reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
ONA1227 GRATULUJE :) Lenko witaj skarbie :*
Ja miałam cc i krwawienie nie było bardzo obfite w pierwszy dzień ale na drugi już bardziej. Ja to bardzo długo krwawiłam a w zasadzie plamiłam bo aż 8 tygodni:/

gloria6 super wieści :)

martusia2203 nie zamartwiaj się. Doskonale Cie rozumiemy i faktycznie dobrze, że masz Krzysia:)

Naala oszczędzaj się i leż ile tylko możesz a będzie dobrze :)

alza ja wymiotowałam w ciąży jak kot. Nie raz to już mówiłam "na co mi to było". Wisiałam nad kiblem czasem 2 godziny. Nie miałam już czym rzygać to samą żółcią. To był horror. Wymiotowałam codziennie do końca 5 mca a potem do samego końca 2-3 razy w tygodniu. Jeszcze na porodówce wymiotowałam , nawet na sali operacyjnej do maski z tlenem jak już miałam założoną. Byłam tak słaba i wykończona, że z łazienki do sypialni nie mogłam dojść tylko albo się trzymałam ściany albo się czołgałam. Momentami to wyłam bo już miałam totalnie dość. Raz to się nawet u lekarza rozpłakałam bo już nie miałam siły funkcjonować. Mimo wszytko wiedziałam, że wymioty to dobra wróżba :)

MisiaMonisia zdrówka życzę Wam obojgu:)

anglestw Ty wróciłaś do pracy czy wykorzystujesz jeszcze zaległy urlop wypoczynkowy i idziesz na urlop wychowawczy?

Mój Michałek w poniedziałek skończył pół roczku :) Kiedy to zleciało...

Hej.
Dzisiaj o 10.35 przyszla.na swiat Lenka:) cc bo tak zaproponowali i sie zgodzilam.2900 i 51 cm moj kochany okruszek
Gratuluję serdecznie kruszynki :)

Wlasnie wyszlam z usg, wszystko ok maluch ma 55mm ( ciagle dwa dni mniej niz OM) a fika koziolki ze az milo ! Pierwszy raz widzialam jego ruchy! Nie chcial sie ulozyc po mysli lekarza ale to co najwazniejsze to widzielismy ;D o matko ale mi ulzylo
Gloria super, najgorsze już za tobą :)

U mnie spokojnie, aż się boję. Oprócz bolu piersi żadnych objawów ciąży. W piątek zaczynam 6 tydzien. Dziewczyny tylko Wy wiecie jak bardzo się boję... Dziękuję Bogu, ze mam córkę i dzięki niej nie mam czasu zastanawiać się, ciągle myśleć!!
Jak mam wytrzymać do wizyty 21 marca?!?!
Wytrzymasz tylko się nie denerwuj, córcia zapewnia ci zajęcie więc szybko minie :)
U mnie skonczylo sie jednak na antybiotyku. Tez mam zapalenie oskrzeli. Moja mama zapalenie pluc. Nikos troche lepiej. No i mojego męża zaczyna coś brać . Normalnie mamy szpital w domu :/
Zdrówka życzę dla całej rodzinki ;)

Gloria czasem tak czuję, że jeszcze chwila i będzie po mnie... A czemu tak jest? Nie mam pojęcia! :( W poprzedniej ciąży też wymiotowałam, ale tylko rano i tylko żółcią. Ale wtedy spałam 20 godzin na dobę i niczym nie musiałam się przejmować. Teraz jak by nie było ciągle muszę być w stanie gotowości. Moja babcia tak wymiotowała przez całe dwie ciąże. Mówiła, że jak szła rodzić, to miała samą skórę i kości i ten wielki brzuch, który wyglądał jak doklejony. W poprzedniej ciąży wszystko przeszło w 14 t.c. więc łudzę się, że tym razem będzie podobnie...

Przerzucam się dzisiaj na inny lek przeciwwymiotny. Gin mówi, że po tym na pewno mi przejdzie.
Strasznie ci współczuję, ja mam mdłości i brak sił ale na szczęście nie wymiotuję, trzymam kciuki aby ten mocniejszy lek zadziałał :)

A mnie dzisiaj wypuścili ze szpitala, w sobotę plamienie się rozkręciło i mnie zostawili. Dostałam zastrzyk w pupę na podtrzymanie, dołożyli luteinę i na usg w dniu wczorajszym zobaczyłam serduszko, aż nie mogłam uwierzyć bo już myślałam że jest po wszystkim. Następna wizyta 24 lutego.

My już po szczepieniu Leo już waży 5,5kg i tak właśnie czuje,że jakości ciężko.
Problemy brzuszkowe to ulewanie i kolki.Jak to mój mąż mówi je jakby jedzenia przez miesiąc nie widział a przez to łapie dużo powietrza.Lekarka powiedziała że jak przybiera na wadze to powinno minąć.

Witam dziewczynki
Od niedawna goscilam na październikowych mamusiach jedak przytrafiła mi się przykra sytuacja i dziś jestem juz 2 dni po zabiegu 10 TC( poronienie chybione) czuje się dobrze jeszcze lekko krwawie zastanawiał się kiedy moglabym się stracac o kolejnego dzidziusia lekarz mówił ze.nie ma przeciwwskazań i ze 4 tyg mam potraktować jak polog potem czekać na miesiaczke a później daje mi zielone światło jeśli tylko psychicznie jestem gotowa mamnjuz dwoje zdrowych dzieci wiec ta stratę poptraktowalam jako przypadek i mam nadzieje ze.drugi raz nie bedenprzez to przechodzić powoedzcie mi dziewczynki jak to wyglądało u was kiedy po poronieniu i ewentualnym zabiegu dostalyscie pierwsza@ i zaczelyscie starania . pozdrawiam sedecznien

Dziękuję dziewczyny :)

Dziś byłam z Nikosiem na kontroli no i...na dolozone jeszcze 6 z astrzykow :( Nie chce Go puścić to paskudne chorobsko :(

Olasec....niedawno rodzilas a tu już pół roczku ma Michałek :) Czas niestety leci jak szalony.

Renata83 Witaj.....światełko dla Twojego Aniołka (*)
Ja poronilam samoistnie....i gdyby nie tokdsoplazmoza to mogłabym zająć w ciaze zaraz w pierwszym cyklu...Ale musiałam odczekać 4 miesiące.
Jeżeli jest wszystko dobrze to spróbuj ponownie tak jak lekarz Ci powiedział. Jeżeli tylko jesteś gotowa psychicznie.
Powodzenia :) &&&&&
I zostań z Nami :)

Witam dziewczynki
Od niedawna goscilam na październikowych mamusiach jedak przytrafiła mi się przykra sytuacja i dziś jestem juz 2 dni po zabiegu 10 TC( poronienie chybione) czuje się dobrze jeszcze lekko krwawie zastanawiał się kiedy moglabym się stracac o kolejnego dzidziusia lekarz mówił ze.nie ma przeciwwskazań i ze 4 tyg mam potraktować jak polog potem czekać na miesiaczke a później daje mi zielone światło jeśli tylko psychicznie jestem gotowa mamnjuz dwoje zdrowych dzieci wiec ta stratę poptraktowalam jako przypadek i mam nadzieje ze.drugi raz nie bedenprzez to przechodzić powoedzcie mi dziewczynki jak to wyglądało u was kiedy po poronieniu i ewentualnym zabiegu dostalyscie pierwsza@ i zaczelyscie starania . pozdrawiam sedecznien
Hej, przykro mi.. Ja po zabiegu dostałam @ po 5-6 tygodniach. Mogłam sie starać tez od razu. Ale na razie jeszcze sie nie udało.

reklama
Do góry