reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ehh to faktycznie miałaś ciężko z nią... na pewno się do niej nie zapisze. Przy następnej ciazy chyba tez zmienię lekarza może na tego dr Kszyka albo na dr Bereze - byłam u niego jako endokrynologa i był bardzo ok a pracuje też jako ginekolog.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeżeli jesteś Go pewna, to zrób tak :)

Ja będę chodzić prywatnie do dr, który mnie prowadził w szpitalu. Chcę mieć lekarza, który przyjmuje też w szpitalu w którym chcę kiedyś rodzić.

Ja tez zmieniam lekarza. Obecna dr była miła i dała mi badania. Jednak mam niedosyt bo np nie zmierzyla bicia serca, może wcześniej wyszlo by, że coś jest nie tak. Samo sprawdzenie czy bije to chyba za mało [emoji52]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Jesteś też z Krk? Do kogo chodziłaś?

reklama
Ja tez zmieniam lekarza. Obecna dr była miła i dała mi badania. Jednak mam niedosyt bo np nie zmierzyla bicia serca, może wcześniej wyszlo by, że coś jest nie tak. Samo sprawdzenie czy bije to chyba za mało [emoji52]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie miałam tak samo. A myślę że zmierzenie bicia serca by coś wykazało bo wielkość zarodka sugerowała ze zatrzymało się niedługo bo badaniu - 2tyg pozniej był mniejszy niż w momencie badania gdzie wykryli akcje serca.

Jeżeli jesteś Go pewna, to zrób tak :)

Ja będę chodzić prywatnie do dr, który mnie prowadził w szpitalu. Chcę mieć lekarza, który przyjmuje też w szpitalu w którym chcę kiedyś rodzić.

Jesteś też z Krk? Do kogo chodziłaś?
Ja chodziłam do Luxmed. Pierwsza ciążę prowadził dr Świstak ale teraz nie miałam szans na termin u niego wiec poszłam do dr Kwiecińskiej-Czaplińskiej.
Zmieniam na ordynatora ginekologii bo ma super opinie i wolę iść raz w miesiącu prywatnie niż do byle kogo.
Właśnie miałam tak samo. A myślę że zmierzenie bicia serca by coś wykazało bo wielkość zarodka sugerowała ze zatrzymało się niedługo bo badaniu - 2tyg pozniej był mniejszy niż w momencie badania gdzie wykryli akcje serca.

U mnie serduszko zatrzymało się zaraz po badaniu a dowiedziałam się 3 tygodnie później, na kolejnym badaniu [emoji52]

@funia26 w sumie tak ale mi się wydaje , że chyba za mało czasu minęło ;/ ale ok zrobię za tydzień nawet dla porównania jaki będzie wynik teraz...
No wykrakałam sobie ale umieram dziś od rana ;/ daaawno nie miałam tak bolesnej @ , wiedziałam , ze przyjdzie bo całą noc nie spałam było mi duszno , a do tego jakby ktoś wiaderko wody na mnie wylał cała mokra byłam . Pewnie w przyszłym tygodniu będzie mi lekarz kazał przyjechac na oddział , już mnie nerwy tłuką co to będzie ;/
kiedy będzie wynik Twoich mutacji ?

@roxie wspolczuje z @ale zobacz tobie sie skonczy a mi zacznie[emoji4]
Co do badania to doskonale rozumiem,ze sie boisz bo ja tez bym sie bala,raz ,ze usypianie a dwa ,ze ja teraz panikuje przed kazdym badaniem w obawie o wynik[emoji58]
Bylam w zeszly poniedzialek a mowili ,ze do 2 tyg tylko nie wiem czy licza 14 dni roboczych czy 14 zwyklych[emoji4]mysle,ze najpozniej za jakis tydzien beda az sie boje[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Byłam dzisiaj na ostatniej kontroli w szpitalu - wszystko jest idealnie, muszę wyleczyć jeszcze zaległe infekcje i czekamy na miesiączkę. Spadł mi kamień z serca... mogę zamknąć ten rozdział.

Na kolejną wizytę mam się umówić prywatnie w klinice jak przyjdzie miesiączka dostanę skierowanie na badania, ale z wrażenia zapomniałam zapytać jakie...
Dobre wiadomośći;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@funia26 noo ja teraz też panikuje przed badaniami ;/ ale co ma być to będzie ... chciałabym jak najszybciej znów spróbować a nie czekać az coś się obniży wyleczy itd ...
Aha to jeszcze troche oni tak mówią ale mi przyszedł po tygodniu :) moze nic nie wyjdzie bo homocysteine masz ok :)

@roxie wlasnie tez licze na to ,ze wyniki beda niebawem[emoji4]jeszcze kilka badan z zespolu antyfosfolipidowego nie dostalam i P/c przeciwlozyskowe i takie tam ,szczerze powiem,ze z jednej strony jakby cos wyszlo to pzynajmniej mialabym przyczyne a tak to nic [emoji4]wiec juz nie wiem co gorsze

Nie boj sie ,bedZiemy z Toba myslami na badaniu.
Potem wszystko sie wyjasni i nawet jesli ten cykl trzeba bedzie odpuscic to nastpeny bedzie nasz[emoji4]

@funia26 noo ja teraz też panikuje przed badaniami ;/ ale co ma być to będzie ... chciałabym jak najszybciej znów spróbować a nie czekać az coś się obniży wyleczy itd ...
Aha to jeszcze troche oni tak mówią ale mi przyszedł po tygodniu :) moze nic nie wyjdzie bo homocysteine masz ok :)
Ja też właśnie panikuje przed badaniami w maju. Szczególnie że progesteronu i estrogenu nie zrobię bo będę na początku cyklu [emoji20]
@roxie wlasnie tez licze na to ,ze wyniki beda niebawem[emoji4]jeszcze kilka badan z zespolu antyfosfolipidowego nie dostalam i P/c przeciwlozyskowe i takie tam ,szczerze powiem,ze z jednej strony jakby cos wyszlo to pzynajmniej mialabym przyczyne a tak to nic [emoji4]wiec juz nie wiem co gorsze

Nie boj sie ,bedZiemy z Toba myslami na badaniu.
Potem wszystko sie wyjasni i nawet jesli ten cykl trzeba bedzie odpuscic to nastpeny bedzie nasz[emoji4]

Kochana ile się czeka na wyniki zespołu antyfosfolipidowego? I ogólnie jakie badania polecacie robić oprocz:
-pakiet tarczycowy czyli tsh ft3 ft4 + przeciwciała
-mocz
-kal na pasożyty i ogólny (mam problemy brzuszne też i rozwolnienia)
-cholesterol
-fsh
-kortyzol
-lh
- prolaktyna (opłaca się robić na początku cyklu???)
-testosteron
-cytomegalia igg IgM
-Różyczka igg IgM
-toksoplazmoza igg IgM
I chce na ten zespół antyfosfolipidowy.
Coś jeszcze polecacie?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny.
M2B przepraszam,ze zapytam,nie pamietam,ile jestes po poronieniu?Bo na zespol antyfosfolipidowy badania robi sie do 6 tyg.po poronieniu.

A powiedzcie mi prosze,homocysteine mam ponad 10,czyli sporo,biore metyle,mam nadzieje,ze szybko spadnie.Ale biore tez tardyferon fol,tam wiadomo jest kwas foliowy.Co mam robic,brac nadal?Doradzcie prosze.

Do góry