reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ona fajnie się napisało ;) pewnie jak byś chciała przekląć celowo to by nie wyszło ;) Ja leżałam z Olkiem miesiąc cięgiem. Pomogło mi położenie się na odwrót, głowa tam gdzie nogi. No i gruby koc pod tyłek.

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia :) Jak poroniłam to właśnie miałam taki lekki ból, nawet za bardzo nie zwróciłam na niego uwagi, a za godzinę już było plamienie. Ale póki co żadnego plemienia nie było :) Chociaż i tak ciągle nie dopuszczam do siebie myśli, że jestem w ciąży czy że tym razem się uda...

Co do zastrzyków to sama dawałam Olkowi. To chyba wrodzony sadyzm ;) Ale było też wygodniej, bo robiłam o godzinie o której mi pasowało. MisiaMonisia a Wy aż dwa razy dziennie musicie kłuć Nikosia? My robiliśmy zastrzyki raz dziennie... Chyba... Jaki antybiotyk macie?

reklama
Alza ale my wierzymy ze tym razem będzie wszystko dobrze :)

Antybiotyk Niki ma co 12 godzin. Dostaje Biofuroxym 500 mg.

Dziś się dowiedzilismy ze należy nam się pielęgniarka na NFZ z pogotowia. Mąż zadzwonił i zapytał no i faktycznie. Jutro rano i wieczorem przyjedzie Pani z pogotowia. A od poniedziałku rankami pielęgniarka z naszej przychodni a wieczorami nadal z pogotowia.
No kurde po co mam płacić 280 zl ? W końcu po coś się płaci składki zdrowotne.

Hej.
Alza bedzie dobrze! Zobaczysz.
Misia czlowiekowi sie duzo nalezy tylko zwyczajnie o tym nie wie:\dobrze ze sie dowiedzieliscie i kasa w kieszeni:)

Dziewczyny Wam jak odchodzil czop to ksiazkowy rozowy? Bo u mnie brazowe schodzi cos jasne czasami rozowe w tym jest i niby to czop

Ja już mam dość.. Jestem tak wykonczona, że mi się Odechciewa wszystkiego. Brzuch boli 10 razy bardziej niż przy @.. Na początku były tylko takie spore skrzepy a teraz już tak jak przy @ tylko bardziej i do tego ten ból..
No i jeszcze ta grypa. Nie wiem już co mam ze sobą zrobić. Cieszę się że samo się czyści ale razem z ta grypa to jest okrutne.. Non stop walczę z gorączka i ciągłym psikaniem i kaszlem. A jak psikam i kaszel to mój brzuch się tak spina ze nawet potrafię ryczec z bólu.. To jest rzeczywiście pech. Nie życzę tego nikomu. Do głowy idzie dostac.
Za Was wszystkie trzymam mocno kciuki ! Ja na razie odpuszczam.
Powodzenia wszystkim :)

Ona ja po prostu zaczelam krwawic jakies 2-3dni przed na czerwono, brazowo, rozowo.. i w koncu zostawili mnie w piatek rano na obserwacji po ktg, a wieczorem ok 22 zaczal pobolewac mnie brzuch jak na okres, i o 10.30 w sobote Mania byla na swiecie ;)
ale plamieniw po badaniu tez jest calkiem normalne.

Witam. 2 marca miałam zabieg łyżeczkowania - byłam w 10 tc, serduszko dziecka przestało bic w 8 t.c . Mam pytanie w którym cyklu udało wam się zajsć w kolejna ciaże? Pozdrawiam

Witam. 2 marca miałam zabieg łyżeczkowania - byłam w 10 tc, serduszko dziecka przestało bic w 8 t.c . Mam pytanie w którym cyklu udało wam się zajsć w kolejna ciaże? Pozdrawiam

Witaj!
ja zaszłam po pierwszej @ od zabiegu. Poroniłam 10.04 a 13.05 miałam ostatnią @ ;)

Dziewczyny Wam jak odchodzil czop to ksiazkowy rozowy? Bo u mnie brazowe schodzi cos jasne czasami rozowe w tym jest i niby to czop

Ona u mnie czop zaczął odchodzić przezroczysty dzień przed porodem, a w czasie porodu i skurczy to już wszelkie kolory ze mnie leciały :p

Hej.
Alza bedzie dobrze! Zobaczysz.
Misia czlowiekowi sie duzo nalezy tylko zwyczajnie o tym nie wie:\dobrze ze sie dowiedzieliscie i kasa w kieszeni:)

Mój był lekko podbarwiony krwią po badaniu juz dzien przed porodem, bo tak to taka jasna różowa galaretka.

Witajcie Dziewczęta
U mnie nic nowego.wiec czytam ale mało piszę. Dziś zaczęłam 23 tc, jeszcze 8 i będę spokojniejsza a 16 to już w ogóle szczęśliwa. Czas mi leci strasznie wolno.
Buziaki dla Was

reklama
olarzez Witaj - przykro mi że w takich okolicznościach - ale w grupie raźniej. Ja miałam łyżeczkowanie w 11tc - w kolejnej (donoszonej) ciąży byłam po drugiej @. Są też dziewczyny, które nie doczekują się @. Ale pamiętaj, że po łyżeczkowaniu lepiej poczekać do pierwszej @, sprawdzić czy wszystko ładnie się oczyściło (USG) i jak lekarz pozwoli - to do dzieła!

aanniiaa9205 Dasz radę - silna babka z Ciebie. Niedługo będzie po wszystkim! Może to przeziębienie z powodu osłabienia organizmu jest?

Doris:-) No to już ponad połowa za Tobą. A jak dolegliwości ciążowe? Jak wyprawka - zaczęłaś już coś kompletować?

ONA1227 Z tym czopem to różnie bywa... Także wydaje mi się, że takie różne odcienie czerwieni mogą być. Mi czop odszedł razem z wodami - i był taki różowo/czerwono/brązowo/biało/przezroczysty.

MisiaMonisia I jak zdrowie synka?

Do góry