reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Termin na zabieg mam 12 kwietnia czyli za tydzień. Może do tego czasu samo się rozwiąże. Zobaczymy. Mam skończony 10 tydzień, ale zarodek nie rozwijał się od 2 tygodni. Nie czuję się najgorzej tylko ciągle płacze. Nie obwiniam się bo trochę byłam na to przygotowana. Moja intuicja mi mówiła ze tak się to skończy, bo objawy mi ustąpiły. Wszyscy mówili że jest ok a ja czułam. Najbardziej się boje komplikacji i późniejszych starań i stresu

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Taki mi wyznaczył termin w szpitalu. Moja ginekolog mówiła , że teraz czekają na samoistne poronienie. Jakby się coś działo to man jechać do szpitala

A nie proponowali farmakologicznego? Mo lekarz w szpitalu powiedział ze lepiej nie czekać bo może dojść do poronienia septycznego... może skonsultuj się jeszcze w innym szpitalu?

A nie proponowali farmakologicznego? Mo lekarz w szpitalu powiedział ze lepiej nie czekać bo może dojść do poronienia septycznego... może skonsultuj się jeszcze w innym szpitalu?

Tak zadecydował ordynator oddziału i moja ginekolog twierdzi, że mi to nie zagraża. Może zbadam sobie w piątek CRP żeby mieć pewność że nie ma żadnego zakażenia

Moim zdaniem nie powinni czekać (ale mogę się mylić, bo lekarzem nie jestem). Skoro ciąża nie rozwija się od dwóch tygodni, to raczej na poronienie samoistne nie ma szans. A tylko można nabawić się jakiegoś zapalenia. U mnie w 11tc stwierdzono pusty pęcherzyk, a dwie godziny później byłam po zabiegu.
Ale skoro lekarze tak twierdzą, to może pozostaje im zaufać.

Ewelyn mi powiedzieli ze od razu zostaje nie odsylaja do domu bo plod martwy zakaza i istnieje ryzyko jedz do innego szpitala i powiedz ze sie zle cUjesz i boli cie brzuch dadza cytotek i antybiotyk bedziesz pod opieka i do weekendu w domku spokojnie a staranka mizna po 3 cyklach bedzue dobrze ja tez plakalam kilka dni a teraz tylko czasami bo w domku zawsze jest cos do zrobienia masz jakies dzieci czy to pierwsze jesli moge spytac? Buziaki jestesmy z Toba:*:*:*

Ewelyn mi powiedzieli ze od razu zostaje nie odsylaja do domu bo plod martwy zakaza i istnieje ryzyko jedz do innego szpitala i powiedz ze sie zle cUjesz i boli cie brzuch dadza cytotek i antybiotyk bedziesz pod opieka i do weekendu w domku spokojnie a staranka mizna po 3 cyklach bedzue dobrze ja tez plakalam kilka dni a teraz tylko czasami bo w domku zawsze jest cos do zrobienia masz jakies dzieci czy to pierwsze jesli moge spytac? Buziaki jestesmy z Toba:*:*:*
W innych krajach czekają nawet 4 tygodnie. Moja gin mówiła, że też jest lepiej jak będzie samoistne. Te dwa tygodnie to taki przybliżony termin bo 3 tygodnie temu było ok.
Mam już jedno dziecko, ma 5 lat i jest moim szczęściem najwiekszym

reklama
W innych krajach czekają nawet 4 tygodnie. Moja gin mówiła, że też jest lepiej jak będzie samoistne. Te dwa tygodnie to taki przybliżony termin bo 3 tygodnie temu było ok.
Mam już jedno dziecko, ma 5 lat i jest moim szczęściem najwiekszym

No ja w uk samoistnie poronilam 3 tyg po zatrzymaniu dziecka (dowiedziałam się o tym kilka dni wczesniej). Tu nie robią zabiegu. Jak naturalnie nie idzie to podają leki a dopiero jak to nic nie daje to zabieg. Więc zabieg to ostatecznosc. I jakoś żyją kobiety o żadnym zakażeniu nigdy nie słyszałam.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry