reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kwiatuszku betę w takim razie zrobię jakoś teraz. A czuje się bardzo owulacyjnie. Gniecie mnie, kłuje po jajnikach. Ja ogólnie uważam ze nie powinno się testami owulacyjnymi sprawdzać czy jest się w ciąży bo to robi mętlik w głowie. Raz zrobiłam test owulacyjny w dniu okresu, była słaba druga kreska a ciąży oczywiście nie było.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz ja nigdy nie robilam. Testow owu tez nie mialam. Wiem tylko.z opowiadan dziewczyn :) a bete zrob dla swietego spokoju :) duzo nie kosztuje a moze pomóc

reklama
@Kwiatuszekk23 heterozygota a czym to się różni ? , co do homocysteiny to nawet nie wiem bo nie badałam albo może nawet nie wiem że robiłam ale chyba nie do tego mam podwyższone P-LCR :< teraz znowu się zacznie eh...
@funia to chyba nie jest tak proste wszystko :< myślę że to jest przyczyną bo wszystko inne jest ok ...
wg załamałam się , odeszły mi chęci do wszystkiego ;< teraz pewnie nie wiadomo kiedy będzie można się starać nie mówiąc już o rozwoju ciąży i o tym czy donosze i czy dzidziuś będzie zdrowy ;< świat mi się zawalił a tak się cieszyłam ze wszystko dobrze a tu ostatnie badanie przyszło i koszmar ... zrób sobie może też dla pewności czy tego nie masz bo widzisz ja się zupełnie nie spodziewałam a wyszło ;/ może u Ciebie też jest taka przyczyna i daleko szukać nie trzeba chociaż życze Ci żeby wyszło ok :*

Popytam dziewczyn na wątku o poronieniach nawykowych one będą coś wiedziały na pewno

Ostatnia edycja:
Roxi nie zalamuj sie najwazniejsze ze wiesz co mozesz zrobic. Bedziesz brala metylowane b6 i b12 no i najwazniejszy kwas foliowy metylowany. Zrob sobie badanie homocysteiny. I sie nie martw. W ciazy wezmiesz acard i clexane i bedzie dobrze. Duzo dziewczyn to ma mutacje a Ty sie ciesz ze wiesz co zrobic. Rozumiem Cie bo tez bylam zalamana a teraz zaluje ze nie zrobilam badan wczesniej bo moze by sie udalo moja ostania ciaze uratowac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Roxi nie zalamuj sie najwazniejsze ze wiesz co mozesz zrobic. Bedziesz brala metylowane b6 i b12 no i najwazniejszy kwas foliowy metylowany. Zrob sobie badanie homocysteiny. I sie nie martw. W ciazy wezmiesz acard i clexane i bedzie dobrze. Duzo dziewczyn to ma mutacje a Ty sie ciesz ze wiesz co zrobic. Rozumiem Cie bo tez bylam zalamana a teraz zaluje ze nie zrobilam badan wczesniej bo moze by sie udalo moja ostania ciaze uratowac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
@hajmal teraz się boję czy jesli nawet biorąc to wszystko uda mi się donosić, to czy dzidzia będzie zdrowa :< czemu akurat mnie musi to dotyczyć ;< wiem , ze wiele kobiet to ma , ale naprawde nie pomyślałabym ,że mi też się to przytrafi eh

@Kwiatuszekk23 heterozygota a czym to się różni ? , co do homocysteiny to nawet nie wiem bo nie badałam albo może nawet nie wiem że robiłam ale chyba nie do tego mam podwyższone P-LCR :< teraz znowu się zacznie eh...
@funia to chyba nie jest tak proste wszystko :< myślę że to jest przyczyną bo wszystko inne jest ok ...
wg załamałam się , odeszły mi chęci do wszystkiego ;< teraz pewnie nie wiadomo kiedy będzie można się starać nie mówiąc już o rozwoju ciąży i o tym czy donosze i czy dzidziuś będzie zdrowy ;< świat mi się zawalił a tak się cieszyłam ze wszystko dobrze a tu ostatnie badanie przyszło i koszmar ... zrób sobie może też dla pewności czy tego nie masz bo widzisz ja się zupełnie nie spodziewałam a wyszło ;/ może u Ciebie też jest taka przyczyna i daleko szukać nie trzeba chociaż życze Ci żeby wyszło ok :*

Popytam dziewczyn na wątku o poronieniach nawykowych one będą coś wiedziały na pewno
Tak jak Ci Funia pisala, co druga osoba to ma, tylko sie nie bada i nie wie. Zbadaj homocyteine. Bo to idzie w parze z mthfr.

reklama
@funia26 Ja też mam pryszczy coraz więcej. Co zalecze to spowrotem wracają. :frown:
Nie wiem co z ta moją owulacją, miałam mieć w poniedziałek, ale chyba nie było bo na teście owu druga kreska była blada. :crazy: starać się staramy cały czas, ale zastanawiam się co się dzieje z tą moją owulacją. :dry:
Mój K wyczytał o tym mikroskopie owulacyjnym i w sumie to On stwierdził, że jak teraz znowu się nie uda to się kupi ten mikroskop. Paczka testów owu kosztuje 20 zl a prawda jest taka, że nie wiadomo jak długo będziemy się jeszcze starać.
Cena mikroskopu to około 90 zl i można z Niego korzystać nawet 2 lata.
Tylko nie wiem czy warto to kupować.:wink:

Do góry