reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Misia W takie upały nie trudno o zatrucia pokarmowe. Także i w małym brzuszku mogło coś się zepsuć. Możesz spokojnie podać tak jak alza pisała enterol albo cokolwiek innego co zawiera probiotyk (dicoflor). Ja bym podała Dicoflor.

Adriana Sto lat dla synka!

reklama
MumToBe ja po poronieniu nie miałam usg. Jak lekarz robił mi usg to było już po wszystkim, pokazywał mi maleńka plamke, mówił że to pozostałości krwi i rzeczywiście na drugi dzień krwawienie ustalo. Ale pewnie inaczej jest jak było poronienie samoistne i jak się miało zabieg. Mi właśnie kończy się pierwsza miesiączka i zaczynały działać. :-)

Mum_ ja na wypisie ze szpitala mam napisane ze kontrola za 14 dni. Więc to najlepszy czas na sprawdzenie czy się goi czy nic nie zostało. Idę w środę do szpitala na NFZ a później chcę iść prywatnie do gin żeby się więcej dowiedzieć i żeby ktoś się mną zajął porządnie.minęło 10 dni od zabiegu, jeszcze delikatnie plamie. Też będę czekać na @. Pewnie za 4-6 tygodni. Tak wyczytałam.

Tak czytam Was i prawie każda ma usg kontrolne i tak się zastanawiam czy też powinnam. Chociaż ufam swojemu ginowi. Ale po takiej sytuacji zawsze jest nutka niepewności

Aniolku na pewno coś takiego nie zaszkodzi. Dobrze, że ufasz Ale nie wiesz co się dzieje tam w środku i Twój ginekolog też nie jest w stanie przewidzieć . myślę że nie masz czym się marwic ale możesz sprawdzić, przy okazji też dowiedzialabys się jak tam Twoja owulacja:-)

Aniolku w Holandii do zdrowia podchodza bardzo lekko a jednak USG po poronieniu czy zabiegu to standard. Na Twoim miejscu prosilabym o USG a jak nie to prywatnie. Reszty moga doprowadzic do groznej infekcji albo nadal produkowac hormony. Absolutnie nie chce Cie straszyc ale po prostu uwazam, ze takie proste badanie moze latwo uchronic przez infekcja i antybiotykami. Dla mnie zbrodnia byloby nieskorzystanie z tej mozliwosci.

Ja mam kontrolne USG 12 lipca, 2 tygodnie bo poronieniu.

[emoji174]
Nie ma stópki tak małej, by nie zostawiła śladu...

MisiaMonisia miałam kilka razy problemy z kupami Olka. Problemy różnej maści. Każdy pediatra mówił w pierwszym rzucie, żeby podać enterol. Zdecydowana większość brzydkich kup jest spowodowana problemem z trawieniem. Czy to duża ilość śliny, czy opryskany owoc, czy upały i duże prawdopodobieństwo zaserwowania dziecku nadpsutego jedzenia. Wszystko jedno. Zanim zaczniesz się martwić, chodzić do lekarza i robić badania kupy, podaj enterol przez tydzień :)

reklama
Wlasnie sęk w tym że ja chodzę do gina prywatnie, więc stwierdziłam że nawet jak by chciał zrobić to czy tak czy tak kazał by mi przyjść, a mówił że nie ma potrzeby

Do góry