reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Misia Jak Ci tak zaczął marudzić - to może podaj mu nurofen/ibum (coś z ibuprofenem) - powinno pomóc. Po co biedaczek ma się męczyć.

I Wam powiem coś jeszcze - mój młody w końcu próbuje coś mówić - ciężko cokolwiek zrozumieć, ale postęp jakiś jest. A wczoraj było w przedszkolu przedstawienie z okazji Dnia Mamy i też dał radę - nie rozpłakał się, super tańczył i nawet ustami ruszał - próbując wierszyk mówić! (dla nowych - synek kilka dni temu skończył 3 latka i ma stwierdzony autyzm, do tej pory mówił tylko kilka słów).

reklama
Witch to super wiesci! Na pewno nadgoni w swoim tempie, znam chlopca ktory tez ma 3 latka i nie mowi ale zadnej choroby mu nie stwierdzili i sluch ponoc tez jest ok a on nawet mama nie mowi.

Misia Jak Ck zaczął marudzić - to może podaj mu nurofen/ibum (coś z ibuprofenem) - powinno pomóc. Po co biedaczek ma się męczyć.

I Wam powiem coś jeszcze - mój młody w końcu próbuje coś mówić - ciężko cokolwiek zrozumieć, ale postęp jakiś jest. A wczoraj było w przedszkolu przedstawienie z okazji Dnia Mamy i też dał radę - nie rozpłakał się, super tańczył i nawet ustami ruszał - próbując wierszyk mówić! (dla nowych - synek kilka dni temu skończył 3 latka i ma stwierdzony autyzm, do tej pory mówił tylko kilka słów).
Witch, gratuluję postępów synka. Trzeba się cieszyć nawet z małych kroczków :-)

A swoją drogą u mojego Damianka podejrzewano wielokrotnie zespół Aspergera. I rzeczywiście późno zaczął mówić i stronił od dzieci. Miał swój świat, do którego zapraszał tylko wybranych. Teraz będzie kończył 10 lat i jest 2 w klasie z nauki a 6 w szkole. Uwielbia czytać. Niestety społecznie rozwija się nieco gorzej, ale ma 2 przyjaciół :-)

Ostatnia edycja:
witam .
angelstw
piękna foteczka niech maluszek rośnie z dnia na dzień w zdrowiu....:rofl:
aniołkowa mama wspaniale że i tobie się udało a strach??? sama wiem teraz jak to jest bo bardzo bardzo głeboko go czuje kazdego dnia przeplata się on wraz z nudnośćiami i bólami głowy byłam dziś u lekarza i stwierdził ze nudności i wymioty nasilaja się też przy dużym stresie ale przepisał tabletki których jeszcze nie stosuje bo sie boję ....
mamcia2014 co u mnie napisałam juz wyżej jakos sobie staram radzic z tym wszystkim pozatym pogoda ładna to spędzamy czas na dworze..
alzunia Magdalenka no wesela są różne zależy właśnie jaka jest większość ludzi do towarzystwa ja byłam na weselu kiedyś gdzie tez było większość ze tak powiem z wyzszych sfer ale ci ludzie byli wręcz zajebiści nie było po prostu widać różnicy a gdybym ich nie znałam nawet by mi przez myśl nie przeszło że to adwokaci i prawnicy ...
MisiaMonisia cieszę się ze z męzem juz ok oby tak dalej kochana w końcu musi być dobrze jest dorosłym człowiekiem to i może zrozumiał swoje błędy nie raz człowiek potrzebuje jakiegoś wstrząsu by sie opamiętac
glorcia6 jak ruchy maluszka ? daje już w kość czy jeszcze oszczędza mamusie?:happy:

Chciałam sobie przypiąc do profilu suwaczek ale nie daje rady moze mi pomożecie jak to zrobić a raczej gdzie trzeba wkleić linka??:sorry2:
Witch cieszę się że synuś robi postępy i z drugiej strony smuce się chorobą twojego maluszka i zarazem bardzo podziwiam tacy rodzice dla dzieci z różnymi chorobami to prawdziwy SKARB

Ostatnia edycja:
glorcia alzunia doczytałam się kopniaczków super połowe macie już za sobą teraz to już tylko jazda z górki i chwila opamiętania przed samym porodem no i jakby nie było teraz to juz ten najpiękniejszy okres kiedy kazda czuje że jej serduszko bije za dwóch zycze wam kochane jak najwięcej kopniaczków :happy::happy::happy:

witch84 robilam usg w zeszla srode czyli 8 dni po zabiegu lyzeczkowania i usg wyszlo w porzadku, endomotrium mialo 4 mm i zadnych nieprawidlowosci gin nie widzial a po zabiegi tez wszystko dobrze wracalo do normy. Jak pojde teraz 1 czerwca do lekarza co mnie lyzeczkowal, to moze on tez zrobi badanie kontrolne usg. A ciaza rzeczywiscie obumarla wczesniej i nieswiadoma chodzilam tak 3 tygodnie wiec moze dlatego ten obrzek. Poprosze tez o kontrolne badanie jeszcze raz tarczycy i Ft3 i Ft4.

Adriana To pewnie wdał się stan zapalny i stąd ten obrzęk. Są tutaj dziewczyny, co miały/mają problem z tarczycą, to może coś więcej Ci w tym kierunku podpowiedzą.

Renata Dziękuję za troskę - ale autyzm to nie choroba. Poza tym moim zdaniem młody autyzmu nie ma, ale nie będę się kłóciła z opinią lekarzy. Oprócz tego że prawie nic nie mówi i część rzeczy musi być wg schematu, to rozwija się normalnie.

Adriana To pewnie wdał się stan zapalny i stąd ten obrzęk. Są tutaj dziewczyny, co miały/mają problem z tarczycą, to może coś więcej Ci w tym kierunku podpowiedzą.

Renata Dziękuję za troskę - ale autyzm to nie choroba. Poza tym moim zdaniem młody autyzmu nie ma, ale nie będę się kłóciła z opinią lekarzy. Oprócz tego że prawie nic nie mówi i część rzeczy musi być wg schematu, to rozwija się normalnie.

witch nie miałam nic złego na mysli jeśli napisałam coś nie tak to przepraszam ja mam sasiadke mała z autyzmem i wiem jak to wygląda dlatego po prostu tak napisałam bo ta znajoma tej małej ma ciezko chyba ze sa rozne rodzaje tej choroby bo ona twierdzi ze to choroba nie wiem wiec jak to jest ale jeszcze raz przepraszam nie lubie jakis niedomówien a moja troske opierałam na przykładzie sasiadki

reklama
witch84 robilam usg w zeszla srode czyli 8 dni po zabiegu lyzeczkowania i usg wyszlo w porzadku, endomotrium mialo 4 mm i zadnych nieprawidlowosci gin nie widzial a po zabiegi tez wszystko dobrze wracalo do normy. Jak pojde teraz 1 czerwca do lekarza co mnie lyzeczkowal, to moze on tez zrobi badanie kontrolne usg. A ciaza rzeczywiscie obumarla wczesniej i nieswiadoma chodzilam tak 3 tygodnie wiec moze dlatego ten obrzek. Poprosze tez o kontrolne badanie jeszcze raz tarczycy i Ft3 i Ft4.

Adrianko u mnie ciążą też obumarła - zatrzymała sie na etapie 6 tyg zabieg w 10 tyg moja ginekolog poprzednia kazała mi czekac jeszcze dwa tyg na samoporonienie na szczeście inna szybko zareagowala i dala skierowanie do szpitala bo byc moze nie bylo by za dobrze chodzic jeszcze wiecej z martwa ciaza

Do góry