reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@mififi ja poronilam 02.03 lekarz z nfz juz wyrazil zgode na starania ale nie dzialamy.
Narazie sie badamy,jak dostane wszystkie wyniki to zobaczymy.
No i wszytsko bedzie tez zalezalo pewnie od hormonow ,ktore zle wyszly.

@gabrika badalam:
Tarczyce:tsh,ft3,ft4,anty tpo,anty tg zbadalam mimo,ze tsh bylo wczesniej ladne ok 1,wyszlo mi hashinoto ale endokrynolog powiedzial,ze narazie nie leczymy.

Homocysteina
Caly zaspol antyfosfolipidowy(tam jest kilka badan)
P/c przeciwloztskowe
P/c przeciwjadrowe
Wit d
Hormony:estradiol,progesteron,testosteron,dhaes
(Progesteron niski)

Mutacja mthfr i v-leiden,gen potrombiny

Kariotypy badamy 9 maja

Nasienie:seminogram,p/c przeciwplemnikowe (wynik ok)

Gr krwi M ,tak dla pewnosci czy sie 30 lat temu nie pomylili[emoji4]jeszce nie odebralam.
To chyba wszystko[emoji4]
Dzialam z listy nafoczki i z pomocy dziewczyn.
Poki co na same te badania bez wizyt u lekarzy wydalam ok 1500 zl a to nie koniec[emoji5]
Aaa i jeszcze posiew z szyjki na bakterie
,chlamydie,ueroplasme,mykoplasme

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja mam wit D na poziomie niewystarczającym nie mam niedoboru ani normy ;p a dokładnie 22,60 gdzie normą jest od 30 w górę , tym się nie przejmuję bo mam tak po środku więc biorę D jeszcze tak z miesiąc pewnie i powinno być ok żeby nie przedobrzyć :) Najbardziej boli mnie ta homocysteina wrrr chce ją zbić jak najszybciej ;/

@mififi ja poronilam 02.03 lekarz z nfz juz wyrazil zgode na starania ale nie dzialamy.
Narazie sie badamy,jak dostane wszystkie wyniki to zobaczymy.
No i wszytsko bedzie tez zalezalo pewnie od hormonow ,ktore zle wyszly.

@gabrika badalam:
Tarczyce:tsh,ft3,ft4,anty tpo,anty tg zbadalam mimo,ze tsh bylo wczesniej ladne ok 1,wyszlo mi hashinoto ale endokrynolog powiedzial,ze narazie nie leczymy.

Homocysteina
Caly zaspol antyfosfolipidowy(tam jest kilka badan)
P/c przeciwloztskowe
P/c przeciwjadrowe
Wit d
Hormony:estradiol,progesteron,testosteron,dhaes
(Progesteron niski)

Mutacja mthfr i v-leiden,gen potrombiny

Kariotypy badamy 9 maja

Nasienie:seminogram,p/c przeciwplemnikowe (wynik ok)

Gr krwi M ,tak dla pewnosci czy sie 30 lat temu nie pomylili[emoji4]jeszce nie odebralam.
To chyba wszystko[emoji4]
Dzialam z listy nafoczki i z pomocy dziewczyn.
Poki co na same te badania bez wizyt u lekarzy wydalam ok 1500 zl a to nie koniec[emoji5]
Aaa i jeszcze posiew z szyjki na bakterie
,chlamydie,ueroplasme,mykoplasme

Zaczniesz jak będziesz na siłach. Zbadaj to co uważasz za słuszne. Będziesz spokojniejsza

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@mififi dokladnie ,najwazniejsze to czuc sie gotowa[emoji4]

@Roxie ja mysle,ze jak bierzesz metyle to spadnie szybko tak jak u Agatush,gdzie ona miala poziom ok 15 jak dobrze pamietam[emoji4]

Byłam dzisiaj na ostatniej kontroli w szpitalu - wszystko jest idealnie, muszę wyleczyć jeszcze zaległe infekcje i czekamy na miesiączkę. Spadł mi kamień z serca... mogę zamknąć ten rozdział.

Na kolejną wizytę mam się umówić prywatnie w klinice jak przyjdzie miesiączka dostanę skierowanie na badania, ale z wrażenia zapomniałam zapytać jakie...

Byłam dzisiaj na ostatniej kontroli w szpitalu - wszystko jest idealnie, muszę wyleczyć jeszcze zaległe infekcje i czekamy na miesiączkę. Spadł mi kamień z serca... mogę zamknąć ten rozdział.

Na kolejną wizytę mam się umówić prywatnie w klinice jak przyjdzie miesiączka dostanę skierowanie na badania, ale z wrażenia zapomniałam zapytać jakie...
Kochana tak się cieszę że jest ok. Ja właśnie wczoraj po 34 dniach po poronieniu dostałam okres. Będzie dobrze i następnym razem już będzie ok!
Ja w maju jadę do POLSKI na badania i do lekarza i jestem optymistycznie nastawiona Chociaż też się trochę boję. Już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze dostanę dupka lub luteinę i od czerwca zaczniemy znowu się starać [emoji5]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana tak się cieszę że jest ok. Ja właśnie wczoraj po 34 dniach po poronieniu dostałam okres. Będzie dobrze i następnym razem już będzie ok!
Ja w maju jadę do POLSKI na badania i do lekarza i jestem optymistycznie nastawiona Chociaż też się trochę boję. Już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze dostanę dupka lub luteinę i od czerwca zaczniemy znowu się starać [emoji5]

Nie wierzę, że to piszę, ale... cieszę się, że @ do Ciebie już przyszła!!! :) Gdyby tak moja @ też chciała przyjść po około miesiącu, to powinnam to być w pierwszej połowie maja! Zauważyłam, że pojawił się u mnie śluz, więc chyba coś tam się dzieje.

Ja mam nadzieję, że lekarz do którego trafiłam zadba o mnie z medycznego punktu widzenia i że wszystko ułoży się jak trzeba.

Zaczynam powoli układać sobie to wszystko w głowie, tak jak pisałyście, z dnia na dzień jest coraz łatwiej.

Nie wierzę, że to piszę, ale... cieszę się, że @ do Ciebie już przyszła!!! :) Gdyby tak moja @ też chciała przyjść po około miesiącu, to powinnam to być w pierwszej połowie maja! Zauważyłam, że pojawił się u mnie śluz, więc chyba coś tam się dzieje.

Ja mam nadzieję, że lekarz do którego trafiłam zadba o mnie z medycznego punktu widzenia i że wszystko ułoży się jak trzeba.

Zaczynam powoli układać sobie to wszystko w głowie, tak jak pisałyście, z dnia na dzień jest coraz łatwiej.
Mówiłam Ci kochana. Będzie lepiej chociaż ja mam dalej gorsze dni. Jedno słowo może we mnie wywołać takie emocje. No nic na to nie poradzę. Nigdy o tym nie zapomne. Ale żyjemy dalej i się nie poddajemy [emoji8] mam nadzieję, że twój lekarz się dobrze Tobą zajmie [emoji8]

Ja do tej pory mam sinusoide nastroju mimo że minęło już prawie 3 miesiące. U mnie w pracy był w zimę wysyp malych dzieci wiec niestety się nasluchalam opowieści - mam w zespole samych facetów dla wyjaśnienia. Jednemu nawet się bliźniaki trafiły.. dodatkowo mam jeszcze przyjaciółkę która urodziła w tamtym roku 2 września a mój termin według ostatniego usg tez wypadal na dokładnie 2.09. Nie powiedziałam jej do tej pory ze byłam w ciąży i straciłam, nie mam na to siły. Na czas urlopu macierzyńskiego wyprowadziła się 100km dalej wiec rzadko ja widuje. W ogóle prawie nikomu nie mówiłam o tej ciąży, nawet moi rodzice nie wiedza i chyba tak jest lepiej.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@funia26 właśnie nie wiem ile to się schodzi bo gdybym wiedziała ,że jest ok to gdyby histeroskopia wyszła dobrze może jeszcze coś byśmy podziałali w tym cyklu , ale to by było chyba za szybko ;/ badanie robiłam 6kwietnia , @powinnam teraz mieć jakoś bo dziś 29dc więc jeszcze do owulki troche czasu jest nie wiem czy robić to badanie znowu po @ czy nie , czy poczekać
O proszę wygadałam sobie @ przyszła ;p

Ostatnia edycja:
Do góry