reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziekuje wszystkim za komentarze i dobre slowa, dzis jade do firmy rozmawiac z szefmi i szukac rozwiazania tej sytuacji. niestety zus moze duzo wiecej niz by nam sie moglo wydawac i ma zupelnie inne pojecie tego co nam przysluguje a co nie... nie stac mnie na to zeby sie z nimi procesowac i odwolywac miesiacami rownoczesnie nie dostajac grosza znikad. mamy dwa kredyty i trzeba urzadzic wszystko dla malej, wszystko kupuje z drugiej reki ale i tak wydatkow jest masa.
Zobacze co dzis wymyslimy, mam nadzieje ze wszystko sie jakos pouklada.

reklama
Renata dzięki, że pytasz :) U nas teraz jest ciągle ładna pogoda , wysokie ciśnienie to wymiotuję tylko rano :) Ale taki pawik z rana to prawie jak by go wcale nie było ;) A co do tego, że musisz siedzieć w pracy , to mam przeczucie, że za chwilę będziesz się byczyć na zwolnieniu lekarskim :D

Gloria moje dorosłe życie nauczyło mnie , że wszelkie instytucje szukają łosi, dybią na każdy grosik i nigdy same nie pokwapią się, żeby oddać swoje długi. Ostatnio miałam takie przejścia z izbami lekarskimi... Straszyli mnie komornikiem, który miał przyjść w przeciągu tygodnia. Minęło kilka miesięcy i jakoś komornika nie widać. Tylko denerwują człowieka i czas zajmują.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
Czy to mozliwe,ze moge dostac juz miesiaczke?Zabieg mialam 19 kwietnia,nie za wczesnie,czy moze cos jest nie tak?Brzuch boli mnie jak na okres,wzielam no-spe,mam nadzieje,ze przejdzie.Zauwazylam sluz podbarwiony krwia,co o tym myslicie?Help

Hona ja po trzeciej stracie, po 2 tyg dostałam bólu jak na okres i dużego plamienia ze śluzem, to nie był okres po prostu się nadal oczyszczałam, trwało to jeden dzień ale na wszelki wypadek odwiedziłam mojego lekarza który robił mi łyżeczkowanie. Okresu dostałam gdzieś ok. 30 dni po zabiegu.

Ja jutro mam wizytę, pomimo wyniku testu podwójnego jakoś bardzo się nie denerwuję :)

Kurcze,nie wiem co mam o tym myslec,w sumie moje cykle nie byly jakies dlugie,bo 25-26 dni, mimo wszystko troche wczesnie.

Magdalena mialas zabieg a po dwoch tygodniach cos sie jeszcze oczyszczalo?Myslalam,ze podczas zabiegu lekarz usuwa wszystkie "pozostalosci".To oznacza,ze cos zostawil.Troche sie tym przerazilam.:surprised: A moze to normalne?Coz,kompletnie sie nie znam na tym.

Ostatnia edycja:
Hona ja po wszystkich stratach długo się oczyszczałam, nawet po łyżeczkowaniu. Skoro masz krótkie cykle to może rozkręci się @ ;)

Renata, śluz i kłucie w piersiach - miałam to samo w ciąży ;-) ;)

gloria, i ja też się przyłączam do dziewczyn - pracowałaś i wszystko jest do udowodnienia. Nie ma się czym przejmować ZUS na pewno odpuści :tak:

hona, ja na pierwszą wizytę szłam po pierwszej @ po poronieniu - inna sprawa, że zawsze @ przychodziła o czasie, czyli ok. 4 tygodnie po #.

karolcia, witaj :happy: ze starankami iść na żywioł jak najbardziej, ale jeśli poprzednia ciąża donoszona na heparynie, to wydaje mi się, że tym razem też trzeba :tak: ja też mam 3 aniołki i czwarta ciąża donoszona na heparynie. Ginekolog powiedział, że jeśli się zdecyduję na kolejne dziecko, to też będziemy heparynę aplikować. Nie ma co ryzykować i się na stres/ból narażać :happy2: tyle, że ja robiłam badania i jeden wynik na zespół miałam dodatni a jeden ujemny :baffled: więc mam podejrzenie zespołu...

katherine,
uda się !!! najgorszy jest stres związany ze starankami a nie wiek :tak: musisz znaleźć jakiś sposób, by odpuścić choć trochę :sorry2:

Magdalena, będzie dobrze :tak: za jutrzejszą wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

U nas piękna pogoda - już nabrałam brzoskwiniowego koloru :-p Kaja też odrobinkę się zarumieniła :biggrin2: Mnóstwo czasu spędzamy na świeżym powietrzu a powietrze tutaj naprawdę jest świeże :biggrin2: Kaja zajada wszystkie warzywa po kolei i na razie nie widzę jakichś podejrzanych reakcji. Dzisiaj dostała ziemniaczki z cukinią i odrobiną ryżu, więc jak będzie ok, to myślę, że zacznę jej kaszkę ryżową dawać. Myślę, że mleko jej już nie starcza, bo zaczęła się wcześniej budzić w nocy. Był czas, że budziła się już 6:00 i po a teraz między 4:00 a 5:00 znów się budzi. Tak gdzieś przeczytałam , że jeśli dziecko zaczyna budzić się w nocy, gdy już przesypiało całe to może nie najadać się już mlekiem. A te porcje warzyw, które jej daję nie są jakieś wielkie. Max. cały słoiczek a to jest 125 g.
J oczywiście pracuje, ale i tak fajnie być razem :biggrin2:

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :biggrin2:

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane

OneMoreTime az zazdroszcze jak piszesz o tym,ze mala wszystko slicznie wcina.Moj Alan potrafil 5 lyzek jesc przez pol godziny :errr: Wkladalam Mu jedzenie do buzi,oczywiscie pod warunkiem,ze jakims cudem ja otworzyl, i tak sobie trzymal i trzymal to jedzenie,a ja w tym czasie wykonywalam przerozne akrobacje,zeby wcisnac koleja lyzke.:evil: Tak jest do tej pory,jest niejadkiem,musze Go bardzo pilnowac podczas jedzenia,albo najzwyczajniej karmi,zeby zjadl.Troche gorzej jest w przedszkolu,bo tam musi jesc sam,czyli zwykle nie je.Czasami jest na stolowce jakas dobra ciocia wiec cos skubnie.Tlumaczy mi potem,ze tam wszystko jest obrzydliwe,i ze tylko mamusia pysznie gotuje :laugh2: Choc w domu tez nie wszystko zje.Ale nie jest chudzielcem,wiec nue przejmuje sie tym az tak bardzo.

Dziewczyny chyba na ta miesiaczke to bede musiala jednak poczekac,brzuch co prawda troche pobolewa,ale nic wiecej sie nie dzieje.Wezme sobie no-spe i zobacze,jak sie to wszystko rozwinie.Mam nadzieje,ze to nie po tym ,ze w sobote pozwolilam sobie na maly wysilek.Potem krecilo mi sie az w glowie,wiec kto wie.

Magdalena widzisz ja myslalam,ze wlasnie po to robia zabieg,zeby oczyscic i koniec.Za pierwszym razem po zabiegu krwawilam krotko,tym razem tez,myslalam ze tak jest prawidlowo.Coz,czlowiek uczy sie cale zycie:sorry:

Renata czy Ty nie mialas testowac wczoraj?Czekamy na wiesci

Zycze wszystkim milego i slonecznego dnia

reklama
Do góry