reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
ONA1227 GRATULUJE :) Lenko witaj skarbie :*
Ja miałam cc i krwawienie nie było bardzo obfite w pierwszy dzień ale na drugi już bardziej. Ja to bardzo długo krwawiłam a w zasadzie plamiłam bo aż 8 tygodni:/

gloria6 super wieści :)

martusia2203 nie zamartwiaj się. Doskonale Cie rozumiemy i faktycznie dobrze, że masz Krzysia:)

Naala oszczędzaj się i leż ile tylko możesz a będzie dobrze :)

alza ja wymiotowałam w ciąży jak kot. Nie raz to już mówiłam "na co mi to było". Wisiałam nad kiblem czasem 2 godziny. Nie miałam już czym rzygać to samą żółcią. To był horror. Wymiotowałam codziennie do końca 5 mca a potem do samego końca 2-3 razy w tygodniu. Jeszcze na porodówce wymiotowałam , nawet na sali operacyjnej do maski z tlenem jak już miałam założoną. Byłam tak słaba i wykończona, że z łazienki do sypialni nie mogłam dojść tylko albo się trzymałam ściany albo się czołgałam. Momentami to wyłam bo już miałam totalnie dość. Raz to się nawet u lekarza rozpłakałam bo już nie miałam siły funkcjonować. Mimo wszytko wiedziałam, że wymioty to dobra wróżba :)

MisiaMonisia zdrówka życzę Wam obojgu:)

anglestw Ty wróciłaś do pracy czy wykorzystujesz jeszcze zaległy urlop wypoczynkowy i idziesz na urlop wychowawczy?

Mój Michałek w poniedziałek skończył pół roczku :) Kiedy to zleciało...

Hej.
Dzisiaj o 10.35 przyszla.na swiat Lenka:) cc bo tak zaproponowali i sie zgodzilam.2900 i 51 cm moj kochany okruszek
Gratuluję serdecznie kruszynki :)

Wlasnie wyszlam z usg, wszystko ok maluch ma 55mm ( ciagle dwa dni mniej niz OM) a fika koziolki ze az milo ! Pierwszy raz widzialam jego ruchy! Nie chcial sie ulozyc po mysli lekarza ale to co najwazniejsze to widzielismy ;D o matko ale mi ulzylo
Gloria super, najgorsze już za tobą :)

U mnie spokojnie, aż się boję. Oprócz bolu piersi żadnych objawów ciąży. W piątek zaczynam 6 tydzien. Dziewczyny tylko Wy wiecie jak bardzo się boję... Dziękuję Bogu, ze mam córkę i dzięki niej nie mam czasu zastanawiać się, ciągle myśleć!!
Jak mam wytrzymać do wizyty 21 marca?!?!
Wytrzymasz tylko się nie denerwuj, córcia zapewnia ci zajęcie więc szybko minie :)
U mnie skonczylo sie jednak na antybiotyku. Tez mam zapalenie oskrzeli. Moja mama zapalenie pluc. Nikos troche lepiej. No i mojego męża zaczyna coś brać . Normalnie mamy szpital w domu :/
Zdrówka życzę dla całej rodzinki ;)

Gloria czasem tak czuję, że jeszcze chwila i będzie po mnie... A czemu tak jest? Nie mam pojęcia! :( W poprzedniej ciąży też wymiotowałam, ale tylko rano i tylko żółcią. Ale wtedy spałam 20 godzin na dobę i niczym nie musiałam się przejmować. Teraz jak by nie było ciągle muszę być w stanie gotowości. Moja babcia tak wymiotowała przez całe dwie ciąże. Mówiła, że jak szła rodzić, to miała samą skórę i kości i ten wielki brzuch, który wyglądał jak doklejony. W poprzedniej ciąży wszystko przeszło w 14 t.c. więc łudzę się, że tym razem będzie podobnie...

Przerzucam się dzisiaj na inny lek przeciwwymiotny. Gin mówi, że po tym na pewno mi przejdzie.
Strasznie ci współczuję, ja mam mdłości i brak sił ale na szczęście nie wymiotuję, trzymam kciuki aby ten mocniejszy lek zadziałał :)

A mnie dzisiaj wypuścili ze szpitala, w sobotę plamienie się rozkręciło i mnie zostawili. Dostałam zastrzyk w pupę na podtrzymanie, dołożyli luteinę i na usg w dniu wczorajszym zobaczyłam serduszko, aż nie mogłam uwierzyć bo już myślałam że jest po wszystkim. Następna wizyta 24 lutego.

My już po szczepieniu Leo już waży 5,5kg i tak właśnie czuje,że jakości ciężko.
Problemy brzuszkowe to ulewanie i kolki.Jak to mój mąż mówi je jakby jedzenia przez miesiąc nie widział a przez to łapie dużo powietrza.Lekarka powiedziała że jak przybiera na wadze to powinno minąć.

Witam dziewczynki
Od niedawna goscilam na październikowych mamusiach jedak przytrafiła mi się przykra sytuacja i dziś jestem juz 2 dni po zabiegu 10 TC( poronienie chybione) czuje się dobrze jeszcze lekko krwawie zastanawiał się kiedy moglabym się stracac o kolejnego dzidziusia lekarz mówił ze.nie ma przeciwwskazań i ze 4 tyg mam potraktować jak polog potem czekać na miesiaczke a później daje mi zielone światło jeśli tylko psychicznie jestem gotowa mamnjuz dwoje zdrowych dzieci wiec ta stratę poptraktowalam jako przypadek i mam nadzieje ze.drugi raz nie bedenprzez to przechodzić powoedzcie mi dziewczynki jak to wyglądało u was kiedy po poronieniu i ewentualnym zabiegu dostalyscie pierwsza@ i zaczelyscie starania . pozdrawiam sedecznien

Dziękuję dziewczyny :)

Dziś byłam z Nikosiem na kontroli no i...na dolozone jeszcze 6 z astrzykow :( Nie chce Go puścić to paskudne chorobsko :(

Olasec....niedawno rodzilas a tu już pół roczku ma Michałek :) Czas niestety leci jak szalony.

Renata83 Witaj.....światełko dla Twojego Aniołka (*)
Ja poronilam samoistnie....i gdyby nie tokdsoplazmoza to mogłabym zająć w ciaze zaraz w pierwszym cyklu...Ale musiałam odczekać 4 miesiące.
Jeżeli jest wszystko dobrze to spróbuj ponownie tak jak lekarz Ci powiedział. Jeżeli tylko jesteś gotowa psychicznie.
Powodzenia :) &&&&&
I zostań z Nami :)

Witam dziewczynki
Od niedawna goscilam na październikowych mamusiach jedak przytrafiła mi się przykra sytuacja i dziś jestem juz 2 dni po zabiegu 10 TC( poronienie chybione) czuje się dobrze jeszcze lekko krwawie zastanawiał się kiedy moglabym się stracac o kolejnego dzidziusia lekarz mówił ze.nie ma przeciwwskazań i ze 4 tyg mam potraktować jak polog potem czekać na miesiaczke a później daje mi zielone światło jeśli tylko psychicznie jestem gotowa mamnjuz dwoje zdrowych dzieci wiec ta stratę poptraktowalam jako przypadek i mam nadzieje ze.drugi raz nie bedenprzez to przechodzić powoedzcie mi dziewczynki jak to wyglądało u was kiedy po poronieniu i ewentualnym zabiegu dostalyscie pierwsza@ i zaczelyscie starania . pozdrawiam sedecznien
Hej, przykro mi.. Ja po zabiegu dostałam @ po 5-6 tygodniach. Mogłam sie starać tez od razu. Ale na razie jeszcze sie nie udało.

reklama
Do góry