reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja plamiłam we wszystkich ciążach.
W pierwszej poronionej - miałam w opisie USG, że jest krwiak - ale to też dopiero niedawno się zorientowałam, że tak mam wpisane, bo gin nic o tym wówczas nie wspominał.
W drugiej plamiłam do 14tc, a w trzeciej do 16tc - niestety przyczyny nie znam,
Wszystkie ciąże na duphastonie + nospa forte.

Ja plamiłam we wszystkich ciążach.
W pierwszej poronionej - miałam w opisie USG, że jest krwiak - ale to też dopiero niedawno się zorientowałam, że tak mam wpisane, bo gin nic o tym wówczas nie wspominał.
W drugiej plamiłam do 14tc, a w trzeciej do 16tc - niestety przyczyny nie znam,
Wszystkie ciąże na duphastonie + nospa forte.
A byly to sporadyczne plamienia?
Bo ja poki co plamie codziennie [emoji17]na wkladce nie jest duzo, zazwyczaj na papierze i zaraz po aplikacji luteiny.
Na usg nie mam niestety jak isc... moze uda mi sie wyprosci kolo 6 tyg. o ile nic sie wczesniej nie stanie.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Plamienie stałe - jednego dnia większe, kolejnego mniejsze - koloru głównie kawy z mlekiem, czasem bardziej brązowe. Do tego w drugiej ciąży ok 7tc pojawiła się krew - ale wszystko skończyło się dobrze.

MumToBe ja w poronionej ciąży to raczej plamila, natominst w ciąży donoszonej najpierw plamilam a do szpitala pojechałam w 7tygodniu jak w majtkach było czerwono z myślą że już po wszystkim, miałam tak jakbym okresu dostała - a Marysia siedzi teraz w łóżeczku i szykuje się do spania :)

reklama
Madzia - dzieki ze pytasz i pamietasz :)
Moj maz znowu chory i boje sie zeby znowu malej kataru nie sprzedal- zabije!
Dzis byl u nas ksiadz po koledzie i namawial nas zeby wziac slub razem ze chrzcinami i w sumie to jest niezly pomysl i by bylo z glowy.
Potem bylismy chwile u mojego brata a potem trafilo mi sie zlecenie na tlumaczenie wiec zagnalam mala do lozka o 22 i do tej pory pracowalam.
Jutro mamy gosci bo meza rodzina przyjezdza- srednio sie ciesze bo zamieszanie bedzie a mala nie bardzo lubi obcych, jak goscie wychodza to zawsze marudzi.
W czwartek dalam jej kaszke po raz pierwszy to dostala biegunki, ulewala non stop i ryk byl do polnocy. Na razie cos nam to rozszerzanie diety nie idzie. W przyszlym tyg mamy trzecia szczepionke to pogadam z lekarzem.
Mala nauczyla sie wydawac nowe dzwieki i teraz buzia jej sie nie zamyka, spiewa, krzyczy, buczy albo robi takie banki ze sliny...komedia. pokochala tez naszego psa i piszczy z uciechy jak go widzi a on biedny caly w stresie bo jak za blisko podejdzie to ma garsc wyrwanej siersci...
Podczytuje was co jakis czas ale ciezko nadazyc! Niemniej trzymam kciuki za wszystkie fasolki, brzuszki i staraczki :)

Do góry