reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ona fajnie się napisało ;) pewnie jak byś chciała przekląć celowo to by nie wyszło ;) Ja leżałam z Olkiem miesiąc cięgiem. Pomogło mi położenie się na odwrót, głowa tam gdzie nogi. No i gruby koc pod tyłek.

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia :) Jak poroniłam to właśnie miałam taki lekki ból, nawet za bardzo nie zwróciłam na niego uwagi, a za godzinę już było plamienie. Ale póki co żadnego plemienia nie było :) Chociaż i tak ciągle nie dopuszczam do siebie myśli, że jestem w ciąży czy że tym razem się uda...

Co do zastrzyków to sama dawałam Olkowi. To chyba wrodzony sadyzm ;) Ale było też wygodniej, bo robiłam o godzinie o której mi pasowało. MisiaMonisia a Wy aż dwa razy dziennie musicie kłuć Nikosia? My robiliśmy zastrzyki raz dziennie... Chyba... Jaki antybiotyk macie?

reklama
Alza ale my wierzymy ze tym razem będzie wszystko dobrze :)

Antybiotyk Niki ma co 12 godzin. Dostaje Biofuroxym 500 mg.

Dziś się dowiedzilismy ze należy nam się pielęgniarka na NFZ z pogotowia. Mąż zadzwonił i zapytał no i faktycznie. Jutro rano i wieczorem przyjedzie Pani z pogotowia. A od poniedziałku rankami pielęgniarka z naszej przychodni a wieczorami nadal z pogotowia.
No kurde po co mam płacić 280 zl ? W końcu po coś się płaci składki zdrowotne.

Hej.
Alza bedzie dobrze! Zobaczysz.
Misia czlowiekowi sie duzo nalezy tylko zwyczajnie o tym nie wie:\dobrze ze sie dowiedzieliscie i kasa w kieszeni:)

Dziewczyny Wam jak odchodzil czop to ksiazkowy rozowy? Bo u mnie brazowe schodzi cos jasne czasami rozowe w tym jest i niby to czop

Ja już mam dość.. Jestem tak wykonczona, że mi się Odechciewa wszystkiego. Brzuch boli 10 razy bardziej niż przy @.. Na początku były tylko takie spore skrzepy a teraz już tak jak przy @ tylko bardziej i do tego ten ból..
No i jeszcze ta grypa. Nie wiem już co mam ze sobą zrobić. Cieszę się że samo się czyści ale razem z ta grypa to jest okrutne.. Non stop walczę z gorączka i ciągłym psikaniem i kaszlem. A jak psikam i kaszel to mój brzuch się tak spina ze nawet potrafię ryczec z bólu.. To jest rzeczywiście pech. Nie życzę tego nikomu. Do głowy idzie dostac.
Za Was wszystkie trzymam mocno kciuki ! Ja na razie odpuszczam.
Powodzenia wszystkim :)

Ona ja po prostu zaczelam krwawic jakies 2-3dni przed na czerwono, brazowo, rozowo.. i w koncu zostawili mnie w piatek rano na obserwacji po ktg, a wieczorem ok 22 zaczal pobolewac mnie brzuch jak na okres, i o 10.30 w sobote Mania byla na swiecie ;)
ale plamieniw po badaniu tez jest calkiem normalne.

Witam. 2 marca miałam zabieg łyżeczkowania - byłam w 10 tc, serduszko dziecka przestało bic w 8 t.c . Mam pytanie w którym cyklu udało wam się zajsć w kolejna ciaże? Pozdrawiam

Witam. 2 marca miałam zabieg łyżeczkowania - byłam w 10 tc, serduszko dziecka przestało bic w 8 t.c . Mam pytanie w którym cyklu udało wam się zajsć w kolejna ciaże? Pozdrawiam

Witaj!
ja zaszłam po pierwszej @ od zabiegu. Poroniłam 10.04 a 13.05 miałam ostatnią @ ;)

Dziewczyny Wam jak odchodzil czop to ksiazkowy rozowy? Bo u mnie brazowe schodzi cos jasne czasami rozowe w tym jest i niby to czop

Ona u mnie czop zaczął odchodzić przezroczysty dzień przed porodem, a w czasie porodu i skurczy to już wszelkie kolory ze mnie leciały :p

Hej.
Alza bedzie dobrze! Zobaczysz.
Misia czlowiekowi sie duzo nalezy tylko zwyczajnie o tym nie wie:\dobrze ze sie dowiedzieliscie i kasa w kieszeni:)

Mój był lekko podbarwiony krwią po badaniu juz dzien przed porodem, bo tak to taka jasna różowa galaretka.

Witajcie Dziewczęta
U mnie nic nowego.wiec czytam ale mało piszę. Dziś zaczęłam 23 tc, jeszcze 8 i będę spokojniejsza a 16 to już w ogóle szczęśliwa. Czas mi leci strasznie wolno.
Buziaki dla Was

reklama
olarzez Witaj - przykro mi że w takich okolicznościach - ale w grupie raźniej. Ja miałam łyżeczkowanie w 11tc - w kolejnej (donoszonej) ciąży byłam po drugiej @. Są też dziewczyny, które nie doczekują się @. Ale pamiętaj, że po łyżeczkowaniu lepiej poczekać do pierwszej @, sprawdzić czy wszystko ładnie się oczyściło (USG) i jak lekarz pozwoli - to do dzieła!

aanniiaa9205 Dasz radę - silna babka z Ciebie. Niedługo będzie po wszystkim! Może to przeziębienie z powodu osłabienia organizmu jest?

Doris:-) No to już ponad połowa za Tobą. A jak dolegliwości ciążowe? Jak wyprawka - zaczęłaś już coś kompletować?

ONA1227 Z tym czopem to różnie bywa... Także wydaje mi się, że takie różne odcienie czerwieni mogą być. Mi czop odszedł razem z wodami - i był taki różowo/czerwono/brązowo/biało/przezroczysty.

MisiaMonisia I jak zdrowie synka?

Do góry