja np. Przytylam.... :-/ ale trudno teraz zrzucilam w ciąży :-p wszystko zależy od organizmu.

Słodycze bezglutenowe też są. Ja np. Uwielbiam piec ciasta i każde robię tylko w wersji bez glutenu ;-) nawet mazurek na święta był bezglutenowy :-) a tak na pieszą potrzebę to czekolady goplany są bez glutenu, merci, kinder czekoladki i snickersy :-p

Czesc dziewczyny
@KasiaK89 bardzo mi przykro ze sie nie udalo ale nie poddawaj sie
@roxie123 ja rowniez mam liste pytan do lekarza posegregowalam dokumenty bo u mnie tych specjalistow sie nazbieralo alergolog ginekolog i teraz naczyniowca lekarz rodzinny skierowal mnie na konsultacje poniewaz nie podoba jej sie moja zyla szyjna i chce to sprawdzic dostalam tez skierowanie na usg brzucha bo mam wydety nie wiem czy to po laparoskopii czy w wyniku antykoncepcji. Poprosilam tez szwagra o zalatwienie duzego kalendarza bo musze to miec wszystko na oku i zapisywac terminy badan a do tego jeszcze u mnie studia praca i praktyki.
@funia26 ja waze ok 60 kg ale nie jestem pewna mozliwe ze teraz przytylam miesiac biore tabletki antykoncepcyjne ale dieta nie jest dla mnie nie lubie , natomiast rozpisalam sobie rzeczy ktore musze wprowadzic i sa to marchew(nigdy nie lubilam fee) orzechy migdaly brokuly i ryby. jest tez wiele czerwonych warzyw i owocow buraki ktorych nienawidze a o dziwo w cp jadlam bez opamietania buraki tak mi smakowaly. Roznie bywa z tymi dietami bo znam przypadki ze osoby nie mogly miec dzieci ( moja kolezanka) palila duzo i zaszla, pare dni temu mi opowiadala ze lekarze jej nie dawali nadzieji i sie pogodzila z tym. Moja kuzynka znowu 1 ciaze poronila druga bardzo ciezko zniosla (urodzila)i teraz 3 ma jedynie co jej pomagalo to cola.
Ja zaopatrzylam sie w ziola wg O.Sroki zamierzam pic razem z mezem:) ale tez nie bede przesadzac z tym wszystkim ja praktycznie w ogole nie pije alkoholu nie lubie ale mysle nad czerwonym winem ponoc poprawia uklad krazenia (ale nie codziennie:))

@zaneta mam nadzieje,ze bedzie dobrze[emoji5]a jak u Ciebie?

@Roxie ja mysle,ze twoj lekarz na prawde kuma[emoji4]ale na 100% okaze sie w czwartek,tylko mu nie podpowiadaj na poczatku i zobaczymy co powie[emoji4]

Wiesz nie jest powiedziane ,ze zajde ,ale dowod na to ,ze wylaczylam myslenie o ciazy jest ewidentny...wczesniej jak zaczynala mi sie @(po pierwszym poronieniu) to odrazu wiedzilam kiedy wypada mi data porodu,juz 1 dc ,a teraz wyobrazcie sobie ,ze bylam przekonana,ze owu wypadnie mi po weselu przyjaciolki czyli 13-14 maj,ale wieczorem tak siedze i mysle,dZiwne okres mam miec 20.05 a owu 13-14??? I dopiero sobie uswiadomilam ,ze ta owulke mam na wyjezdzie[emoji3]
Tylko na 100% na weselu sie bede martwic czy napic sie alko czy nie .
No ale co mam zrobic napije sie ,tak na prawde starac sie mozemy miesciami.

@agatush dziekuje z gory,bede wdzieczna za linki[emoji4]
Udam ,ze nie widzialam tych kinderek(moje ulubione)ostatnio zjadalam cala duza paczke hehe na raz[emoji6][emoji15],snickersow i merci bo Ci do tyleczka nakopie,mialas mi napsiac ,ze slodycze sa z glutenem i bym miala spokoj a nie [emoji4][emoji12]a z nabialu tez zeezygnowalas?no ja nie dam rady...jedynie ,ze uzywam od dwoch lat mleka bez laktozy bo wczesniej wiecznie mialam biegunke niewiadomego pochodzenia i w sumie lekarka nie potrafila wyjasnic skad moze byc wiec odstwilam i jest normlnie,ale z maslanki,serow,jogurtu naturalnego nie zrezygnuje nie ma opcji[emoji4]
No chyba zebym musiala dla dzidzi to wiadomo.
Wtedy nawet zjem ten papierowy chleb[emoji4]

@zosiak powiedz mi jak z szczepieniami?robicie?czy bedziecie dzialac wczesniej bez nich?
Jak tam sytuacja z M?poprawilo sie?porozmawialiscie sobie?

reklama
Funia ja sobie napewno robie pol roczna przerwe nie ma opcji zebym sie starala a z tymi szczepieniami zastanawiam sie nad nim mam liste pytan do lekarza sporzadzona. Jesli nie bedzie innej opcji to pewnie zrobimy. Narazie skupiam sie na zdrowiu swoim i meza to najwazniejsze nie chce sie spieszyc bo konczylo sie to zle a nawet coraz gorzej. Z mezem sie poprawilo aczkolwiek on wylaczyl sie calkowicie nie chce rozmawiac o staraniach i lekarzach a ja w sumie to olalam. Wypil natomiast ziolka i rzucil palenie (bo czasami podpalal).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry