reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Ewelyn witaj kochana, przykro mi ze i Ciebie to spotkało... ja chodziłam prawie 3 tygodnie z obumarła ciąża (o czym nie wiedziałam) i pozniej czekałam kolejny tydzień na samoistne poronienie... ale trafiłam do szpitala z okropnymi bólami i poronieniem w toku. Moja ciąża obumarła na etapie 6 tygodnia. Myśle, ze jeśli masz ronić sama to obserwuj bacznie swoje ciało, szczególnie czy nie masz gorączki.

Do dziewczyn lepiej zorientowanych, kupiłam juz Metafolin i wit D Solgaru, planuje jeszcze kupić aktywna formę b6 z country life i b12 z now foods tylko mam pytanie - brać juz przed staraniami czy jak zajdę (chodzi mi o b6 i b12)?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Ewelyn witaj kochana, przykro mi ze i Ciebie to spotkało... ja chodziłam prawie 3 tygodnie z obumarła ciąża (o czym nie wiedziałam) i pozniej czekałam kolejny tydzień na samoistne poronienie... ale trafiłam do szpitala z okropnymi bólami i poronieniem w toku. Moja ciąża obumarła na etapie 6 tygodnia. Myśle, ze jeśli masz ronić sama to obserwuj bacznie swoje ciało, szczególnie czy nie masz gorączki.

Do dziewczyn lepiej zorientowanych, kupiłam juz Metafolin i wit D Solgaru, planuje jeszcze kupić aktywna formę b6 z country life i b12 z now foods tylko mam pytanie - brać juz przed staraniami czy jak zajdę (chodzi mi o b6 i b12)?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Oczywiscie ze przed. Wogole najlepiej przygotować organizm na 3 mce przed ale i tak nie wiesz kiedy się uda :)

Dziękuję @nafoczka za rady. Na chwilę obecną sama nie wiem , które rozwiązanie lepsze bo mam bajzel w domu po remoncie a jutro mam gości na dwa dni i nie wiem czy mój mąż to wszystko ogarnie. Trochę mnie pobolewa tam na dole i nie wiem czy się coś nie zaczyna. Ale brzuch mnie nie boli i plamień żadnych nie mam

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

W innych krajach czekają nawet 4 tygodnie. Moja gin mówiła, że też jest lepiej jak będzie samoistne. Te dwa tygodnie to taki przybliżony termin bo 3 tygodnie temu było ok.
Mam już jedno dziecko, ma 5 lat i jest moim szczęściem najwiekszym

To bedzie twoja sila to dziecko dzieki niemu dojdziesz do siebie ja szukalam na necie jak moim dzieciom mam dwojke malych powiedziec i nie mozna ze bozia zabrala bo potem nie chca sie np modlic itp albo ze bylo chore bo jak zachoruje to bedzie sie balo ze umrze albo ze zasnelo bo bedzie sie balo spac ja powiedzialam ze aniolki zabraly i jest z nimi teraz na chmurkach i jest szczesliwe to przyhely to dobrze byly smutne ale zrozumialy mam nadzieje ze to cos komus pomize powiedziec dziecku w domku :*:*

Ja też miałam takie przeczucie ze stracę ciaze;/ i się stało. Nie martw się na zapas. Ja poronilam 2 miesiące temu miałam czekać 3 aby znów się starać. Od dziś zaczynam starania. Moja gin powiedziała że wyniki ok i można zacząć. Będę chodzić na monitoring cyklu. Bedzie wszystko dobrze

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez mialam od poczatku przeczucie ze nie donisze nawet dzien przed powiedzialam do kuzynki ze watpie ze ta ciaze donosze mam dziwne przeczucia:(:(
Trzymam kciuki kochana za zafasolkowanie i szczesliwe rozwiazanie:):)bedzie goraca noc hihi moj m tez czeka :):) ale narazie nie po pierwszym okresie tak :)

A jeszcze mam takie pytanie, jaka temperatura powinna mnie niepokoić?

Ja miałam bardzo wysoka ok 39 i dreszcze i bol brzucha jakby wszystko wypadalo gdy siadslam a po przyjęciu do szpitala okazało się ze jest takie zakażenie ze groziło sepsa. Tydzień pod kroplowkami w szpitalu. Także wiecie nie dało się tego pomylić z niczym innym ale warto gdy coś niepokoi zrobić posiew.

reklama
Katarina mowia lekarze zeby brac 3 miesiace przed staraniami. Choc jak masz homocysteine w normie to teoretycznie mozesz krocej brac przed staraniami.

Ewelyn Poronic to lepiej samemu lub choc po tabletkach, byle tylko udalo Ci sie zabiegu uniknac.
Ja tak poronilam w listopadzie w 6 tc dzidziusiowi nie zabilo serduszko lekarz kazal czekac jeszcze 2,5 tygodnia po czym odstawic luteine. Po odstawieniu na 4 dzien poronilam. Tylko ze wiedzialam co sie dzieje a to czekanie bylo czekanie na cud. Trzymaj sie kochana, bardzo mi przykro

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry