reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej
U mnie leci 34 to i na plusie mam 16,5 kg, w poprzedniej ciąży przytyłam 24,5 kg a w dwóch pierwszych to nie pamiętam bo były baaardzo dawno

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Magdalena, aha rozumiem. W sumie słyszałam kiedyś o tym i dopiero później wpadłam na to, ze to może dlatego. :)

MisiaMonsia, biedny Twoj synek, ze tak cierpi. Moj maz ostatnio mial taka gorączke, jakas grypa go złapała i nie chciała puścić.

Tak zastanawiam nad tym femibionem bo jest teraz natal 1 i 2, ale w tym classic niby jest dużo więcej witamin... i zastanawiam się dlaczego ludzie jednak częściej biorą jedynkę albo dwójkę, poza tym, ze są dodatkowo drozsze od classic ? :confused:
Ja już bym chciała końcówkę wakacji i znów się starać. :ninja2:
Co do badań, to nie wiem czy robić... lekarze mnie cały czas przekonują, ze to się zdarza i żeby nie dochodzić jeszcze na tym etapie czy coś nie tak. Co o tym myślicie ? Bo ja już sama nie wiem.
W przyszłym tygodniu mam isc do gina i ma porządnie mnie przebadać pod kątem ginekologicznym...

Karolka ja mam jedno poronienie za sobą i nie robilam żadnych badań. Myślę, że tak się stało bo tak musiało być. Nie chce dociekać co i jak.

Olasec do pracy idę dopiero od wrzesnia/października....czekam aż jedna babeczka odejdzie na emeryturę, wtedy wejdę na jej miejsce.
Pewnie myslalas ze poszłam do pracy i przez to Nikos stracił apetyt? :)
On ma tak co jakis czas.....niestety :(

Gloria ja w ciąży przytylam 20 kg (mimo diety- miałam cukrzycę ciazowa). Bardzo szybko po porodzie zgubiłam kilogramy.
Teraz waze 8 kg mniej niż przed zajściem w ciaze :)
Dobrze ze męża siostra i mama są krawcowymi bo co chwilę daje im ubrania do zwężenia bo wszystko na mnie wisi :)

Gloria ja obecnie mam 1kg na plusie. Jednak od kilku dni mam taki apetyt, że robię spustoszenie w garach i lodówce :p jak nie zjem czegoś co 2-3 godz to aż mnie ssie w żołądku.

Anik pewnie, że pamiętamy. Życzę zdrówka dla Ciebie i dla Krzysia.

Karolka biorę femibion natal 2 bo taki zalecił mi lekarz.

Gloria ja utylam 6kg, ale ja miałam w ciąży fazę na warzywa i owoce na noc sobie kroilam owocki i jak mnie ssalo to pojadalam, lubiłam jeść kalafior, brokuły z zup takie kwaskowe jadalam jak kapuśniak, żurek, ogórkowa, pomidorowa od mięsa mnie odrzucalo. O i śledzi dużo jadłam: )
Myślę, że gdybym miała chęci na coś tuczacego to więcej bym utyla.

Hej wszystkim. :)

Magdalena, muszę kiedyś zapytać ginekologa jak będę w polsce bo mnie to ciekawi. Pytałam kiedyś w aptece i Pani mówiła, ze też ja to dziwi i nie wie dlaczego zawsze biorą 1 i 2.

Mamcia, zdrowo się odzywialas. :) Ja też uwielbiam śledzie, szczególnie w śmietanie z ziemniakami. Ale bym sobie teraz zjadła... :p

A tak poza tym cieszę się, że jestem tu z Wami, chociaz w takich okolicznościach.
Dziękuję za Wasze wsparcie.

Kochane zycze Wam wszystkiego najlepszego w Dniu Mamy, oby kazda z nas bez wyjatku miala szanse stac sie ziemska mama a nie tylko Aniolkowa, a te ktore juz sa by doczekaly sie zdrowego rodzenstwa dla swoich pociech :)

reklama
gloria6 dziekuje za zyczenia :) dołaczam sie i ja do nich dla innych mamusiek

ja w ciaży przytylam 25 kg, ale zaczynalam tez o pare kg z nizsza waga niz wazylam normalnie, w ciazy mialam chcice na slodkie i straszne problemy z zatrzymaniem wody. Teraz waze prawie tyle samo co przed ciaża ale waga jest i tak nizsza od mojej sredniej. Nerwy robia swoje i wyciagaja...w ciagu 2 tyg ponad 4 kg w dół

dziewczyny musze sie pochwalic synkiem bo matka przez przypadek przedwczoraj zauwazyla ze mamy pierwszego zeba (10,5 mc), drugi tez juz w drodze i na dniach powinien sie przebic. Oczywiscie jest marudzenie i zachwiany rytm dnia, mniej spi i krzyczy i myslalam, ze to przez pelnie i cisnienie a tutaj zabki sie wykluwaja :) DUMNA MAMA :)

Do góry