reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Martusia to faktycznie słabo z tym gadulstwem. Teraz to pewnie nie dojdziesz, kto wygadał, bo będą zwalać jeden na drugiego. Ja nie wiem... Mi by do głowy nie przyszło, żeby o pacjencie rozmawiać z nielekarzem i to z imieniem i nazwiskiem we wstępie...

Do mnie już powoli pacjenci wydzwaniają, kiedy wrócę. A ja ciągle utrzymuję, że jestem chora i już nie wiem, jak mam się wymigiwać. Bo co mam powiedzieć? Jak poronię to wrócę w ciągu 3 tygodni a jak się jednak uda, to najszybciej za rok?

Gloria mam to samo... Dopóki nie będę czuła ruchów to nie będę mogła spać spokojnie.

A na wizycie było miło. Gin wreszcie założył mi kartę ciąży. Usg będzie dopiero w 12 t.c. pewnie, on się kurczowo trzyma wytycznych i ogólnie jest zdania, że nie należy wykonywać częściej usg jeżeli nie ma jakiś szczególnych wskazań. To pewnie pojadę na test podwójny do łodzi. W badaniu wszystko dobrze. Na wymioty mam brać jakiś tam lek, najpierw delikatny, jak nie pomoże to da mi już coś z grubej rury, ale to też nie jest za dobre w ciąży, więc narazie zaczynamy od lajtowych rzeczy. Jutro rano na czczo mam przyjść na badania i nie wiem jak to przeżyję... Poranki są dla mnie okropne. Do giną na wizytę ledwo się wyrabiam na 11... W weekend byliśmy u moich rodziców. Mama stawała na głowie, żeby mi dogodzić z jedzeniem, ale i tak schudłam :/ Teraz już wolniej chudnę, ale i tak mogłoby się skończyć to wymiotowanie... Zobaczymy jak będzie po tym leku.
Korzystam z tego, że Oluś jest w żłobku i zagrzebuję się w kołderkę :) dobranoc :)

reklama
Martusia nie czekalas tych 2-3 cykli? Mój lekarz do którego chodziłam przed przeprowadzka to w ogóle pół roku kazał się wstrzymać. Tabletki mi chciał przepisać.... tylko ja juz nie chce tabletek anty :( w szpitalu mówił,,że po dwóch cyklach możemy się już starać.
...
Hej!
Mi lekarz nie kazał czekać. Mysle ze jesli cos jest jeszcze fizycznie nie tak w macicy to po prostu nie dojdzie do zagnieżdżenia.
Problem jesli nie miało sie podanego leku na otwarcie szyjki i mechanicznie otwierali, wtedy szyjka powinna dojść do siebie..

Hej!
Mi lekarz nie kazał czekać. Mysle ze jesli cos jest jeszcze fizycznie nie tak w macicy to po prostu nie dojdzie do zagnieżdżenia.
Problem jesli nie miało sie podanego leku na otwarcie szyjki i mechanicznie otwierali, wtedy szyjka powinna dojść do siebie..
Miałam podana tabletkę na zmiekczenie szyjki i wywołanie skurczy. I w zasadzie pęcherzyk poronilam a lyzeczkowal żeby doczyscic.
Alza jesteś lekarzem? :)

Gloria kciuki za wizytę, na pewno będzie wszystko dobrze
Martusia ja bym nie podarowała takiego gadulstwa. Skandal!
Ona jak sytuacja?:-)
Pleni jak się czujesz?
Lena jak nas czytasz, to daj znać co u Ciebie :-)
Martaha odezwij się czasami, wierzę że wszystko się ułoży :-*
Ola witaj, przykro mi że i Ciebie to spotkało .

Przepraszam, że nie odniosę się do Was wszystkich, ale padam na twarz, mam ostatnio kocioł w prac. Trzymam za Was wszystkie kciuki :-)
Odebrałam wyniki, wklejam je. Robione 4dc, ciekawe co w środę powie mój gin.

Załączniki

• IMG_20160307_191904.JPG
    IMG_20160307_191904.JPG
    698,2 KB · Wyświetleń: 83
Hej.
Ja tylko o sobie bo mam dola:(
Rano przez ponad godz mialam skurcze co 10minut,ustaly i do tej pory nic...:( mala sie tlucze,robia ktg,tetno irano badanje bylo to rozwarcie na palec,po badaniu jak zwykle krew w sluzie w duzej
ilosci.to mnie doluje chyba tak.

Jutro tez mam miex badanie ale mam nadzieje ze moze sie zacznie w nocy:(

Hej.
Ja tylko o sobie bo mam dola:(
Rano przez ponad godz mialam skurcze co 10minut,ustaly i do tej pory nic...:( mala sie tlucze,robia ktg,tetno irano badanje bylo to rozwarcie na palec,po badaniu jak zwykle krew w sluzie w duzej
ilosci.to mnie doluje chyba tak.

Jutro tez mam miex badanie ale mam nadzieje ze moze sie zacznie w nocy:(
Nic sie nie doluj!! Juz niedługo będziesz tulić córę w ramionach :):) trzymam mocno kciuki!!

Baslan kulam się jakoś.. Szukam torebki z okazji dnia kobiet, jutro śmigam na ktg, zobaczymy czy trafię na gina do rozmowy o czymkolwiek. Brzuch mam coraz niżej. Czasem rano go szukam czy jeszcze jest ;)..
Dotarło do mnie, że to już niedługo..
Trzymam kciuki z Twoją wizytę u Gina &&&&

reklama
Do góry