reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gloria to przykre, że macie problemy.
Ciuchami sie nie przejmuj , większość dzieci chowa sie na ubraniach po kimś, dostanych pożyczanych z ciucholandu. Mój starszy z wyjątkiem majtek i skarpet to ma 99% ciuchów z lumpexu. teoretycznie mogła bym kupować tanie w pepco czy na targu ale te z lumka sa lepsze jakościowo. Teraz dla Adasia też kupowałam w lumpexie miał byc zimowym noworodkiem wiec ocieplane pajace czapeczki zimowe też kupiłam tam. Zresztą takiemu dziecku wiele nie trzeba, nasze mamy miały mniej ubrań dla nas i przecież żyjemy :). A tak w ogóle to teraz w lecie zimowe rzeczy kupisz bez problemu

reklama
Gloria przykro mi z powodu waszych problemów, dobrze wiem, jak sytuacja finansowa potrafi się zmienić z dnia na dzień. Ja również dla małej mam wszystko używane tyle dostałam od przyjaciół i znajomych, że żal kupować nowe ciuszki. Na początek mam tylko kilka nowych body i 3 pajacyki, które kupiłam w panice po wizycie u lekarza.
Jak pisze Hajmal jak my byłyśmy małe nie było nic i się zdrowo chowałyśmy. Małej do szczęścia wystarczy sucha pupcia, pełny brzuszek i kochająca mama :)
A zasiłek macierzyński dostaniesz bez problemów przecież opłacałaś składki pracując więc Ci się należy :)

Boże dziewczyny Wiktorek mi wypadł z łóżeczka nie wiem jak to zrobił, ale był w łóżeczku na drzemkę go położyłam i nagle łup usłyszałam biegnę na złamanie karku, a on leżał i płakał na podłodze teraz się śmieje i biega sobie boję się go zostawić w łóżeczku teraz

o matko wyjmij mu szczebelki albo cała ścianę jak dasz rady. Mój synek wchodził do łóżeczka od zewnątrz ale wylesić nie umiał musieliśmy za ostanie pieniądze kupić mu łózko normalne żeby sie nam nie zabił. Jego łóżeczko było wysokie na biegunach tak ze jak ja jestem z tych niższych to miałam problem musiałam sie przewieszać przez szczebelki żeby pościel poprawić

na początek dostańcież też becikowe 1000zł to zawsze na coś starczy

Becikowe mamy zamiar przeznaczyc na szczepienia dla malej bo z tego co slysze to wcale tanie nie sa.
Czy ktoras z dziewczyn szczepila moze swoje dziecko wylacznie na nfz czy wszystkie kupujecie te 5 lub 6 w jednym?

Mamcia- bardzo mi przykro, mam nadzieje ze nic mu sie nie stalo ale obserwuj go dzisiaj pilnie.

Becikowe mamy zamiar przeznaczyc na szczepienia dla malej bo z tego co slysze to wcale tanie nie sa.
Czy ktoras z dziewczyn szczepila moze swoje dziecko wylacznie na nfz czy wszystkie kupujecie te 5 lub 6 w jednym?

Mamcia- bardzo mi przykro, mam nadzieje ze nic mu sie nie stalo ale obserwuj go dzisiaj pilnie.
Ja szczepilam tymi na NFZ i drugie dziecko też mam tak zamiar szczepić. Sporo osób w tym z branży medycznej odradzało mi skojarzone

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

jak się urodził Jas to sie zastanawiałam nad tymi płatnymi ale zdecydowaliśmy wiedzeni intuicją ze lepiej będzie nie kupować skojarzonych. Skojarzone to była nowość a my do nowości podchodzimy nieufnie. Teraz też bym szczepiła tymi na nfz i jeszcze odciągała terminy

reklama
To troche mnie uspokoilyscie bo wsrod moich znajomych wszyscy szczepia skojarzonymi i czulam presje ze ja tez musze, myslalam ze te na nfz sa jakies gorsze i ze dziecko bardzo cierpi jak jest tyle razy klute.

Do góry