Angelstw no ja się poważnie zastanawiam nad zmianą łóżeczka, a na noc mu zamkne wyjście. Tylko boję się że jak będzie miał szczebelkowe to mi się poobija cały,ale chyba lepsze to niż jakby miał znowu wypaść.
A może są jakieś inne łóżeczka dla dzieci polecicie coś dla dwulatka?on ma tak że jak może wyjść z łóżeczka to mi nie śpi bo wychodzi non stop dziś mu otworzyłam i nie spał w dzień zawsze zasypial jak był sam w pokoju w łóżeczku, a dziś bałam się go samego zostawić w zamknietym.
dlatego ja całkowicie złożyłam turystyczne i Jasiek śpi na normalnym rozkładanym tapczanie dla dorosłych. Z jednej strony jest dosunięty do ściany a z drugiej zabezpieczam stolikiem, fotelami i obkładam kołdrą żeby nie spadł. Zostaje mu jeden węższy brzeg wolny do zejścia jeśli zechce. Od razu zaakceptował duże łóżko. Był taki szczęśliwy jak pierwszy raz je ścieliliśmy. Tulił się do wszystkich poduszek zapytany gdzie dziś będzie spał sam wskoczył na tapczanik i tak już zostało. A łóżeczku turystycznemu sam powiedział "papa". Może warto byś pomyślała o takim łóżeczku dziecięcym ale już dla starszych? Myślę że wychodzi ci z tego łóżeczka i nie spał dziś dlatego że to było coś nowego dla niego - opcja wyjścia ale dzień czy dwa w porze drzemki, spróbuj posiedzieć przy nim poczytać bajkę i załapie żeby sam wejść do łóżeczka i ułożyć się do snu. Z Jasiem właśnie tak miałam.