reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Nusia123 wlasnie jakos nie mam szczescia do lekarzy chyba,kazdy mi wmawia zeby jeszcze sie nie martwic a dla mnie juz dwie starty sa wystarczajacym powodem do zmartwien i badan.

@WISNIA kontroluje bete co kilka dni ,ostatnia robila w czwartek i wlasnie przed chwilka wrocilam z pobrania,takze zobaczymy czy spadla calkowiecie,chcialabym to odchaczyc juz z mojej listy problwmow.
Gina mam w czwrtek i chyba umre na zawal zanim tam pojde [emoji15]

@katarina dobrze ,ze poszlas do kogos innego na konsultacje,ja po pierwszym poronieniu tez bylam u innego lekarza na wszelki wypadek[emoji4]
Same dobre wiesci u Ciebie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Margotka i Funia dzięki kochane [emoji8] mam nadzieje, ze u was tez niedługo bedą takie same dobre wieści [emoji8] i niedługo razem starania. Byłyście juz u lekarza po poronieniu?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@funia26 , @...Margotka9022... wczoraj był chyba najgorszy dzień w moim życiu, wyłam dosłownie z bólu... ale wieczorem zrozumiałam/zobaczyłam dlaczego... :(

Dzisiaj od rana całkiem ok, ale 30 minut temu zażyłam kolejną dawkę tabletek, zobaczymy jak będzie...

Mam L4 na 2 tygodnie, myślałam, że do za dużo... ale już widzę, że to w sam raz. Potrzebuję się uspokoić, zebrać w 1 całość. Ta cała sytuacja dała mi ogromną lekcję życia... lekcję, której chyba wcześniej nie chciałam odrobić. Mam wrażenie, że wiele się we mnie zmieniło i będę na wiele spraw patrzeć zupełnie inaczej.

Musimy być wszystkie bardzo silne! Wierzę, że wszystkie staniemy na nogi i uda nam się urodzić wspaniałe maluszki! Nie może być inaczej.

Powiedzcie mi dziewczyny, jak szybko dostałyście miesiączke? Czy cykle od razu miałyście owulacyjne?
Ja jeszcze nie dostałam @. Właśnie mi się zbliża owulacja prawdopodobnie tzn organizm się na owu przygotowuje bo testy owu powoli pozytywne. Po poronieniu przed miesiączka jest (tzn może byc) owu więc niby starania można zacząć od razu. Ale ja będę czekać. Tak myślę że od czerwcowej@ zaczniemy dopiero.
Trzymaj się kochana
Ja L4 mam na 3 tygodnie.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@gabrika to dobrze że też masz takiego M , mój też mnie tak wspierał . Teraz już mineło troszke czasu i już nie pokazuje aż tak po sobie zajął sie budową ale wiem ,ze martwi się o mnie bo ciągle mi powtarza ,że będzie dobrze i że mam o siebie dbać jeździ ze mną na wszystkie wizyty i badania , i nie reaguje złoscią kiedy mam doła czy płacze ... a bywało ze wyganiałam go z domu zeby szukał innej żony która da mu dziecko , wtedy trzymał mnie mocno i mówił że on nie jest ze mną tylko dlatego żeby miec dziecko tylko że mnie kocha bez względu na to jak będzie . Takie trudne sytuacje pokazują jak ludziom na sobie zależy . Nie zamieniłabym mojego mężulka na nikogo innego na świecie :) ...niektórych członków rodziny z chęcią ;p co do witamin to biorę metyle b12,b6 i kwas foliowy , wyszła mi mutacja MTHFR i musiałam się przerzucić na witaminki w takiej formie
@funia26 z tymi badaniami to nie wiem ja biore wszystko do ginekologa , też mam stracha przed wizyta wg nie wiem czego sie spodziewać ;/ a miało być tak pięknie....:< co do badania nasienia to robiliśmy je w innym laboratorium nie w diagnostyce w sumie tylko seminogram , posiew nasienia pod kątem bakteryjnym , i przeciwciała przeciwplemnikowe . Nie nabieraj sobie do głowy zadnego raka! wariatka no ;p przestań ! ostatnio już miałas bardzo małą bete więc przy @ wszystko się oczyści :)

Ja właśnie wróciłam od gina. Mówiła że moja beta jest wysoka, ale z wysokiej schodziła. Trochę się martwiła, ale zrobiła USG i powiedziała, że wszytko wygląda dobrze - endometrium mam bardzo ładne, jajniki w porządku i prawdopodobnie jestem w środku cyklu. Mogę się starać za 3 miesiące, ale mówi, że jest ryzyko, bo jestem po 2 cesarkach i operacji bariatrycznej. Mówi, że to poważna operacja i boi się zrostów. Sama nie wiem co o tym myśleć. Chirurgów przy operacji bariatrycznej moje cesarki nie obchodziły, bo mówili, że macica jest w innym rejonie brzucha niż żołądek. Nie wiem, jak to jest, że w drugą stronę to działa. A na 100% będę miała cesarkę przy kolejnej ciąży. Któraś z Was coś wie na ten temat?

@katarina taaak ja bylam juz dwa razy[emoji5]teraz bede 3 raz na kontroli ,a minal miesiac.

@Roxie w takim razie zrobimy tak samo,ta babka mowila zeby zrobic seminogram,ale zrobimy tez bakterie i te pc plemnikowe.[emoji4]
Dziekuje[emoji8]
Wkrecam sobie,bo bardzo sie boje,nie lubie jak cos nade mna wisi.
W piatek planuje isc na reszte badan z zespolu antyfosfolipidowego,a w nastepnym tyg reszte.
Nie wiem czy zdecydujemy sie jednak na to allo mrl i nk czy nie zrobimy troszke "skroconej" listy.

@katarina taaak ja bylam juz dwa razy[emoji5]teraz bede 3 raz na kontroli ,a minal miesiac.

@Roxie w takim razie zrobimy tak samo,ta babka mowila zeby zrobic seminogram,ale zrobimy tez bakterie i te pc plemnikowe.[emoji4]
Dziekuje[emoji8]
Wkrecam sobie,bo bardzo sie boje,nie lubie jak cos nade mna wisi.
W piatek planuje isc na reszte badan z zespolu antyfosfolipidowego,a w nastepnym tyg reszte.
Nie wiem czy zdecydujemy sie jednak na to allo mrl i nk czy nie zrobimy troszke "skroconej" listy.

A te badania dostałaś do zrobienia ze względu na poronienie? Czy jeszcze z innych przyczyn?

reklama
@funia26 powiem Ci tak zrób sobie te mutacje bo jak widzisz przyswajanie witamin i kwasu f jest wazne , a niektóre dziewczyny nawet w ciąży biorą zastrzyki w brzuch no i dochodzi poziom tej homocysteiny co do reszty ja się wstrzymałam na razie ... póki co jeszcze wierze że się uda i tak wiem więcej niz do tej pory , bo wg nie spodziewałam się a tu bum ;/ ja do poniedziałkowej wizyty chyba tez nerwy strace do tego czeka mnie to badanie i wcale mi sie nie uśmiecha ;/

Do góry