Magdalena niestety lekarze wykonują procedury a nie leczą. Moje zdanie zawsze było takie, że służba zdrowia powinna być sprywatyzowana. Tylko konkurencja i szeroki rynek usług dają zadowolenie klienta. Wszyscy się oburzają, że przecież płacą składki, to im się należy. Ale czy nie byłoby dla wszystkich lepiej, gdybyśmy oddawali dla państwa tą dziesięcinę a 90% zarobionych pieniędzy wydali na to, co sami chcemy? Przypomnę, że po wprowadzeniu dziesięciny chłopi bardzo się buntowali. Dzisiaj oddaję połowę pensji na wstępie, nie wspominając o opodatkowanych produktach i usługach. Ale jakoś nikt się nie buntuje...
reklama
Roxie bardzo mi przykro ;( co za pech !!!
Ile jeszcze my musimy przejść ;(
Kochana może jeszcze nic straconego jestem z tobą myślami .
Jesli niestety bedzie to koniec to do następnych starań zrób sobie szereg badań po poronieniach nawykowych i może pójdź od immunologa i zbadaj komórki nk i zespół fosfolidowy i kardiolipowy .
Która to twoja ciąża ?
Ile już straciłaś ?
Ja straciłam 4 ciaze przeszłam kupę badań i zabiegów nie znaleźli przyczyny moich poronień dopiero po 2 latach od ostatniego poronienia znalazłam nowego lekarza i zrobiłam badania komórek Nk i mam bardzo wysokie i one zabijają każda moją ciąże , wszystkie kończyły sie miedzy 4-8 tyg .
Takze nie trać czasu na kolejne straty zrób badania .
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ile jeszcze my musimy przejść ;(
Kochana może jeszcze nic straconego jestem z tobą myślami .
Jesli niestety bedzie to koniec to do następnych starań zrób sobie szereg badań po poronieniach nawykowych i może pójdź od immunologa i zbadaj komórki nk i zespół fosfolidowy i kardiolipowy .
Która to twoja ciąża ?
Ile już straciłaś ?
Ja straciłam 4 ciaze przeszłam kupę badań i zabiegów nie znaleźli przyczyny moich poronień dopiero po 2 latach od ostatniego poronienia znalazłam nowego lekarza i zrobiłam badania komórek Nk i mam bardzo wysokie i one zabijają każda moją ciąże , wszystkie kończyły sie miedzy 4-8 tyg .
Takze nie trać czasu na kolejne straty zrób badania .
@funia26 no jesteśmy na bardzo zbliżonym etapie. A czuję się już o niebo lepiej, ostatnie dni to była masakra, ciągłe mdłości, wszystko śmierdzi, ciężko było coś zjeść, a głodna chodzę praktycznie non stop Oby do wizyty, teraz mam 23.02 na NFZ i już tam będę chodzić, do lekarza którego poleca dużo moich znajomych, zresztą ja też mam o nim dobre zdanie.
Rocie tak jak dziewczyny mówią porób badania, nawet jeśli będziesz musiała za wszystkie płacić, ale przynajmniej będziesz miała szansę dowiedzieć się co jest nie tak i zapobiec kolejnej stracie.
Rocie tak jak dziewczyny mówią porób badania, nawet jeśli będziesz musiała za wszystkie płacić, ale przynajmniej będziesz miała szansę dowiedzieć się co jest nie tak i zapobiec kolejnej stracie.
Funia90
Fanka BB :)
@Baslan ja mialam taki hardcore w poprzedniej ciazy,nic nie moglam jesc a jak juz jadlam to slodkie,warzywa mnie gryzly,obiadu zrobic nie moglam,ciagle spalam i mnie mdlilo
A teraz nic mi nie jest ,na prawde,gdyby nie usg czy beta to bym nie powiedziala ,ze to ciaza.[emoji4]
Takze tutaj potwierdza sie teoria ,ze kazda ciaza jest inna
Ja wlasnie wczoraj bylam na nfz,bo moj doktorek jest na miesiecznym urlopie i powiem Wam ,ze jestem zachwycona,chyba zmienie lekarza,wizyta pol godziny,wszystko dokladnie,usg,opowiadl mi o wszystkim,dodam jeszcze ,ze mlody i przystojny haha wiec juz w ogole warto[emoji12]
Ale przede wszystkim wyglada na dobrego lekarza,z reszta jego ojciec jest bardzo znanym ginem
Normalnie jestem cala w zachwycie i to na nfz
A teraz nic mi nie jest ,na prawde,gdyby nie usg czy beta to bym nie powiedziala ,ze to ciaza.[emoji4]
Takze tutaj potwierdza sie teoria ,ze kazda ciaza jest inna
Ja wlasnie wczoraj bylam na nfz,bo moj doktorek jest na miesiecznym urlopie i powiem Wam ,ze jestem zachwycona,chyba zmienie lekarza,wizyta pol godziny,wszystko dokladnie,usg,opowiadl mi o wszystkim,dodam jeszcze ,ze mlody i przystojny haha wiec juz w ogole warto[emoji12]
Ale przede wszystkim wyglada na dobrego lekarza,z reszta jego ojciec jest bardzo znanym ginem
Normalnie jestem cala w zachwycie i to na nfz
Witam wszystkie dziewczyny
Jestem z wami na bieżącą,ale nie mam kiedy do was napisać,wiecie jak to jest zajmowanie się noworodkiem
Trzymam kciuki za brzuchatki,a za te co straciły ciąże zapalam światełko dla waszych malutkich nienarodzonych dzieci.
Piszę do was bo mam pytanie,otóż byłam na wizycie u ginekologa i ginekolog w czasie badania wykrył u mnie powiększony jajnik i mam do was pytanie czy ten powiększony jajnik może oznaczać jakąś chorobę?
Jestem z wami na bieżącą,ale nie mam kiedy do was napisać,wiecie jak to jest zajmowanie się noworodkiem
Trzymam kciuki za brzuchatki,a za te co straciły ciąże zapalam światełko dla waszych malutkich nienarodzonych dzieci.
Piszę do was bo mam pytanie,otóż byłam na wizycie u ginekologa i ginekolog w czasie badania wykrył u mnie powiększony jajnik i mam do was pytanie czy ten powiększony jajnik może oznaczać jakąś chorobę?
agatush
Moderatorka
Baslan jak ja Cię dobrze rozumiem... Ja nie mogę prawie nic jeść... Przyswajam serek waniliowy, rurki kukurydziane banany i pomarańcze i to nie zawsze.... Jest mi non stop niedobrze, po kilka razy dziennie wymiotuje ... Jak mój M je mięso albo wędliny to ja wychodzę do drugiego pokoju.... Ale zniose wszystko byleby było z Maluchem ok :-) damy radę!!@funia26 no jesteśmy na bardzo zbliżonym etapie. A czuję się już o niebo lepiej, ostatnie dni to była masakra, ciągłe mdłości, wszystko śmierdzi, ciężko było coś zjeść, a głodna chodzę praktycznie non stop [emoji14] Oby do wizyty, teraz mam 23.02 na NFZ i już tam będę chodzić, do lekarza którego poleca dużo moich znajomych, zresztą ja też mam o nim dobre zdanie.
@funia26 Młody i przystojny - to brzmi zachęcająco [emoji13][emoji23][emoji6] jak się dziś czujesz?
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Renia myślę, że może być wiele przyczyn powiększonego jajnika. Idź do lekarza i zapytaj :-)
Agatush ja czułam, jak ktoś otwierał lodówkę na dole a ja byłam na górze za zamkniętymi drzwiami w pokoju. Tak mi się wyostrzył smak i zapach po ciąży, że jestem niczym Magda Gessler ;-)
Funia mój też przystojny Aż miło chodzić ;-)
Agatush ja czułam, jak ktoś otwierał lodówkę na dole a ja byłam na górze za zamkniętymi drzwiami w pokoju. Tak mi się wyostrzył smak i zapach po ciąży, że jestem niczym Magda Gessler ;-)
Funia mój też przystojny Aż miło chodzić ;-)
Funia90
Fanka BB :)
Agatush dieta rzeczywiscie malo urozmaicona,kurcze zebys tylko jakiejs anemii sie nie nabawila,albo czegos w tym stylu:/
Ja sie ciesze ,ze moge jesc prawie wszystko [emoji4]
Alza to wiesz co czuje hahah[emoji12]
A ze mnie jest taka dupa wolowa ...w maju mam wesele kolezanki,postanowilam zamowic sukienke,nowej sie nie dalo bo sklep ja wycofal i musialam kupic uzywke ,a i z tym bylo ciezko
I jak sprawdzalam na wymiry,to wyszlo ,ze teraz xs bez problemu a w s mial byc zapas kilka centow w talii,hmm okazalo sie ,ze zapasu jest 1-1,5 haha wiec raczej nie przejdzie,a przerobic na pewno sie jej nie da,jestem wsciekla ,dalam za nia 300 i jeszcze nie wiem czy ja ubiore a tak mi sie podoba
Idiot ze mnie i co poradze ehhh [emoji3]
Ja sie ciesze ,ze moge jesc prawie wszystko [emoji4]
Alza to wiesz co czuje hahah[emoji12]
A ze mnie jest taka dupa wolowa ...w maju mam wesele kolezanki,postanowilam zamowic sukienke,nowej sie nie dalo bo sklep ja wycofal i musialam kupic uzywke ,a i z tym bylo ciezko
I jak sprawdzalam na wymiry,to wyszlo ,ze teraz xs bez problemu a w s mial byc zapas kilka centow w talii,hmm okazalo sie ,ze zapasu jest 1-1,5 haha wiec raczej nie przejdzie,a przerobic na pewno sie jej nie da,jestem wsciekla ,dalam za nia 300 i jeszcze nie wiem czy ja ubiore a tak mi sie podoba
Idiot ze mnie i co poradze ehhh [emoji3]
reklama