reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Asiu a dlugo plamilas? Wiesz co bylo przyczyna?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Roxie trzymam kciuki &&&&
Ktory masz dpo?
Prawdopodobnie niski progesteron. Po zwiększeniu duphastonu (chyba 2x2) przestałam plamić. Potem bodajże w 14 tc go stopniowo odstawiłam. Plamienia potem już nie wróciły.

Roxie gratuluję i mocno trzymam kciuki!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Gloria my też właśnie nie mieliśmy kasy. Na rodziców nie mogłam liczyć bo tylko Tata pracuje, mama choruje.
Mój brat tez zrobił wesele sam.
Ja chce wziąć kucharki (koleżanki z pracy ;) ), 2 dziewczyny do obsługi, sale wynajmiemy ta co na roczek.
Chcemy zrobić po prostu tańszym kosztem.
A Wy macie świetny pomysł ze ślubem razem z chrzcinami :)

Prawdopodobnie niski progesteron. Po zwiększeniu duphastonu (chyba 2x2) przestałam plamić. Potem bodajże w 14 tc go stopniowo odstawiłam. Plamienia potem już nie wróciły.

Roxie gratuluję i mocno trzymam kciuki!!!

Ok. Rozumiem.
Ja zwiekszylam luteine 3x2 i plamienia jakby mniejsze i jasniejsze.

Wiecie jaka jest maksymalna dawka progrsteronu? Nie chce juz zwiekszac, ale wole wiedziec jakby znow sie nasililo.

Ok. Rozumiem.
Ja zwiekszylam luteine 3x2 i plamienia jakby mniejsze i jasniejsze.

Wiecie jaka jest maksymalna dawka progrsteronu? Nie chce juz zwiekszac, ale wole wiedziec jakby znow sie nasililo.

JA też bralam lutke 2x2 i do tego duphaston 3x1 i zastrzyki z prolutexu a to też progesteron wiec myśle że spokojnie możesz brać :)

Gloria taki ślub to ma urok :) teraz to bym sie właśnie na taki zdecydowała hihi jak by mi pozwolili. Ja od początku chciałam taki spokojny najbliższa rodzina ale nie przeszło.
Mum lekarz najpierw kazał mi brac 2x2 luteine a potem jak zaczęłam plamić jeszcze 2x1 dufastron, na szczęście juz nie plamie, u Ciebie też po tabletkach przejdzie.
Zaliczyłam dziś spanie od 11 do 14 mąż ugotował obiad i nie posolił ziemniaków, pytał mnie czy soliłam to mu powiedziałam na śpiocha że nie wiem i nie posolił. Chciałam młodemu w decatlonie kupić buty poprzednie miały rozmiar 34 a teraz musze brać 36-37 dla 7,5 latka. Nogi ma jak klaun, ja mam rozmiar 38!

hajmal No to pewnie będziesz miała wysokiego synka :) Moja ma prawie 6 lat i nosi rozmiar 30 - więc jak na dziewczynkę to też nie mało - ale ja jak byłam mała, to też miałam dużą stopę, a wcale wysoka nie urosłam.

Ja miałam małe wesele - właśnie na 60 osób. Nie stać mnie było na organizację wielkiego wesela, więc zaproszona była tylko najbliższa rodzina (bez takich ciotek co to się raz w życiu widziało) i przyjaciele. No ale to wcale nie takie małe wesele wbrew pozorom ;-)
Misia Ja bym nie ogarnęła organizacji wszystkiego na wesele - ale jak masz kogoś z doświadczeniem - to dlaczego nie. A liczyłaś ile taniej by Ci wyszło jakbyś zrobiła tak jak piszesz, a jak gdybyś zamówiła wszystko w lokalu? Bo obawiam się, że koszty mogą wyjść podobne, a tylko dołożysz sobie roboty.

Misia Ja bym nie ogarnęła organizacji wszystkiego na wesele - ale jak masz kogoś z doświadczeniem - to ego nie. A liczyłaś ile taniej by Ci wyszło jakbyś zrobiła tak jak piszesz, a jak gdybyś zamówiła wszystko w lokalu? Bo obawiam się, że koszty mogą wyjść podobne, a tylko dołożysz sobie roboty.
Mój mąż opiekuje sie salą weselną w naszej miejscowości, oblężenie jest duże na dwa lata do przodu w sezonie a poza to już tak bardziej sporadycznie kilka wesel od listopada do maja. Mam w tym małe rozeznanie wiec mogę podpowiedzieć, Wersja Misi jest najtańsza ze wszystkich, i moim skromnym zdaniem najlepsza bo masz wszystko pod kontrolą, nie będzie zeszkliwionego majonezu itd, Jeśli chodzi o koszty to sa dużo mniejsze niz w lokalu. Tak ze polecam. My w przyszłym roku mamy mieć komunie synka i tez tak będziemy robić wynajmujemy kucharkę i obsługę, zakupy sie im zrobi te grubsze, jak coś braknie to obok jest sklep. Nie idziemy tam pomagać bo one wszytko robią same wiec mamy spokój :)

reklama
Witch w lokalu biorą 200 zl od osoby. Na 60 osób to już miałabym 12 000 zl....samo jedzenie.....a gdzie reszta?
Jutro będę rozmawiała z dziewczynami z pracy, dowiem się ile wzielyby kasy.....bo nie wiem czy liczą sobie od osoby czy od całości.

Znajomi ostatnio mówili ze robiąc wesele samemu zaoszczedzili ponad 10tyś.

Do góry