reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Nusia123 badań oprócz tarczycy nie robiłam, nie zdążyłam po prostu, nie sądziłam, że lekarz da zgodę na starania od razu po pierwszej miesiączce.
Teraz biorę duphaston, acard, euthyrox 75 na tarczycę no i kwas foliowy i witD.

Dzieci niestety nie mamy :( staraliśmy się przed pierwszą ciążą 2,5 roku.. więc to tym bardziej boli.

reklama
@Nusia ,witaj starasznie mi przykro;(mam ciarki na calym ciele jak to czytam[emoji24]
Zostan z nami kochana.

@Roxie nie zbadalam tej bety,znaczy pojechalam tam ale czekalam pol godziny i babka pobrala krew 3osoba,maskara jakas,a ja sie spieszylam i nie moglam dluzej czwkac,takze jutro pojde[emoji20]chyba dostaje powoli miesiaczke,w dodatku cos mnie rozklada ,czuje sie jak zombie.
Ciesze sie ,ze twoje wyniki znow dobre[emoji5]

@zosiak wiem ,ze te kraje kusza ale uwierz mi nie przed planowaniem ciazy.
Ja po powrocie z Malediwow spedzialam tydzien w szpitalu na oddziale chorob zakaznych z podejrzeniem malarii,goraczki krwotocznej,zabronili kategorycznie starac sie o dziecko przez pol roku no nie wykryli co mi bylo,chyba ,ze zrobimy badanie na zike ,koszt 800zl za nas obu.
Miesiac bylam nie do zycia,z lozka nie moglam wstac.
A na Dominikanie tez sa te swinstwa i co gorsza na wiele chorob niestety nie ma szczepionek.
Polecam Europe [emoji4]

Powiedz mi jeszcze do kogo twraz chodzisz?bo nie odpowiedzialas ostatnio?i jak sie czujesz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Funia masz racje i dlatego wybije mezowi to z glowy zreszta w cale mnie tam nie ciagnie. Jesli chodzi o mnie to czuje sie strasznie ciagle mam ten dwutlenek wegla w sobie co musieli mi wprowadzic odczuwam bole barkow jeszcze tych ran a dzisiaj niedobrze mi sie zrobilo i siedzialam przy otwartym oknie ciagle biore leki choc zauwazylam ze dzisiaj przespalam cala noc. Funiu powiedz mi czy Twoje znajome co sa w ciazy tez mialy takie problemy poronienia ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Po prostu okropne ile kobiet to dotyka.... podziwiam dziewczyny, które miały 2 lub 3 poronienia i więcej i żyją z tym dalej i się starają... ja nie wiem czy bym się z tego podniosła. Dziewczyny, gdy zaszłyście w ciążę to ginekolog zwiększał Wam dawkę Euthyroxu lub Letroxu? Czy endokrynolog? Planuję zrobić badania krwi w tym tygodniu, ale nie wiem kiedy dostanę się do endokrynologa... dziś też dzwoniłam i nigdzie nie ma wcześniejszych terminów, niż ten który mam pod koniec maja... a do tego czasu myślałam, żeby już lepiej wyregulować tarczycę i zacząć starania :/ tak sobie myślę, że chyba odstawie te suplementy z jodem, tak na wszelki wypadek, chyba wystarczy to co z pożywienia.

@zosiak 33 :) ostatni dzwonek na pierwsze dziecko, ale wychodzi jak wychodzi
@Katarina91 ja biorę euthyrox. Najpierw miałam 25 dawkę przed ciążą ale slabo spadało więc dał 50ke a jak zaszlam w ciążę 75. Do tej pory biorę tę ostatnią dawkę, robiłam teraz tsh i mam 0,78 więc jest git

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

@zosiak wspolczuje Ci bardzo,na pewno po ciazy pozamacicznej i jeszcze takich przejsciach bedziesz dluzej dochodzila do siebie.
Wazne ,ze jestes w dobrych rekach.
Co do kolezanek to jedna poronila w 9 tc ,teraz jest w drugiej ciazy ok 30 tyg ,a poza tym ze znajomych nikt nie mial problemow.

@Katarina91 tez po pierwszym poronieniu myslalam,ze drugi raz bym tego nie zniosla,ale co mam zrobic ,pragne dziecka i bede walczyc jak lwica.
Byleby to byl ostatni raz[emoji20]

@calineczka ja tez dla dzdzi zniose wszystko ,ale poki co dzidzi nie mam a pryszczy coraz wiecej i ogolnie jakas deprecha mnie dosiega powoli

@Roxie a moglabys podac nazwe tego kolagenu i gdzie go zakpuic s najlepiej razem z fotka[emoji5]tez bym sie chetnie wypielgnowala[emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny okropny smutek mnie dopada jak Was czytam.
@zosiak straszne to co musiałaś przeżyć. Musisz dać sobie teraz troszkę czasu.
@funia26 Malediwy to moje marzenie jeśli chodzi o wakacje. Przykro mi ze takie komplikacje były po..

Ja dziś byłam u córki w przedszkolu bo był dzień otwarty i przyszła jedna Mama z noworodkiem 3tygodniowym. Wszyscy się zachwycali Maleństwem a ja czułam tysiące szpilek w sercu..

Dziś 12 dc, moje jajniki zachowują się jakby miały mieć owulacje. Brakuje mi seksu ale wiem ze musze wytrzymać do tego 13 i mieć pozwolenie lekarza.

Wypadało by zrobić tez betę...

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Witam was
Bylam u mamus sierpniowycg :( niestety w ost dzien 16 tyg pojechalam po malutkim kolejnym plamieniu do szpitala i serduszko juz nie bilo... 4 dni distawalam cytotek i musialam urodzic moja kruszynke moja (chyba tak czulam) coreczke maz byl przy mnie najwiekszy koszmar w moim zyciu.. A z okna widzialam oddzial nowiridkow szczesliwe mamy karmily i calowaly dzieci:(:( dlaczego??
Dzieki Bogu mam juz dwoje synka4.5 i corke 3 jak wrocilam do domu pytaly jak dzidzius? Przyjmiecie mnie??

Witamy Cie kochana.
Tak bardzo mi przykro z powodu utraty maleństwa :sad:
Nasze ramiona przyjmują i tulą każdą która tego potrzebuje. :tak:
Ból jest nie do opisania, każda z Nas w inny sposób przechodzi utratę swojej fasolki, jednak każda z Nas musi się z tym uporać.
Każda z Nas wesprze Cię w miarę swoich możliwości. Jeżeli będziesz chciała z Nami zostać to zapraszamy serdecznie.
Piszę również w imieniu dziewczyn bo jestem pewna tego, że każda jest tego samego zdania co i ja. :tak:
Zapalam światełko dla Twojego Aniołka [*]

Dziewczyny zastanawiam się nad kupnem mikroskopu owulacyjnego.
Może któraś z Was ma i się może wypowiedzieć w tym temacie?
Zastanawiam się czy warto :rolleyes2:

Ostatnia edycja:
reklama
@funia26 jasne, teraz pewnie też tak mówię, ale nie wolno się poddawać i mieć nadzieję na dobre zakończenie następnym razem. Ja zaszłam ciąże od razu w pierwszym cyklu starań, byliśmy bardzo zaskoczeni, radość ogromna, no ale jak szybko przyszło tak szybko poszło... Funia wnioskuję po nicku, że jesteśmy w tym samym wieku?
@...Margotka9022... współczuję, ja też jeszcze do niedawna ryczałam na widok brzuszka albo maleństwa... ale staraj się nastawić pozytywnie. Wiem, że łatwo mówić, ale ja sama już trochę doszłam do siebie i staram się myśleć z nadzieją o przyszłości :)

Ale nigdy nie zapomnę słów lekarki w szpitalu, gdy zgłosiłam się z poronieniem w toku, gdy zapytałam co ze staraniami o ciążę po zabiegu łyżeczkowania usłyszałam: To nie sklep z zabawkami....
Brak słów...

Do góry