reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Alza tego enterolu jest 10 saszetek....podać wszystkie czy tylko przez 7 dni?
I po jakim czasie od podania posiłku?
Bo w ulotce napisane jest żeby podać między posiłkami, ale nie bezpośrednio po posiłku. Godzinę po posiłku?

reklama
Dziewczyny po jakim czasie najlepiej zrobić usg kontrolne? I jeśli mogę zapytać- po jakim czasie dostałyście @??
Paraplu śliczny Aniołek!

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
witam,cię i zapalam swiatelko dla twojego anioleczka[*] Ja poronilam w 10tyg mialam,zabieg 8.03 po którym 1@dostalam 8.04 czyli rowno miesiąc po poronieniu ....kolejna juz nie przyszla bo postanowilam zarezykowac i sprobowac wczesniej bylam u gin zrobila mi usg powiedziala ze na,jej oko jest ok i reszta zależy teraz ode mnie wiec .... Na co czekac postanowilam dzialac myślę ze im później tym gorzej potem zajsc bynajmniej wiele sie naczytalam na ten temat kiedys pozdrawiam,cię serdecznie zycze ci by ten czas oczekiwań szybko minal i oby u ciebie tez po @ bylo wszystko dobrze

Tak w ogóle witam Was wszystkie bardzo serdecznie z rana ...moze juz późnego rana ale no dla mnie to rano zasypiam p 2-3 nad ranem wiec śpię dluzej niż zwykle bywalo .
Paraplu co u ciebie jak sie czujesz?
angelstw czy ty tez miewasz czasem pobolewania w dole brzucha ja mam tak od samego początku takie klucie i pobolewanie i strasznie mnie to stresuje dobrze ze jutro juz wizyta ....

Aniolek' to w takim razie zależy od Ciebie. Czy czujesz potrzebę sprawdzenia. Jak widać dziewczyny po 1@już mogły zachodzić. Ty ja dostałas i czujesz się dobrze to chyba znaczy że wszystko jest ok :-) moim zdaniem.
Dzień dobry Renata! :-)

Cześć dziewczyny. Czy ja mogę do Was dołączyć?
Przed wczoraj byłam na USG kontrolnym i niestety mój dzidziuś zmarł w 8/9 tygodniu ciąży. Nawet nie wiecie jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam to co zobaczyłam na usg..
Świat mi się zawalił.
Dziwne jest to wszystko tym bardziej, że dwa lata temu urodziłam zdrowego synka. Ciąża wtedy przebiegała bezproblemowo. A tu taki cios ..
W piątek idę na zabieg, a boję się cholernie.

Witaj Paraplu :)
Byłyśmy razem na styczniówkach, a teraz tu się spotykamy. Niestety łączy nas dokładnie taka sama historia..

Czesc dziewczynki.

Renatko fizycznie lepiej, mniej mnie brzuch boli i juznie musze byc non stop na przeciwolowych. Najorzej boli podczas siusiania :( i bezposrednio pare min po nim.

Psychicznie jest bardzo roznie. Jak sobie siedzie i gadam z K to jest okej. Jak jestem sama to kiepsko.
Do szalu mnie doprowadza fb, chyba mi robi na zlosc bo na tablicy pokazuje mi same zdjecia kolezanek z nowymi dziecmi lub z brzuszkami. Wchodze na niego tylko kiedy musze bo psychicznie wysiadam przy tych zdjeciach.

Na innych watkach w sumie przestalam sie udzielac bo tam sa same staraczki/ciezarowki/mamy. I zamiast sie cieszyc, ze ktorej sie pokazaly 2 kreski albo ze na usg wszystko ok to ja zaczynam ryczec, jestem wsciekla i moj nastroj siega dna. Nie chce im wiac negatywna energia podczas gdy im potrzebny jest doping.

Zastanawiam sie nad zrobieniem sobie dluzszej przerwy od forum. Ciezko mi podjac decyzje bo chcialabym wiedziec co sie dzieje z Wami ale widze, ze siedzenie tutaj pogarsza moj stan.

[emoji174]
Nie ma stópki tak małej, by nie zostawiła śladu...

Witaj Lui ja tez byłam na styczniowkach. Rozumiem co czujesz, ja też byłam wielkim szoku jak zobaczyłam na usg że dzidziusia nie ma tylko że u mnie było poronienie samoistne w 5/6 tyg. Mam 2 letnia córeczke i ciąża z nią była książkowa bez żadnych problemów a tu taka przykra wiadomość.
Współczuję wiem co to znaczy

Witaj Lui ja tez byłam na styczniowkach. Rozumiem co czujesz, ja też byłam wielkim szoku jak zobaczyłam na usg że dzidziusia nie ma tylko że u mnie było poronienie samoistne w 5/6 tyg. Mam 2 letnia córeczke i ciąża z nią była książkowa bez żadnych problemów a tu taka przykra wiadomość.
Współczuję wiem co to znaczy

Czyli Tobie też druga ciąża obumarła? A znasz przyczynę? Robiłaś jakieś badania?

U mnie z synkiem też ciąża właśnie była książkowa i nie mam pojęcia co się stało, że tym razem się nie udało.

reklama
Lui tak mi też ciąża obumarla, tylko że u mnie bardzo szybko, nawet jeszcze nie było serduszka. Przyczyny nie znam do dzisiaj, lekarz powiedział że przy tak wczesnej ciąży to się zdarza, że widocznie zarodek miał jakąś wadę i organizm sam go usunął. Badań żadnych nie robiłam tylko 2 razy betę żeby zobaczyć czy prawidłowo spada. Lekarz powiedział że badań nie muszę robić że tak się czasami zdarza i że nie jest powiedziane że jak raz poronilam to jestem w jakiś sposob obciążona.

Do góry