reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ehh to faktycznie miałaś ciężko z nią... na pewno się do niej nie zapisze. Przy następnej ciazy chyba tez zmienię lekarza może na tego dr Kszyka albo na dr Bereze - byłam u niego jako endokrynologa i był bardzo ok a pracuje też jako ginekolog.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeżeli jesteś Go pewna, to zrób tak :)

Ja będę chodzić prywatnie do dr, który mnie prowadził w szpitalu. Chcę mieć lekarza, który przyjmuje też w szpitalu w którym chcę kiedyś rodzić.

Ja tez zmieniam lekarza. Obecna dr była miła i dała mi badania. Jednak mam niedosyt bo np nie zmierzyla bicia serca, może wcześniej wyszlo by, że coś jest nie tak. Samo sprawdzenie czy bije to chyba za mało [emoji52]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Jesteś też z Krk? Do kogo chodziłaś?

reklama
Ja tez zmieniam lekarza. Obecna dr była miła i dała mi badania. Jednak mam niedosyt bo np nie zmierzyla bicia serca, może wcześniej wyszlo by, że coś jest nie tak. Samo sprawdzenie czy bije to chyba za mało [emoji52]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie miałam tak samo. A myślę że zmierzenie bicia serca by coś wykazało bo wielkość zarodka sugerowała ze zatrzymało się niedługo bo badaniu - 2tyg pozniej był mniejszy niż w momencie badania gdzie wykryli akcje serca.

Jeżeli jesteś Go pewna, to zrób tak :)

Ja będę chodzić prywatnie do dr, który mnie prowadził w szpitalu. Chcę mieć lekarza, który przyjmuje też w szpitalu w którym chcę kiedyś rodzić.

Jesteś też z Krk? Do kogo chodziłaś?
Ja chodziłam do Luxmed. Pierwsza ciążę prowadził dr Świstak ale teraz nie miałam szans na termin u niego wiec poszłam do dr Kwiecińskiej-Czaplińskiej.
Zmieniam na ordynatora ginekologii bo ma super opinie i wolę iść raz w miesiącu prywatnie niż do byle kogo.
Właśnie miałam tak samo. A myślę że zmierzenie bicia serca by coś wykazało bo wielkość zarodka sugerowała ze zatrzymało się niedługo bo badaniu - 2tyg pozniej był mniejszy niż w momencie badania gdzie wykryli akcje serca.

U mnie serduszko zatrzymało się zaraz po badaniu a dowiedziałam się 3 tygodnie później, na kolejnym badaniu [emoji52]

@funia26 w sumie tak ale mi się wydaje , że chyba za mało czasu minęło ;/ ale ok zrobię za tydzień nawet dla porównania jaki będzie wynik teraz...
No wykrakałam sobie ale umieram dziś od rana ;/ daaawno nie miałam tak bolesnej @ , wiedziałam , ze przyjdzie bo całą noc nie spałam było mi duszno , a do tego jakby ktoś wiaderko wody na mnie wylał cała mokra byłam . Pewnie w przyszłym tygodniu będzie mi lekarz kazał przyjechac na oddział , już mnie nerwy tłuką co to będzie ;/
kiedy będzie wynik Twoich mutacji ?

@roxie wspolczuje z @ale zobacz tobie sie skonczy a mi zacznie[emoji4]
Co do badania to doskonale rozumiem,ze sie boisz bo ja tez bym sie bala,raz ,ze usypianie a dwa ,ze ja teraz panikuje przed kazdym badaniem w obawie o wynik[emoji58]
Bylam w zeszly poniedzialek a mowili ,ze do 2 tyg tylko nie wiem czy licza 14 dni roboczych czy 14 zwyklych[emoji4]mysle,ze najpozniej za jakis tydzien beda az sie boje[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Byłam dzisiaj na ostatniej kontroli w szpitalu - wszystko jest idealnie, muszę wyleczyć jeszcze zaległe infekcje i czekamy na miesiączkę. Spadł mi kamień z serca... mogę zamknąć ten rozdział.

Na kolejną wizytę mam się umówić prywatnie w klinice jak przyjdzie miesiączka dostanę skierowanie na badania, ale z wrażenia zapomniałam zapytać jakie...
Dobre wiadomośći;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@funia26 noo ja teraz też panikuje przed badaniami ;/ ale co ma być to będzie ... chciałabym jak najszybciej znów spróbować a nie czekać az coś się obniży wyleczy itd ...
Aha to jeszcze troche oni tak mówią ale mi przyszedł po tygodniu :) moze nic nie wyjdzie bo homocysteine masz ok :)

@roxie wlasnie tez licze na to ,ze wyniki beda niebawem[emoji4]jeszcze kilka badan z zespolu antyfosfolipidowego nie dostalam i P/c przeciwlozyskowe i takie tam ,szczerze powiem,ze z jednej strony jakby cos wyszlo to pzynajmniej mialabym przyczyne a tak to nic [emoji4]wiec juz nie wiem co gorsze

Nie boj sie ,bedZiemy z Toba myslami na badaniu.
Potem wszystko sie wyjasni i nawet jesli ten cykl trzeba bedzie odpuscic to nastpeny bedzie nasz[emoji4]

@funia26 noo ja teraz też panikuje przed badaniami ;/ ale co ma być to będzie ... chciałabym jak najszybciej znów spróbować a nie czekać az coś się obniży wyleczy itd ...
Aha to jeszcze troche oni tak mówią ale mi przyszedł po tygodniu :) moze nic nie wyjdzie bo homocysteine masz ok :)
Ja też właśnie panikuje przed badaniami w maju. Szczególnie że progesteronu i estrogenu nie zrobię bo będę na początku cyklu [emoji20]
@roxie wlasnie tez licze na to ,ze wyniki beda niebawem[emoji4]jeszcze kilka badan z zespolu antyfosfolipidowego nie dostalam i P/c przeciwlozyskowe i takie tam ,szczerze powiem,ze z jednej strony jakby cos wyszlo to pzynajmniej mialabym przyczyne a tak to nic [emoji4]wiec juz nie wiem co gorsze

Nie boj sie ,bedZiemy z Toba myslami na badaniu.
Potem wszystko sie wyjasni i nawet jesli ten cykl trzeba bedzie odpuscic to nastpeny bedzie nasz[emoji4]

Kochana ile się czeka na wyniki zespołu antyfosfolipidowego? I ogólnie jakie badania polecacie robić oprocz:
-pakiet tarczycowy czyli tsh ft3 ft4 + przeciwciała
-mocz
-kal na pasożyty i ogólny (mam problemy brzuszne też i rozwolnienia)
-cholesterol
-fsh
-kortyzol
-lh
- prolaktyna (opłaca się robić na początku cyklu???)
-testosteron
-cytomegalia igg IgM
-Różyczka igg IgM
-toksoplazmoza igg IgM
I chce na ten zespół antyfosfolipidowy.
Coś jeszcze polecacie?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny.
M2B przepraszam,ze zapytam,nie pamietam,ile jestes po poronieniu?Bo na zespol antyfosfolipidowy badania robi sie do 6 tyg.po poronieniu.

A powiedzcie mi prosze,homocysteine mam ponad 10,czyli sporo,biore metyle,mam nadzieje,ze szybko spadnie.Ale biore tez tardyferon fol,tam wiadomo jest kwas foliowy.Co mam robic,brac nadal?Doradzcie prosze.

Do góry