reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kwiatuszku betę w takim razie zrobię jakoś teraz. A czuje się bardzo owulacyjnie. Gniecie mnie, kłuje po jajnikach. Ja ogólnie uważam ze nie powinno się testami owulacyjnymi sprawdzać czy jest się w ciąży bo to robi mętlik w głowie. Raz zrobiłam test owulacyjny w dniu okresu, była słaba druga kreska a ciąży oczywiście nie było.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz ja nigdy nie robilam. Testow owu tez nie mialam. Wiem tylko.z opowiadan dziewczyn :) a bete zrob dla swietego spokoju :) duzo nie kosztuje a moze pomóc

reklama
@Kwiatuszekk23 heterozygota a czym to się różni ? , co do homocysteiny to nawet nie wiem bo nie badałam albo może nawet nie wiem że robiłam ale chyba nie do tego mam podwyższone P-LCR :< teraz znowu się zacznie eh...
@funia to chyba nie jest tak proste wszystko :< myślę że to jest przyczyną bo wszystko inne jest ok ...
wg załamałam się , odeszły mi chęci do wszystkiego ;< teraz pewnie nie wiadomo kiedy będzie można się starać nie mówiąc już o rozwoju ciąży i o tym czy donosze i czy dzidziuś będzie zdrowy ;< świat mi się zawalił a tak się cieszyłam ze wszystko dobrze a tu ostatnie badanie przyszło i koszmar ... zrób sobie może też dla pewności czy tego nie masz bo widzisz ja się zupełnie nie spodziewałam a wyszło ;/ może u Ciebie też jest taka przyczyna i daleko szukać nie trzeba chociaż życze Ci żeby wyszło ok :*

Popytam dziewczyn na wątku o poronieniach nawykowych one będą coś wiedziały na pewno

Ostatnia edycja:
Roxi nie zalamuj sie najwazniejsze ze wiesz co mozesz zrobic. Bedziesz brala metylowane b6 i b12 no i najwazniejszy kwas foliowy metylowany. Zrob sobie badanie homocysteiny. I sie nie martw. W ciazy wezmiesz acard i clexane i bedzie dobrze. Duzo dziewczyn to ma mutacje a Ty sie ciesz ze wiesz co zrobic. Rozumiem Cie bo tez bylam zalamana a teraz zaluje ze nie zrobilam badan wczesniej bo moze by sie udalo moja ostania ciaze uratowac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Roxi nie zalamuj sie najwazniejsze ze wiesz co mozesz zrobic. Bedziesz brala metylowane b6 i b12 no i najwazniejszy kwas foliowy metylowany. Zrob sobie badanie homocysteiny. I sie nie martw. W ciazy wezmiesz acard i clexane i bedzie dobrze. Duzo dziewczyn to ma mutacje a Ty sie ciesz ze wiesz co zrobic. Rozumiem Cie bo tez bylam zalamana a teraz zaluje ze nie zrobilam badan wczesniej bo moze by sie udalo moja ostania ciaze uratowac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
@hajmal teraz się boję czy jesli nawet biorąc to wszystko uda mi się donosić, to czy dzidzia będzie zdrowa :< czemu akurat mnie musi to dotyczyć ;< wiem , ze wiele kobiet to ma , ale naprawde nie pomyślałabym ,że mi też się to przytrafi eh

@Kwiatuszekk23 heterozygota a czym to się różni ? , co do homocysteiny to nawet nie wiem bo nie badałam albo może nawet nie wiem że robiłam ale chyba nie do tego mam podwyższone P-LCR :< teraz znowu się zacznie eh...
@funia to chyba nie jest tak proste wszystko :< myślę że to jest przyczyną bo wszystko inne jest ok ...
wg załamałam się , odeszły mi chęci do wszystkiego ;< teraz pewnie nie wiadomo kiedy będzie można się starać nie mówiąc już o rozwoju ciąży i o tym czy donosze i czy dzidziuś będzie zdrowy ;< świat mi się zawalił a tak się cieszyłam ze wszystko dobrze a tu ostatnie badanie przyszło i koszmar ... zrób sobie może też dla pewności czy tego nie masz bo widzisz ja się zupełnie nie spodziewałam a wyszło ;/ może u Ciebie też jest taka przyczyna i daleko szukać nie trzeba chociaż życze Ci żeby wyszło ok :*

Popytam dziewczyn na wątku o poronieniach nawykowych one będą coś wiedziały na pewno
Tak jak Ci Funia pisala, co druga osoba to ma, tylko sie nie bada i nie wie. Zbadaj homocyteine. Bo to idzie w parze z mthfr.

reklama
@funia26 Ja też mam pryszczy coraz więcej. Co zalecze to spowrotem wracają. :frown:
Nie wiem co z ta moją owulacją, miałam mieć w poniedziałek, ale chyba nie było bo na teście owu druga kreska była blada. :crazy: starać się staramy cały czas, ale zastanawiam się co się dzieje z tą moją owulacją. :dry:
Mój K wyczytał o tym mikroskopie owulacyjnym i w sumie to On stwierdził, że jak teraz znowu się nie uda to się kupi ten mikroskop. Paczka testów owu kosztuje 20 zl a prawda jest taka, że nie wiadomo jak długo będziemy się jeszcze starać.
Cena mikroskopu to około 90 zl i można z Niego korzystać nawet 2 lata.
Tylko nie wiem czy warto to kupować.:wink:

Do góry