reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Katarina91 Jezu jak tak można powiedzieć kobiecie po stracie. Ja opiekę w szpitalu miałam bardzo dobra. Pozwolono mi się wyplakac, podchodzono do tematu delikatnie. Wszystko tłumaczono spokojnie. Pamiętam jak na fotelu gdy szykowali mnie do zabiegu to anestezjolożka zaczęła mnie głaskać po głowie mówiąc ze wszystko będzie dobrze. Być może przez to sam pobyt w szpitalu i zabieg nie był jakiś traumatyczny.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Digitalgirl trzymam kciuki aby bylo wszystko dobrze. Nie jestes taka stara teraz wiek kobiet rodzacych poszedl do gory.
Katerina91 slowa lekarki nie na poziomie ja bym juz do niej nie poszla bo bym sie zle czula kobieta widocznie nie wie co przezywa inna osoba to przykre.
Dobranoc kobietki:)

@margotka byly konplikacje ,ale i tak warto bylo[emoji5]

@calineczka nie mialam tego mikroskopu ale z tego co mi wiadomo to dosc kosztowne,mysle,ze przy staraniach co dwa dni to zbedna rzecz ,mi osobiscie wystarcza testy owu[emoji4]a starania i tak co 1-2 dni [emoji3]

@Katarina91 wlasnie od dwoch dni kombinowalam jakby tu zmienic nick ale chyba sie nie da[emoji20]ja jestem 90 ,urodziny mam 3-go stycznia wiec 27 skonczone[emoji15]
Co do slow lekarki,hmmm uwazam ,ze mogla to zachowac dla siebie,dla niej bylas kolejna "kaprysna" ktora juz chce dziecko.
Ehh troche wiecej empatii by im sie czasem przydalo.
Dlatego ja chodze do facetow,wydaje mi sie ,ze oni bardziej nam wspolczuja

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@zosiak nawet nie mam zamiaru tam iść, ona mnie tylko przyjęła w szpitalu i robiła zabieg.
@...Margotka9022... na szczęście ja już ze stratą ,,pogodziłam" się wcześniej, bo czekałam tydzień na poronienie samoistne, jednak w szpitalu też przeszłam swoje.
@funia26 nick mnie zmylił, ja jestem 91 i to 1 stycznia :) więc urodziny zbliżone tylko rok nie ten

Jestem załamana...nie wiem co mam myśleć ... rycze od rana :< wszystkie badania wyszły super dzisiaj dostałam wyniki ostatniego i niestety wynik dodatni :< a tak czułam że musze zrobic to badanie :<

Mutacja genu MTHFR A1298C - dodatni

Ktoś cos wie na ten temat ? ma z tym do czynienia ? :< jestem załamana bo sie naczytałam ze albo wcale nie donosze ciąży albo bede miała chore dziecko :<

@nafoczka znasz kogoś kto by miał to samo ?

Ostatnia edycja:
@roxie123 z tego co kojarzę, to przy tej mutacji musisz chyba brać L-metylofolian wapnia zamiast zwykłego kwasu foliowego. To jest juz przetworzona forma kwasu foliowego, bo przy tej mutacji organizm nie daje sobie rady z jego przetworzeniem.

@roxie123 z tego co kojarzę, to przy tej mutacji musisz chyba brać L-metylofolian wapnia zamiast zwykłego kwasu foliowego. To jest juz przetworzona forma kwasu foliowego, bo przy tej mutacji organizm nie daje sobie rady z jego przetworzeniem.
Czytałam właśnie że branie zwykłego kwasu foliowego szkodzi bo sie nie przyswaja ;/ eh ciężko mi boje sie co teraz a już myślałam że wszystko będzie ok

@Nusia123 badań oprócz tarczycy nie robiłam, nie zdążyłam po prostu, nie sądziłam, że lekarz da zgodę na starania od razu po pierwszej miesiączce.
Teraz biorę duphaston, acard, euthyrox 75 na tarczycę no i kwas foliowy i witD.

Dzieci niestety nie mamy :( staraliśmy się przed pierwszą ciążą 2,5 roku.. więc to tym bardziej boli.
Wierze ze sie uda i bedziesz mamusia niejednego malenstwa mam kolezanke ktira poronila 3razy ma synka i staraja sie o kolejne:):) odpoczywaj walcz co wizyte o badania i zglaszaj wszystkie problemy gin bedzie dobrze!!!:)

Witamy Cie kochana.
Tak bardzo mi przykro z powodu utraty maleństwa :sad:
Nasze ramiona przyjmują i tulą każdą która tego potrzebuje. :tak:
Ból jest nie do opisania, każda z Nas w inny sposób przechodzi utratę swojej fasolki, jednak każda z Nas musi się z tym uporać.
Każda z Nas wesprze Cię w miarę swoich możliwości. Jeżeli będziesz chciała z Nami zostać to zapraszamy serdecznie.
Piszę również w imieniu dziewczyn bo jestem pewna tego, że każda jest tego samego zdania co i ja. :tak:
Zapalam światełko dla Twojego Aniołka [*]

Dziewczyny zastanawiam się nad kupnem mikroskopu owulacyjnego.
Może któraś z Was ma i się może wypowiedzieć w tym temacie?
Zastanawiam się czy warto :rolleyes2:
Dziekuje:)

reklama
Dziewczyny, wczoraj Wam pisałam o tym ze czuje się jak na owulacje. Zrobiłam test owulacyjny i taki oto wyszedł. Powiedzcie czy to możliwe mieć tak szybko owulacje? A może test wyszedł bo moze są śladowe ilości hsg?
1490781159-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry