reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Martusia to faktycznie słabo z tym gadulstwem. Teraz to pewnie nie dojdziesz, kto wygadał, bo będą zwalać jeden na drugiego. Ja nie wiem... Mi by do głowy nie przyszło, żeby o pacjencie rozmawiać z nielekarzem i to z imieniem i nazwiskiem we wstępie...

Do mnie już powoli pacjenci wydzwaniają, kiedy wrócę. A ja ciągle utrzymuję, że jestem chora i już nie wiem, jak mam się wymigiwać. Bo co mam powiedzieć? Jak poronię to wrócę w ciągu 3 tygodni a jak się jednak uda, to najszybciej za rok?

Gloria mam to samo... Dopóki nie będę czuła ruchów to nie będę mogła spać spokojnie.

A na wizycie było miło. Gin wreszcie założył mi kartę ciąży. Usg będzie dopiero w 12 t.c. pewnie, on się kurczowo trzyma wytycznych i ogólnie jest zdania, że nie należy wykonywać częściej usg jeżeli nie ma jakiś szczególnych wskazań. To pewnie pojadę na test podwójny do łodzi. W badaniu wszystko dobrze. Na wymioty mam brać jakiś tam lek, najpierw delikatny, jak nie pomoże to da mi już coś z grubej rury, ale to też nie jest za dobre w ciąży, więc narazie zaczynamy od lajtowych rzeczy. Jutro rano na czczo mam przyjść na badania i nie wiem jak to przeżyję... Poranki są dla mnie okropne. Do giną na wizytę ledwo się wyrabiam na 11... W weekend byliśmy u moich rodziców. Mama stawała na głowie, żeby mi dogodzić z jedzeniem, ale i tak schudłam :/ Teraz już wolniej chudnę, ale i tak mogłoby się skończyć to wymiotowanie... Zobaczymy jak będzie po tym leku.
Korzystam z tego, że Oluś jest w żłobku i zagrzebuję się w kołderkę :) dobranoc :)

reklama
Martusia nie czekalas tych 2-3 cykli? Mój lekarz do którego chodziłam przed przeprowadzka to w ogóle pół roku kazał się wstrzymać. Tabletki mi chciał przepisać.... tylko ja juz nie chce tabletek anty :( w szpitalu mówił,,że po dwóch cyklach możemy się już starać.
...
Hej!
Mi lekarz nie kazał czekać. Mysle ze jesli cos jest jeszcze fizycznie nie tak w macicy to po prostu nie dojdzie do zagnieżdżenia.
Problem jesli nie miało sie podanego leku na otwarcie szyjki i mechanicznie otwierali, wtedy szyjka powinna dojść do siebie..

Hej!
Mi lekarz nie kazał czekać. Mysle ze jesli cos jest jeszcze fizycznie nie tak w macicy to po prostu nie dojdzie do zagnieżdżenia.
Problem jesli nie miało sie podanego leku na otwarcie szyjki i mechanicznie otwierali, wtedy szyjka powinna dojść do siebie..
Miałam podana tabletkę na zmiekczenie szyjki i wywołanie skurczy. I w zasadzie pęcherzyk poronilam a lyzeczkowal żeby doczyscic.
Alza jesteś lekarzem? :)

Gloria kciuki za wizytę, na pewno będzie wszystko dobrze
Martusia ja bym nie podarowała takiego gadulstwa. Skandal!
Ona jak sytuacja?:-)
Pleni jak się czujesz?
Lena jak nas czytasz, to daj znać co u Ciebie :-)
Martaha odezwij się czasami, wierzę że wszystko się ułoży :-*
Ola witaj, przykro mi że i Ciebie to spotkało .

Przepraszam, że nie odniosę się do Was wszystkich, ale padam na twarz, mam ostatnio kocioł w prac. Trzymam za Was wszystkie kciuki :-)
Odebrałam wyniki, wklejam je. Robione 4dc, ciekawe co w środę powie mój gin.

Załączniki

• IMG_20160307_191904.JPG
    IMG_20160307_191904.JPG
    698,2 KB · Wyświetleń: 77
Hej.
Ja tylko o sobie bo mam dola:(
Rano przez ponad godz mialam skurcze co 10minut,ustaly i do tej pory nic...:( mala sie tlucze,robia ktg,tetno irano badanje bylo to rozwarcie na palec,po badaniu jak zwykle krew w sluzie w duzej
ilosci.to mnie doluje chyba tak.

Jutro tez mam miex badanie ale mam nadzieje ze moze sie zacznie w nocy:(

Hej.
Ja tylko o sobie bo mam dola:(
Rano przez ponad godz mialam skurcze co 10minut,ustaly i do tej pory nic...:( mala sie tlucze,robia ktg,tetno irano badanje bylo to rozwarcie na palec,po badaniu jak zwykle krew w sluzie w duzej
ilosci.to mnie doluje chyba tak.

Jutro tez mam miex badanie ale mam nadzieje ze moze sie zacznie w nocy:(
Nic sie nie doluj!! Juz niedługo będziesz tulić córę w ramionach :):) trzymam mocno kciuki!!

Baslan kulam się jakoś.. Szukam torebki z okazji dnia kobiet, jutro śmigam na ktg, zobaczymy czy trafię na gina do rozmowy o czymkolwiek. Brzuch mam coraz niżej. Czasem rano go szukam czy jeszcze jest ;)..
Dotarło do mnie, że to już niedługo..
Trzymam kciuki z Twoją wizytę u Gina &&&&

reklama
Do góry