reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej
U mnie leci 34 to i na plusie mam 16,5 kg, w poprzedniej ciąży przytyłam 24,5 kg a w dwóch pierwszych to nie pamiętam bo były baaardzo dawno

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Magdalena, aha rozumiem. W sumie słyszałam kiedyś o tym i dopiero później wpadłam na to, ze to może dlatego. :)

MisiaMonsia, biedny Twoj synek, ze tak cierpi. Moj maz ostatnio mial taka gorączke, jakas grypa go złapała i nie chciała puścić.

Tak zastanawiam nad tym femibionem bo jest teraz natal 1 i 2, ale w tym classic niby jest dużo więcej witamin... i zastanawiam się dlaczego ludzie jednak częściej biorą jedynkę albo dwójkę, poza tym, ze są dodatkowo drozsze od classic ? :confused:
Ja już bym chciała końcówkę wakacji i znów się starać. :ninja2:
Co do badań, to nie wiem czy robić... lekarze mnie cały czas przekonują, ze to się zdarza i żeby nie dochodzić jeszcze na tym etapie czy coś nie tak. Co o tym myślicie ? Bo ja już sama nie wiem.
W przyszłym tygodniu mam isc do gina i ma porządnie mnie przebadać pod kątem ginekologicznym...

Karolka ja mam jedno poronienie za sobą i nie robilam żadnych badań. Myślę, że tak się stało bo tak musiało być. Nie chce dociekać co i jak.

Olasec do pracy idę dopiero od wrzesnia/października....czekam aż jedna babeczka odejdzie na emeryturę, wtedy wejdę na jej miejsce.
Pewnie myslalas ze poszłam do pracy i przez to Nikos stracił apetyt? :)
On ma tak co jakis czas.....niestety :(

Gloria ja w ciąży przytylam 20 kg (mimo diety- miałam cukrzycę ciazowa). Bardzo szybko po porodzie zgubiłam kilogramy.
Teraz waze 8 kg mniej niż przed zajściem w ciaze :)
Dobrze ze męża siostra i mama są krawcowymi bo co chwilę daje im ubrania do zwężenia bo wszystko na mnie wisi :)

Gloria ja obecnie mam 1kg na plusie. Jednak od kilku dni mam taki apetyt, że robię spustoszenie w garach i lodówce :p jak nie zjem czegoś co 2-3 godz to aż mnie ssie w żołądku.

Anik pewnie, że pamiętamy. Życzę zdrówka dla Ciebie i dla Krzysia.

Karolka biorę femibion natal 2 bo taki zalecił mi lekarz.

Gloria ja utylam 6kg, ale ja miałam w ciąży fazę na warzywa i owoce na noc sobie kroilam owocki i jak mnie ssalo to pojadalam, lubiłam jeść kalafior, brokuły z zup takie kwaskowe jadalam jak kapuśniak, żurek, ogórkowa, pomidorowa od mięsa mnie odrzucalo. O i śledzi dużo jadłam: )
Myślę, że gdybym miała chęci na coś tuczacego to więcej bym utyla.

Hej wszystkim. :)

Magdalena, muszę kiedyś zapytać ginekologa jak będę w polsce bo mnie to ciekawi. Pytałam kiedyś w aptece i Pani mówiła, ze też ja to dziwi i nie wie dlaczego zawsze biorą 1 i 2.

Mamcia, zdrowo się odzywialas. :) Ja też uwielbiam śledzie, szczególnie w śmietanie z ziemniakami. Ale bym sobie teraz zjadła... :p

A tak poza tym cieszę się, że jestem tu z Wami, chociaz w takich okolicznościach.
Dziękuję za Wasze wsparcie.

Kochane zycze Wam wszystkiego najlepszego w Dniu Mamy, oby kazda z nas bez wyjatku miala szanse stac sie ziemska mama a nie tylko Aniolkowa, a te ktore juz sa by doczekaly sie zdrowego rodzenstwa dla swoich pociech :)

reklama
gloria6 dziekuje za zyczenia :) dołaczam sie i ja do nich dla innych mamusiek

ja w ciaży przytylam 25 kg, ale zaczynalam tez o pare kg z nizsza waga niz wazylam normalnie, w ciazy mialam chcice na slodkie i straszne problemy z zatrzymaniem wody. Teraz waze prawie tyle samo co przed ciaża ale waga jest i tak nizsza od mojej sredniej. Nerwy robia swoje i wyciagaja...w ciagu 2 tyg ponad 4 kg w dół

dziewczyny musze sie pochwalic synkiem bo matka przez przypadek przedwczoraj zauwazyla ze mamy pierwszego zeba (10,5 mc), drugi tez juz w drodze i na dniach powinien sie przebic. Oczywiscie jest marudzenie i zachwiany rytm dnia, mniej spi i krzyczy i myslalam, ze to przez pelnie i cisnienie a tutaj zabki sie wykluwaja :) DUMNA MAMA :)

Do góry