reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny.
M2B przepraszam,ze zapytam,nie pamietam,ile jestes po poronieniu?Bo na zespol antyfosfolipidowy badania robi sie do 6 tyg.po poronieniu.

A powiedzcie mi prosze,homocysteine mam ponad 10,czyli sporo,biore metyle,mam nadzieje,ze szybko spadnie.Ale biore tez tardyferon fol,tam wiadomo jest kwas foliowy.Co mam robic,brac nadal?Doradzcie prosze.
Do 6 tyg? To nie wiedziałam. Ja jestem 36 dni po poronieniu wlasnie wczoraj dostalam pierwszy okres po ale badania będę mogła zrobić dopiero w połowie maja.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@M2b jeszcze zdazysz zrobic[emoji4]chyba ,ze Ty mieszkasz za granica i dopiero bedziesz w maju bo teraz cos mi swita?
Na wyniki mam czekac do dwoch tyg ,dostane droga mialowa[emoji4]
Zrob tez progesteron i estradiol ,mi lekarz mowil ,ze niby nie ma znaczenia przy pierwszym badaniu ktory dc ,byle bys pamietala ktory byl[emoji4]nie wiem czy to prawda,ja zrobilam w 13 dc.
Prolaktyne badalam 16-18 dc ,w styczniu tak mi lekarz doradzil,czytalam ,ze wlasnie najlepiej badac ja w fazie lutealnej(po owu).
Zbadaj moze tez wit d ,bedziesz wiedziala czy suplementowac.
Mozesz tez zeobic wymazy:chlamydia,ueroplasma,mykoplasma,gin musialby Ci pobrac i zawozisz na badanie.
Ja robilam tez posiew bakteriologiczny z szyjki.

@hona a na co bierzesz ten tradyferon? Zwykly kwas foliowy podnosi homocysteine?Ty masz kochana mthfr?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@M2b jeszcze zdazysz zrobic[emoji4]chyba ,ze Ty mieszkasz za granica i dopiero bedziesz w maju bo teraz cos mi swita?
Na wyniki mam czekac do dwoch tyg ,dostane droga mialowa[emoji4]
Zrob tez progesteron i estradiol ,mi lekarz mowil ,ze niby nie ma znaczenia przy pierwszym badaniu ktory dc ,byle bys pamietala ktory byl[emoji4]nie wiem czy to prawda,ja zrobilam w 13 dc.
Prolaktyne badalam 16-18 dc ,w styczniu tak mi lekarz doradzil,czytalam ,ze wlasnie najlepiej badac ja w fazie lutealnej(po owu).
Zbadaj moze tez wit d ,bedziesz wiedziala czy suplementowac.
Mozesz tez zeobic wymazy:chlamydia,ueroplasma,mykoplasma,gin musialby Ci pobrac i zawozisz na badanie.
Ja robilam tez posiew bakteriologiczny z szyjki.

@hona a na co bierzesz ten tradyferon? Zwykly kwas foliowy podnosi homocysteine?Ty masz kochana mthfr?

Tak ja w Anglii mieszkam i tu mi żadnych badań nie chcą robić. Dopiero 16 maja lecę na badania i do gina. Wit d suplementuje ale i tak zrobię badanie. Wymaz to gin robi u siebie na miejscu więc póki nie będę mieć okresu to mi zrobi (mam nadzieję że się cykl nie wydłuży to akurat nie bedzie).
A mam pytanie dlaczego na zespół antyfosfolipidowy jest czas do 6 tyg po poronieniu?

Tak ja w Anglii mieszkam i tu mi żadnych badań nie chcą robić. Dopiero 16 maja lecę na badania i do gina. Wit d suplementuje ale i tak zrobię badanie. Wymaz to gin robi u siebie na miejscu więc póki nie będę mieć okresu to mi zrobi (mam nadzieję że się cykl nie wydłuży to akurat nie bedzie).
A mam pytanie dlaczego na zespół antyfosfolipidowy jest czas do 6 tyg po poronieniu?

Ja też robiłam zaraz po poronieniu nawet nie po a w trakcie. Zespół często uaktywnia się w ciąży więc póki są hormony ciążowe to jest vardziej wiarygodne badanie

Kurcze u mnie dzis 22 dc i znow plamie mimo brania lutki echh... oreintujecie sie moze czy ta luteina pod jezyk jest tez w wiekszej dawce ?ja mam 50mg.
A moze powinnam zaczac brac dopochwowa,kurcze musze pogadac w poniedzialek z ginem.
Tak liczylam na to,ze nie bede plamic a tu du.... chyba nawet jak inne badania beda dobre to odpuscimy starania [emoji20]

Ja też robiłam zaraz po poronieniu nawet nie po a w trakcie. Zespół często uaktywnia się w ciąży więc póki są hormony ciążowe to jest vardziej wiarygodne badanie
Pytam dlaczego po 6 tyg od poronienia bo w laboratoriach często w pakiecie dla kobiet starających się o ciaze są te badania. Dlatego mnie te 6 tyg zdziwiło [emoji5]

Hej dziewczyny dawno mnie nie było pewnie jest mnóstwo nowych kobietek dlatego zapalam światełko dla Aniołkow (*).
U mnie coraz lepiej już chyba to gorsze samopoczucie minęło ostatnio Wiktor był przeziebiony ale już przeszło mu .

Ja dostałam zaproszenie na komunie i na wesele także imprezki się szykują :)

No i nadal ćwiczę po małej przerwie a po świętach oczywiście kg na plusie; )

Mam nadzieję że o mnie troszkę pamiętacie buziaki i do napisania :*

Kurcze u mnie dzis 22 dc i znow plamie mimo brania lutki echh... oreintujecie sie moze czy ta luteina pod jezyk jest tez w wiekszej dawce ?ja mam 50mg.
A moze powinnam zaczac brac dopochwowa,kurcze musze pogadac w poniedzialek z ginem.
Tak liczylam na to,ze nie bede plamic a tu du.... chyba nawet jak inne badania beda dobre to odpuscimy starania [emoji20]

Ja biorę dopochwowo od 12dc i narazie plamien nie ma.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry