reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, wczoraj Wam pisałam o tym ze czuje się jak na owulacje. Zrobiłam test owulacyjny i taki oto wyszedł. Powiedzcie czy to możliwe mieć tak szybko owulacje? A może test wyszedł bo moze są śladowe ilości hsg?
1490781159-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Margotko, hcg nie ma tu nic wspólnego bo testy owulacyjne badają stężenie hormonu LH :) masz owulację ;) też robię testy ale narazie nic

reklama
Katarina ja zrobiłam z głupa. Śluzu płodnego nie mam. Tylko pobolewania i ten test. Będę tego 13 u lekarza to zapytam czy to w ogóle jest możliwe bo mnie się wierzyć nie chce.

@Roxie kochana z tego co kiedys sie orientowalam to trzeba przy tej mutacji zastosowac odpowiednia suplementacje kwasu foliowego i wit b
Nie znam nikogo kto ma.
To nie jest wyrok,z tego co sie orientuje ,wystarcza te witaminy.
Podobno szacuje sie ,ze 50%populacji ma ta wade.
Bedzie dobrze,zobaczysz,pomysl ,ze znalazlas przyczyne .
Jestem z Toba i wiem ,ze bedzie na pewno dobrze[emoji5][emoji8]
Nie placz kochana[emoji20]
@margotka z testami owu jest tak ,ze one w ciazy wychodza pozytywne,bo te hormony sa podobne chemicznie,wiec np testem owu szybciej wykryjesz czy jestes w ciazy.
Moim zdaniem jeszcze masz hormony ciazowe i stad kreska,aczkolwiek owulacja tez jest mozliwa ,ja mialam normalnie ok 14-15 dc po poronieniu.

@Baslan slicznosci[emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Baslan cudowne malenstwo gratulacje!!!:):) pamietam cie z watku mamus ja bylam na sierpniowkach a ty?
Jak dlugo czekacie po stracie na kolejne staranka?? Ja juz bym chciala ale gin mowi min 3-4 mies a 5 najlepiej bo organizm pamieta ciaze a juz jest idealny do zajscia:)wuec czekam do sierpnia eh i robie badania na nfz jeszcze endokrynologa chce zalatwic

Ostatnia edycja:
Jestem załamana...nie wiem co mam myśleć ... rycze od rana :< wszystkie badania wyszły super dzisiaj dostałam wyniki ostatniego i niestety wynik dodatni :< a tak czułam że musze zrobic to badanie :<

Mutacja genu MTHFR A1298C - dodatni

Ktoś cos wie na ten temat ? ma z tym do czynienia ? :< jestem załamana bo sie naczytałam ze albo wcale nie donosze ciąży albo bede miała chore dziecko :<

@nafoczka znasz kogoś kto by miał to samo ?
Roxi na poronieniach nawykowych prawie kazda dziewczyna ma ta mutacje. Ja tez. Jaka masz wartosc homocysteiny? Mi ginekolog zalecal diete bez glutenu w ciazy acard i zastrzyki z clexanu. Jeszce mi napisz jaka masz postac homozygota czy heterozygota? Musisz brac metylylowane formy witamin b i kwasu foliowego.
Margotka test na owulacje może pokazac Ci stezenie hcg. Wiele dziewczyn tak robilo ze zamiast testu na hcg robilo najpierw lh. I rzeczywiście im wychodzilo. Warto zrobic bete czy spadla. Bo z tym nie ma żartów. Mi w glowie siedzi apel jednej z dziewczyn z forum która kilka razy poronila i nie badala bety. Okazalo sie pozniej ze miala zasniad groniasty, który dal przerzuty do mózgu. I wtedy nas wszystkie przestrzegala, zeby sie badac i nie byc tak "naiwnym" jak ona.

Ostatnia edycja:
Roxi na poronieniach nawykowych prawie kazda dziewczyna ma ta mutacje. Ja tez. Jaka masz wartosc homocysteiny? Mi ginekolog zalecal diete bez glutenu w ciazy acard i zastrzyki z clexanu. Jeszce mi napisz jaka masz postac homozygota czy heterozygota? Musisz brac metylylowane formy witamin b i kwasu foliowego.
Margotka test na owulacje może pokazac Ci stezenie hcg. Wiele dziewczyn tak robilo ze zamiast testu na hcg robilo najpierw lh. I rzeczywiście im wychodzilo. Warto zrobic bete czy spadla. Bo z tym nie ma żartów. Mi w glowie siedzi apel jednej z dziewczyn z forum która kilka razy poronila i nie badala bety. Okazalo sie pozniej ze miala zasniad groniasty, który dal przerzuty do mózgu. I wtedy nas wszystkie przestrzegala, zeby sie badac i nie byc tak "naiwnym" jak ona.
Kwiatuszku a jeśli domowy test wychodzi juz negatywny to juz Ok? Czy lepiej jeszcze zbadać betę?

Kwiatuszku betę w takim razie zrobię jakoś teraz. A czuje się bardzo owulacyjnie. Gniecie mnie, kłuje po jajnikach. Ja ogólnie uważam ze nie powinno się testami owulacyjnymi sprawdzać czy jest się w ciąży bo to robi mętlik w głowie. Raz zrobiłam test owulacyjny w dniu okresu, była słaba druga kreska a ciąży oczywiście nie było.

reklama
Kwiatuszku a jeśli domowy test wychodzi juz negatywny to juz Ok? Czy lepiej jeszcze zbadać betę?
Ta dziewczyna ronila sama.wiec wynikow hist pat nie miala. Zaden lekarz jej nie polecil zbadac bete. Mysle ze skoro testy wychodza negatywne to nie ma sensu robic bete. Chociaz przy zasniadzie beta lubi znikac i sie pojawiac tzn rosnac i maleć.

Do góry